mk ss3
💻 Bilgisayar, 🧐 Kişisel

Moon Kütüphane | MoonKutuphane

mk1MoonKütüphane ya da kısaca MK, evindeki kitapların bir listesini tutmak ve onlara arama kolaylığında erişmek isteyen amatör bilgisayar kullanıcıları için geliştirilmiş bir programdır. Amacımız kütüphane, arşivler gibi büyük yerlerin değil de ev kullanıcılarının kendi kitaplarının bir listesini tutabileceği daha basit ve anlaşılır bir program yapmaktır.

Program aşağıdaki bileşenleri kaydeder:

  • Kitap Adı
  • Kitabın Orijinal Adı
  • Yazar Adı
  • Çevirmen Adı
  • ISBN numarası
  • Kitap Konusu
  • Notlar
  • Basım Tarihi
  • Baskı Numarası
  • Sayfa Sayısı

MK’de kitaplarınızı istediğiniz özelliğe göre sıralayabilmenin yanısıra, istediğiniz kolonlarda arama yaptırabilirsiniz. Bunların yanı sıra bulunan sonuçları da farklı renklerde göstertebilirsiniz. Böylece işinizi yapmanız kolaylaşır.

MK, bir çok Visual Basic yapımı programdan farklı olarak Windows XP görünümü ile daha hoş bir çalışma alanı sağlar. (Windows 2000 ve Vista kullanıcıları da Windows XP görünümünde görecektir.)

mk vistaMK, Vista ile uyumludur. Ancak Vista’da kurulum yaparen kur dosyasını yönetici olarak açmalısınız. Bunun için kurulum dosyasına sağ tıklayın ve “Run As Administrator”u seçin. Ekran görüntüsü için sağa bakın.

Program ücretsizdir. Kur programı ihtiyacınız olan tüm dosyaları zaten kuracak, sizi sistem dosyalarıyla uğraştırmayacaktır.

Eminiz ki hobisi kitap okumak olan bir çok ev kullanıcısı bu programı sevecektir!

Moonkütüpahe ve Ödüller

pcnet1

pcnet2

Program PC-NET dergisinin Mart 2006 sayısında yer almış, PC-NET’in okurlarına verdiği CD ile tüm dergi okurlarına ulaşmıştır. PC-NET dergisi Moon Kütüphane’yi en iyi 100 Türkçe programdan birisi seçmiştir.

Program download arşivi’nde 1.0 ve 1.1 sürümleriyle iki defa editörün seçimi olarak ana sayfada yayımlanmıştır. 3000’in üzerinde indirilen programımız bir çok download sitesinde yer almaktadır. Google’da Moon Kütüphane

da1da2

Ekran Görüntüleri

mk ss1

mk ss2

mk ss3

Versiyon ve Kurulum Bilgisi

En güncel versiyon: 1.1 Derleme 24
Bu program artık geliştirilmemektedir.

Vista ve 7 kullanıcılarının dikkatine: Kurulumu yönetici olarak yapmalısınız. Bunun için indirdiğiniz dosyaya sağ tıklayın ve Run As Administator seçeneğini seçin. Aksi halde ufak bir ilerlemeden sonra kur kapancaktır.

Dosya boyutu: 3,12MB

İndir

Programı indirmek için buraya tıklayın.

Programın kaynak kodlarını indirmek için buraya tıklayın.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇
Etiketler

Moon Kütüphane | MoonKutuphane 2 yorum aldı.

  1. baba iyisin hoşsun, hatta muhteşemsin. çünkü bu kadar kolay ve güzel bir program olamaz. sadece bir eksik var. O da kitap kapaklarını giremiyoruz. Kötü mü olurdu yani kitap kapaklarını da girseydik….

  2. Yakında bu programın kaynak kodlarını açmayı düşünüyorum. O zaman üzerinde oynamalar yapıp geliştirme imkanı bulunacaktır.

    Henüz tam emin olmamakla beraber, çok büyük bir ihtimalle kaynak kodlarını paylaşacağım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir