HPKM146EA
💻 Bilgisayar, 🎈 Hayat

Alkışlarla HP

Şu ihtişama bakın:

HPKM146EA

Üf be üf! Ne güzel görünüyor değil mi?

Görünüşe aldanmamak lazım. İki aylık bilgisayarım HP Pavillion TX2630, ~45 gün önce arızalandı.

Tek yaptığım sağ oka basmaktı. Öyle çok hızlı falan da değil ha. Normal. Sağ oka bastım, bu da fırladı benim suratıma doğru uçtu. Evet. Aynen böyle. Bastım ve kırıldı. Önce sadece çıktı sandım, uğraştım takamadım. Sonra fark ettim ki, sadece çıkmamış, kırılmış.

Servise verdim. Garanti kapsamında tamir için. Günler geçti, serviste malzeme bekliyordu benim cihazım… Koca Türkiye’de bir klavye nasıl olmazdı? Dün 30 iş günü doldu. Hala tık yok. Servisi arayarak azami tamir sürelerinin geçtiğini ve Tüketici Hakları Hakkında Kanun’dan yararlanarak cihazın değişimini istediğimi söyledim.

Hiç itiraz etmediler, kaydımı açtılar. İki gün içinde önemli birisi bana dönecekmiş. Dönsün bakalım.

Ne olmayacağını tahmin ediyorum: “Tamam Umut Bey, yeni cihazınızı kargoya yarın veriyoruz.”

Ne olacağını da tahmin ediyorum: “ÖÖÖ, Şimdi Umut Bey, sizin modelden de, üst modellerden de stoklarımızda yok. Onun için değişimi hemen yapamıyoruz. Üç ay sonra cihazı temin edince size gönderelim.”

Sonrasını da biliyorum. Tüketici Hakları ile ilgili derneklerden bilgi almak, bir avukat bulmak ve HP’ye dava açıp bilgisayarımın parasını üstüne tazminat da ekleyerek almak!

İşin bu kadar uzamasını ben de istemem. Uğraşmak istemiyorum. Armut koltuğuma uzanıp tropik içeceğimi kolamı içmek istiyorum. Ama o bilgisayar lazım bana! Yazmam gereken kodlar, yapmam gereken işler, indirmem gereken diziler var! Birisinin HP’ye bilgisayarların önümüzde sadece aksesuar olarak durmadığını anlatması lazım.

Hakkımın çiğnenmesine gelemiyorum!

Dipnot: Yapabileceklerim hakkında öneride bulabilecek görmüş geçirmiş kişiler, avukatlar, savcılar, ergenekoncular, Bill Gates, kendi başından geçen HP hikayelerini ve biyografilerini yazmak isteyen kişiler aşağıdaki yorum kutusunu kullanabilirler.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Alkışlarla HP 6 yorum aldı.

  1. Dostum sen de asustan şikayet ederken HP ye gitmişsin ama bilgisayarın görünüşü harbiden güzel ancak HP nin kalitesi ve servisi (asustan bile) kötü:<
    Bana sorarsan bi asus sahibi olmama rağmen toshiba tercih ederdim .(yani denemedigim bi tek o kaldı 🙂 ) Neyse umarım sorun çözülür.

  2. Alakalı olmayabilir ama bence Türkiye’nin en kaliteli servisi KVK’da bulunuyor. Nedenini ben de bilmiyorum…
    Aldığım teknolojik aletlerin genelde sorun çıkarmaması sanırım benim şansım, senin ise bedevi şansızlığın…

  3. Ben size en kötü servisi söyleyeyim DataGate … Adamlar dolandırıcının önde gideni. 1 haftalık hdd'mi (içi açılmaya çalışılmış diyerek nasıl bir cümleyse o) garanti dışı bıraktılar bende tüketici haklarına gittim.. Adamlar garanti belgesini faturası istediler bende ama DataGate o kadar profesyonel dolandırıcı ki garantiye benden hdd'i isterken fatura ve garanti belgesini de istemişlerdi vede geri göndermediler elimde hiçbirşey kalmadı hatta hurda hdd bile yok.. Alem yavşak olmuş da haberimiz yokmuş kime nasıl güveneceğiz bilinmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir