alien3nes
💻 Bilgisayar, 😂 Eğlence, 🎈 Hayat, 🧐 Kişisel

Çocukluğumuz ve Atarimiz-1

Bir çoğumuzun küçükken atarisi olmuştur. Kasetlerimiz vardı bir sürü. Sabah bağlardık televizyona atarimizi ve akşama kadar başından ayrılmazdık. Adaptör ısınıyor diye kapatır mola verirdik arada bir. O zamanlar aslında mola verelim diye nasıl kandırıldığımızı anlayamamışız tabi 😛

Biliyorum o zamanlara geri dönmek hiçbir zaman mümkün olmayacak. Bir daha çocuk olamayacağız atari sırasında kavga etmek için… Ama günümüz üç boyutlu oyunlarının hangisi o eski atari oyunlarının tadını verebilir ki?

Bu duygularla yola çıkarak İrem’le ikimiz aklımıza gelen en sevdiğimiz ve en popüler atari oyunlarını (Yani bizim çocukken atari diye isimlendirdiğimiz Nintendo Entertainment System NES platformu oyunlarını) derlemeye çalıştık. Bulduklarımızı da cep telefonlarımıza yüklediğimiz emulatörler aracılığıyla bluetooth ile iki kişi oynama zevkini tadıyoruz.

Peki, o eski oyunları hatırlamak ister miyiz?

Batman & Flash

Batman & FlashBatman denildiğinde aklıma gelen tek oyundu. Buna rağmen bulmakta en çok zorlandığımız oyun bu oldu. İnternette platforma göre ROM arayabileceğimiz birçok site var. Hepsinde teker teker Batman diye aratıyoruz ama nedense hepsi de bu oyunu atlamış. Neyse ki İrem’in bir arkadaşının oyunun adını hatırlayabilmesi sonucu müthiş Polonyaca’mızı kullanarak bir siteye üye olarak oyunun ROM’unu indirmeyi başardık. Google bile bu site dışında başka kaynak bulamadı.

Oyunun ekran görüntülerini yukarıda görüyorsunuz. Hala hatırlayamadıysanız aşağıdaki videoyu da izleyebilirsiniz. Yok, hala hatırlayamadım diyorsanız daha fazla büyümeden bu oyunu oynamanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Oyunun ROM’unu buradan indirebilirsiniz. (NES uzantılı)
For foreigners: You can download Batman & Flash NES ROM from here. It is the ROM of the game you see on the video above.

Flipull

Flipull NESFlipull’un çok ünlü bir oyun olduğunu sanmıyorum ama çok güzel bir oyun olduğunu iddia edebilirim. Yapmanız gereken elinizdeki küpü doğru şekilde iterek oyun alanındaki küpleri yok etmek. Ama anlatımdaki kadar basit ve sıradan değil, oynayınca ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.

Oyunun ROM’unu buradan indirebilirsiniz. (NES uzantılı)

90 Tank

90 Tank Bilmeyen atari çocuğu yoktur diye düşünüyorum. Bu oyunun bir sürü versiyonu vardı. Bazılarında iki kişilik oyunda birbirimize ateş ettiğimizde hareketlerimiz engelleniyordu. Bazılarında ise böyle bir şey yoktu. Her versiyonunda değişik aşamalar olurdu. Ve yine en zevkli şeylerden biri kendi aşamalarımızı tasarlamaktı.

Oyunun ROM’unu buradan indirebilirsiniz. (NES uzantılı)

Alien 3

alienO zamanların en korku dolu oyunu diyorum. Atari muhabbeti yaptığım insanlar arasında sadece İrem bu oyunu biliyordu. Oyunda amacınız yaratıklardan kaçarak/ya da öldürerek size verilen görevi tamamlayarak süre bitmeden çıkışı bulabilmek ki bu da hiç kolay olmuyor.

Oyunun ROM’unu buradan indirebilirsiniz. (NES uzantılı)

Daha birçok oyun var ama bugünlük bu kadar yeter. Oyunları herhangi bir NES emülatörü ile oynayabilirsiniz.

Daha fazla oyunu şuradaki yazımda bulabilirsiniz. Oyunları çalıştırabileceğiniz iki tane emulatörü şuradaki yazımda sizlere sundum.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Çocukluğumuz ve Atarimiz-1 17 yorum aldı.

  1. Yıllardır sizin gibilerini arıyordum. Benim gibi Nostaljizm düşüncesini isteyen. Şimdi ki insanlar pcnin etkisi altındalar. Onlara çocukluğumuzu kurtarmamız gerektiğini söylüyorum ancak kimse oralı olmuyor. Atari devrini başlatmak için bana yardım edebilir misiniz ? Atariler tekrar tezgahlara dönsün istiyorsan ekle. Yardımınıza ihtiyacım var. 🙁

  2. Arkadaşlar bu ROM indirebilrsiniz Linkine tıklayınca beni herale oyunun kodlarıının oldugu bir sayfaya yönelendiriyor.acaba bu oıyunu nes uzantılı olarak nasıl indirebilirm yardımcı olurmusunuz.istedigim oyun Flas & Batman.

    1. Sağ tıklayıp "Farklı kaydet" ile bilgisayarına kaydedebilirsin. Google Chrome ile denedim şu anda ve bir problemle karşılaşmadım.

  3. vay bee çok teşekkür ederim bu oyun aklımda öyle bir yer edinmiş ki her bölümünü yaratıkları ve bölümlerdeki müziklerine kadar hatırlıyorum şimdi indirdim tablete kurdum çok duygulandım dediğin gibi nette yok bu oyun. çocukluğunu yaşabilen son jenerasyon atari jenerasyonuydu bence..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir