problem
💻 Bilgisayar, 🎈 Hayat

Asusunako

ASUS mu, aman Allah korusun! Canım bilgisayarım yine gidiyor tamire… Bu kaç oldu, sayamadım. ASUS o müthiş marka, meğersem çok dandik bir markaymış. Hayallerim yıkıldı. Evet, saymayı tamamladım da, bu 4. gidişi olacak garanti kapsamında tamire. Yazıklar olsun.

AsusunakoEfendim ilkinden başlayayım ben size ASUS’un ne kadar dandik bir marka olduğunu anlatmaya. Bilgisayarımı açtım, kulaklığımı taktım. Kulaklıktan ses geliyordu, bu normal. Ama dış hoparlörden de ses gelmeye devam ediyordu. BIOS güncelledim olmadı. Daha sonra o zamanlar ASUS Türkiye diye bir servis bile olmadığı için bilgisayarımın Türkiye dağıtımcısı olan Hızlı Sistem’e gönderdim bilgisayarımı. Adamlar 15 gün sonra geri gönderdi. Bilgisayar düzelmiş. Ana kart değişmiş.

Bir ay ya oldu ya olmadı. Benim bilgisayar yine bozulmuş. Sorun ne mi? Aynı. Yine dışarıya da ses veriyor embesil makine. Hızlı Sistem bu sefer kabul etmedi. Artık ASUS Türkiye var, oraya gönderin dedi. ASUS F3JC’mi gönderdim ASUS Türkiye’ye. İstanbul’da imişler. Koca Türkiye’de sadece bir merkezleri varmış şaka gibi 🙂

Bir hafta sonra makinem geri geldi. “Vay be!” dedim. “Bu ne hız!” dedim. “Adamlar bu işi beceriyor!” dedim. Düşüncelerim kutuyu açana kadar böyleydi. Kargoyu bir açtım ve o da ne! Evet, artık ses gelmiyor. Ana kart değişmiş yine, ama o da ne! Benim bilgisayarımı kırmış beceriksiz teknik servis. Yanlış okumadınız! Bildiğin KIRMIŞLAR. Nasıl mı kırmışlar? Ekranı tutan klipslerden birisi çıkık ve kırık. Bilgisayarın ekranını kapalı tutan klipslerden biri kırık. Genişletme yuvasının kapağı ortalıklarda yok! Yani ne diyebilirdim ki… Aradım ASUS Türkiye’yi. “Alo,” dedim. “Benim bilgisayarım tamirden geldi.” dedim. “Ama kırmışsınız.” dedim. “Beyefendi, olur mu hiç öyle şey.” dedi. Çemkirmelerim sonucunda e tamam geri gönderin tamir ederiz dediler. Ben de tabii ki bir gıcıklık yapma olasılıklarına karışı hukuki kanıt olsun diye fotoğraflarını da çekerek onlara makineyi geri gönderdim. Makine orada tekrar tamirdeyken (!) ben de boş durmayarak TÜKODER’e giderek haklarımın ne olduğunu öğrenmeye çalıştım. Ama ne yazık ki canımızdan çok sevdiğimiz TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİMİZ 700 YTL üstündeki meblağlarda yetkili değilmiş, doğrudan dava açmam gerekiyormuş. Dava açmak demek, aylarca sürecek dava sonuçlanana kadar avukat parası ve bilgisayarsız kalmak demek olduğu için Türkiye’de bir defa daha hakkımı arayamayarak, bir grup beceriksiz yetkili teknik elemanın kırdığı bilgisayarımın tamir olup gelmesini bekledim. (artık ana kart değiştirirken masanın üstünde ne yapıyorlardıysa kırmayı becermişler ya 🙂 ) Ha bir de TÜKODER dışında ASUS Global’e da çemkirmiştim. “İşte sizin Türkiye yetkili servisiniz şöyle de, böyle de, dava açacağım vs vs.” diye. ASUS Türkiye’den resmi bir dille yazılmış özür maili geldi 😛 Tamire ikinci gönderişimden 5 gün sonra da bilgisayarım yine geri geldi. Bu sefer kırıklıkları onarmışlar, yeni birkaç yerini kırmışlar. 😀 Şaka değil, cidden. Mesela ekranın iki yanındaki plastik oturmamış. İterek ben oturttum onları. Ayrıca bilgisayarımın sağ alt kısmında minik bir yamukluk da gözümden kaçmadı. Artık ASUS gördüğü yerde kaçan şahıs, ben, bu kadar “minik” “ARIZA”lardan dolayı bir defa daha beceriksiz servisin eline düşmek istemedim.

Asusunako ProblemoAma insanın her istediği olmuyor. O gün bu gün ve bugün tekrar götürüyorum bilgisayarımı tamire ne yazık ki. Saatlerdir yedek alıyorum. Üstelik yazılımsal olmayan bir hata için. E kişisel bilgisayar bu insanların özel verileri oluyor. Uğraşıp duruyorum ve hiç zevkli değil. Bu sefer sorunum DVD okuyucum. Okumuyor. Bildiğin bozuk. Yandaki gibi bir hata veriyor. CD’lerde büyük çoğunlukla okuyor, DVD’lerde özellikle de yüksek hızda yazılmış DVD-R’lerde sorun çıkarıyor. CD yine sorunsuz yazıyor ama DVD-R yazarken genelde yüksek hızlarda yazım işleminde de hata veriyor. Lensinde sorun diyorsunuz. Yaptım DVD temizleyici. Fayda etmedi. Parçanın değişmesini talep edeceğim.

Bakalım bu sefer nasıl bir sorun çıkacak? Neresini kırıp geri gönderecekler? DVD yazıcıyı değiştirmek yerine CD temizleyici yapıp, bizim DVD’lerimizi okudu bana ne, yazdığın DVD’nin markasını değiştir diyerek bana geri mi kakalayacaklar?

Siz böyle bir YETKİLİ (hehe) servise nasıl güvenirsiniz? Benim başka çarem yok.

Ek (02.02.2008) Pazartesi kargoya verdiğim bilgisayar Perşembe günü elime ulaştı. Bu sefer hiçbir yerini de kırmadıkları gibi sorunu tamir etmeyi de başarmışlar. Bilgisayarım İstanbul’da olduğu süre boyunca 1001 korku yaşamış olsam da ASUSU’u bu sefer becerebildikleri için tebrik ediyorum.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Asusunako 8 yorum aldı.

  1. Abi bir de yetkili adamları ‘bizim asıl dikkat ettiğimiz servistir, garanti kapsamıdır cart curttur’ demiyorlar mı?
    Şimdi diyeceğim ucuz etin yahnisi kokoreç gibi olur ama yok be kardeşim o kadar para verilmiş alınmış…
    Valla Datron dedim; ucuz et dediler, o ne dediler, cart dediler curt dediler, 1 yıl oldu neredeyse ve tık yok maşallah ilk günkü gibi bir de ram’i de artırınca…
    Ne diyelim efenim, bakalım hüss’e ne kadar dayanacak =)
    Eee ne demişler asusunako =P

  2. Bu o kadar olayın hepsine tek tek şahit oldum , malesef . . . Çok

    vicdan azabı çekiyorum , “neden?” mi dersiniz ? Zira bu bilgisayar

    alınırken büyük araştırmalar kapsamından sonra , bu makineyi

    Umut’a ben önerdim , birlikte baktım ve bunda karar kıldık.Asus

    kaliteli marka , Packerd Bell almayalım dedik , bildik marka olsun

    dedik.(O zamanlar packerd bell ve asus arasında kalınmıştı)İşte

    sonuç . . . Elektrikli cihaz alırken neyle karşılaşacağınız hiç belli

    olmuyor. Malesef herşey şans işi.(Üründe çıkan sorunlar kısmı

    sadece, teknik servis pek şans işi deil bariz ihmalsizlik oluyor

    sanırsam)

    Ne diyelim sağlık olsun . . .

  3. Merhaba!!

    Asus hakkında sizin tarafınızdan yazılanları okudum.

    Garantinin ve servisin anlamı zaten hiçbirşey mükemmel değildir anlamının olduğudur.

    İstatistiki olarak bu olayın nekadar sıklıkla tekrarlandığına bakmalıyız.

    Evet, siz ürününüzü mükemmel imal etseniz ne fayda, eğer teknik servis ve hele ordaki bir personelin hatası nasıl herşeyi berbat ediyor. Gürdünüz!!!!

    Ben de laptop olarak dell inspiron 1300 almıştım, sadece remini son limitine, 2048Gb’a yükselttim, 2008 yılının 4.ayında 2 yıllık garantisi doldu.

    Pil ömründen kaynaklanan 2 kez garanti kapsamında pil değişikliği yapıldı. Başka bir sorunlla karşılaşmadım.

    Asus yada diğer markalar. Önemli olan satış sonrası servis hizmetleri!!!!!

    Selamlar , sevgiler.

  4. @Veysel Bağcı:

    Mesela şu anda da LCD ekranın iki ayrı bölgesinde içeriden leke mecvut ve LCD ekranın bir kısmı hareketle beraber sıvıymış gibi (gerçi zaten sıvı tabi de) sallanıyor. Ama ben ASUS’tan korktuğum için bunu yetkili servise gösteremiyorum, ve sanırım garantinin bitmesine bir gün kalana kadar da bekleyeceğim.

    Şu anda kimseye çemkiresim, sağda solda hak arayasım yok.

  5. Valla bendede ASUS A3AC var.Eski modellerden.Bizimkininde cd-dvd okuyucu,yazıcısı bozuldu.Çok kullanmıştık ama o yüzden okumuyordu.Gönderdik servise cd-dvd okuyucu,yazıcıyı değiştirmişler.1 ay sonra elimize ulaştı.Hiçbir sorun da yoktu.Ama bu duyduğum beni ASUS’a karşı biraz soğuttu.

  6. benimde bilgisayarımın ekranında problem oldu teknik servisle görüşmek istedim 2 güün boyunca 100 kere aramama rağmen ulaşamadım oparetöre bile ulaşmak imkansız fax çektim meil attım yok .meşgul bağlanıyor 10.sıradasın 5.sıradasın 1.sıradasın ama tel suratına kapatılıyor bu ne dandık bir hizmettir . byolladım bil bakalım nasıl geri gelecek..

  7. selam asus u kötüleyenler için yazıyorum.asus n61vn modeli dizüstü laptobun harddiski bozulmuştu.ups kargo ile evimden aldılar 4 gün sonra bilgisayarım geldi sorunsuz bir şekilde harddiski degiştirmişler genel bakım yapılmış.ben gayet memnunum.şuan pc alacak olsam asus markasını tek geçerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir