cekilis
💻 Bilgisayar, 😂 Eğlence, 🎈 Hayat

Çekiliş!

Takip ettiğim bazı blogların ara ara okurlarına bir şeyler hediye etmesi hoşuma gitti. Benzer bir şeyi ben de yapmaya karar verdim. Kitap kazandırıyorum.

Katılmak için yapmanız gereken şu: Bu hariç bir yazımı seçin, ister en sevdiğinizi, ister en gıcık kaptığınızı, ister ilk önünüze geleni. Okuyun ve yorum yapın. Yorumunuzda kendi düşüncelerinizi belirtin, ister katılın, ister karşı çıkın. İster ekleme yapın, ister size yanlış gelen noktaları söyleyin, isterseniz kendi hayatınızdan örnekler verin. Yani yazıyı zenginleştirecek bir şeyler olsun yazdıklarınız. “Çok güzel yazı olmuş.” veya “Kesinlikle katılıyorum.” tarzı bir şey olmasın. Ve çekişile katılmaya hak kazandınız. Bu kadar basit.

Katılım Aralıkları

30 Eylül 2009 – 1 Kasım 2009

Küçük puntolarla yazılan gıcık ayrıntıları okumak için yazıya devam edin. 😀

Çekiliş İçin Akış Diyagramı
Çekiliş İçin Akış Diyagramı

Kimler, Ne Kazanacak?

Katılımcılar arasından rastgele seçilecek iki kişi, Luke Rhinehart’ın Zar Adam adlı kitabına sahip olacak.

Nasıl Katılırım?

Bu yazı ve yoruma kapalı yazılar hariç herhangi bir yazıma yorum yapın. Yorumunuz, yazıyı zenginleştirici olsun. Kendi düşünceleriniz, yazıda katıldığınız ve karşı çıktığınız unsurlar, örnekler ya da benzer şeyler zenginleştirici kabul edilir. “Çok güzel yazı.” “Sağol.” “Bence de.” gibi yorumlar çekilişe katılmaya hak kazandırmaz.

Kazanmanız durumunda sizinle yorum yaparken kullandığınız e-posta hesabı kanalıyla iletişime geçilecektir. Bu elektronik posta adresinden verdiğiniz isim ve adres bilgisine hediyeniz gönderilecektir. Bu yüzden yorumunuzu yazarken takma adınızı kullanmanızda bir sakınca yoktur.

Facebook Connect veya Twitter aracılığıyla yorum bırakan yorumların kazanması durumunda sizinle @mention ya da Facebook mesajı kanalıyla iletişime geçilir.

Katılmak için kurallara uyan bir yorum bırakmanız yeterlidir. Ayrıca bir başvuruda bulunmanız gerekmemektedir. Ben otomatikman sizi çekiliş listesine ekleyeceğim.

Bıraktığınız her yorum başına bir çekiliş hakkı kazanırsınız. Ne kadar çok yazıyı yorumlarsanız, o kadar çok şansınız olur.

Bir yazıyı sitemde yorumlamak yerine sitemdeki yazıya kaynak vererek, kendi blogunuzda da tartışabilirsiniz. Bu durumda sitenizde tartıştığınız her yazı başına 5 çekiliş hakkı kazanırsınız. Çekilişe bu şekilde katılmak için, yazınızın bir linkini yorum olarak göndermeniz yeterlidir. Sitenizde verdiğiniz bağlantının nofollow olmaması gerekmektedir.

Aile ve birinci derece akrabalar bu çekişile katılamaz.

Kazanmanız Durumunda

Kazanmanız durumunda bıraktığınız e-posta adresi, Twitter ya da Facebook hesabı üzerinden iletişime geçeceğim. Bana hediyenin gitmesini istediğiniz adresi ve kişi adını vereceksiniz, ben de göndereceğim.

Türkiye içerisindeki gönderiler için kargo ücreti ödemeyeceksiniz. Yani kısaca cepten asla para çıkmayacak. Gizli saklı para yok. Yurtdışına gönderi isterseniz, ödemeyi alıcı yapar.

Eğer size attığım e-posta/mesaja nedeni ne olursa olsun 5 gün içerisinde (iş günü değil) cevap vermezseniz, hediye sıradaki yedek kazanana gidecek.

Çekiliş Nasıl Olacak?

Rastgele sayı üreten bir PHP kodu yazacağım. Tüm katılımcıları (kaç defa katılma hakkı kazanmışlarsa o kadar) defa bir listeye atacağım ve PHP’nin rastgele iki tane asil, 10 tane yedek çekmesini sağlayacağım. Daha sonra bu isimleri web sitesinde duyuracak, asillerde iletişime geçeceğim.

Çekişi yaptığım PHP scriptinin kaynak kodunu da sunacağım.

Nasıl Güveneceğim?

Aslında yorumlarınızı da alıp yurtdışına kaçmayı planlıyorum.

O kadar sahtekâr mı görünüyorum? 😀

Zaman Aralıkları

Çekiliş 30 Eylül 2009 ile 1 Kasım 2009 arasındaki yorumları kapsamaktadır. 30 Eylül 2009 00:30, 31 Ekim 2009 23:59 (Sunucudaki saat esas alınır.)

Noter

Öeh artık, noter falan yok. TRT’de canlı da değil. 😀

Muhtemel Sorular

S: Başka kitapla değiştiremez miyim?
C: Hayır.

S: Neden Zar Adam?
C: Elimde fazladan iki tane var da ondan.

S: Neden var?
C: Çok cıncıklıyorsun. 😀

S: Neden bu yazıya yazılanlar çekilişe dahil değil?
C: Amaç, katılımcıların az da olsa sitemde gezmesini sağlamak. Herhangi bir X insanı bu yazıyı bulsa, yazıp geçse, sitemin adını bile hatırlamasa hoş mu olurdu? Hayır. Bence asıl yorumcuların hakkı yenirdi.

S: Çekilişteki amaç ne?
C: Bir ay kadar önce siteme 1000.yorumu da aldım. Amaçlarımdan biri beni yalnız bırakmayıp yorumlarıyla siteme katkıda bulunanlara teşekkür etmek. Keşke tüm yorumcuları toplayıp 7 Mehmet’e götürsem ama param yetmiyor. İkinci amacım, başka bloglardan yarışmaya katılan olması durumunda reklam. Üçüncüsü ise… bilmem ki düşünsem bulurum belki. =)

Buyrun gezinmeye başlayın. Eğer bir yazıda karar kılamadıysanız sağda görebileceğiniz “okunması gerekenler” güzel birer tercih olabilir.

Unutmayın, bu yazıya bırakacağınız yorumlar çekilişe dahil değildir.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Çekiliş! 5 yorum aldı.

  1. Doğrusu sen bu işi yapmadan önce araştırdın mı bilmiyorum ama bu tarz hediye dağıtma işlemlerinin Milli Piyango idaresinden alınacak izinlerle yapılması gerekir diye biliyordum. Bu yazıdan sonra küçük bir araştırma yaptım ve
    adresinden ulaşabileceğin “MİLLİ PİYANGO İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KARŞILIĞI NAKİT OLMAYAN PİYANGOLAR VE ÇEKİLİŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK” in Birinci Bölüm 2. Madde ç fıkrasına göre (sanırım adı fıkra oluyor bu alt başlıkların)
    “ç) Katılımcılardan herhangi bir bedel talep edilmemesi ve bir mal veya hizmetin pazarlama veya satışı amacına yönelik olmaması kaydıyla bu Yönetmeliğin yarışma olarak tanımladığı düzenlemeler bu Yönetmelik kapsamına girmez.”

    Neyse uzun lafın kısası yasal olarak bu iş “yarışma” olarak nitelendiriliyor. Umarım bu kitapları henüz okumamış/edinmemiş ama kitap okumayı yük olarak değil zevk olarak gören biri kazanır.

  2. @canburak: Yok araştırmamıştım, işin yasal kısmı konusunda bilgilendirdiğin için teşekkürler.

  3. çok teşekkürler çok sağolun,oldukça güzel bir site ve emekler boşa gitmemiş çok teşekkür ediyoruz emekleriniz için, emeğe saygı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir