yalanci ege universitesi ogrenci koyu
💻 Bilgisayar, 🎈 Hayat, 🧐 Kişisel

İnternet Geliyordu, Geliyorduuu, Direkten Döndü!

Bana İronin Resmini Çizebilir misin Abidin?

Sizin üniversitenizi bilemem. Sizin rektörünüzü de tanımıyorum. Ama bizim üniversitemizden ve rektörümüzden bahsedebilirim. Sizin yurdunuzu bilemem. İnterneti var mı, yok mu onu da bilemem. Ama kendi yurdumdan bahsedebilirim.

Maalesef artık adını söylemeye utandığım Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’nde kalmaktayım. Yurdumuzda 3 aydır internet yok! AMA ÖYLE BİR YÜZSÜZLÜK HAKİM Kİ HALA UTANMADAN WEB SİTELERİNDE 24 SAAT İNTERNET VARDIR YAZABİLİYORLAR. Yalancılık bile bir yere kadar!

Dün “İnternet bağlantısını tamir etmeyi başardılar, zahmet oldu.” diyorduk ki, yaklaşık 5 saatlik bir bağlantının sonunda internet tekrar gitti! Şaşıran olduğunu sanmıyorum.

Bugün Şebnem Hanım’dan aldığım bilgilere göre, yine makineler yanmış. En başa dönmüşüz, bilmem kaç bin dolarlık zarar varmış, herkes gece gündüz çalışıyormuş vs vs… Her zamankinden farklı bir şey duyamadım, beklemiyordum da. Aynı tas, aynı hamam. Eee alıştık artık. Annesi babası avukat olan bir tane bile yürekli insan dava açmayınca şu yurda, zamanında imza toplamak için oda oda dolaştığımızda imza atmaya bile korkanlar oldukça, hepiniz kuzu kuzu uyudukça böyle devam eder bu.

Her neyse… Elektrik şirketlerine binlerce dolar verilmeye devam edilecekmiş, oda da gezilip elektrik sistemi kontrolleri yapılacakmış, kılmış yünmüş… Yazık vallahi içim sızladı ikinci dönem hala yurtta kalmayı planlayanlara… (varsa)

Hikaye

Başta Sayın Rektörümüz Candeğer Yılmaz olmak üzere, yurt sorumlularının da tamamı dahil olmak üzere tüm büyükler bu kesintinin elektrik sorunundan kaynaklandığını iddia ediyorlar. Anlayacağınız, öyle bir elektrik sorunu var ki, hiçbir elektrikli cihazı bozmazken internet gidiveriyor! Bak sen.

Para basmadığımızdan olsa gerek, internet kesintisinin bize getirdiği ek masrafları karşılamak amacıyla (tüm yurt ahalisi olarak Avea’yı Turkcell’i sayenizde zengin ettik!) yurttan internet bedelinde bir fiyat kesintisi istedik. 500 dilekçeyi birkaç duyarlı arkadaşımla birlikte bizzat ben topladım, teslim ettim. Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü Yönetimi, dilekçelere 30 günde ilerleme, 60 günde yanıt vermek ile ilgili yasayı da çiğneyerek cevap verme zahmetine katlanmadı! Sayın Rektörümüz Candeğer Yılmaz, yurda bir ziyaretinde öğrenci temsilcimize, nasıl evde elektrik kesiliyorsa ve biz onun parasını veriyorsak, burada da (öğrenci köyü) internetin parasını vereceğimiz anlamına gelen bir cümle kurarak, kesik elektriğin parasının ödenmediği gerçeğini yok sayarak kendince müthiş bir mantık kurdu. (Kendince diyoruz, çünkü biz öğrenciler olarak hala anlayamadık mantığı.)

…ve yaklaşık bir ay önce, en sonunda, Sayın Rektörümüz, yanına önemli birkaç kişiyi daha alarak, Ege Kafe’ye gelip, Öğrenci Köyü sakinlerine seslendi. Sonunda adam yerine konduğumuzu sandık. Rektörümüz, elektrik sorununun en geç 10-15 güne çözüleceğini söyledi. Arkadaşlarımızdan birisinin para iadesi isteğini dile getirmesi üzerine ise öğrencileri provokatörlükle suçlayarak alelacele çekip gitti.

15 gün geçti… 1 ay geçti. Rektörün ne zaman geldiğini hatırlayıp, tam olarak ne kadar süre geçtiğini hesaplayamayacağım kadar çok zaman geçti… İnternet gelmedi. Rektörümüz Candeğer Yılmaz sözler verdi ve sonra onları tutamadı. Üniversiteye olan güvenimizi, Ege Üniversitesi’nin itibarını zedeledi.

Bize gelen faturalardan haberi yoktu zaten kimsenin! Büyük ihtimalle tüm büyükler kulaklarını tıkadıkları içindi.

Yurt yönetimi, ne zaman sorsak “Çözüyoruz, gece gündüz çalışıyoruz!” dedi. Ama nasıl çalışmaksa bu, iki ayda koca bir bina inşa edilebilirken, olmayan bir sistem sıfırdan kurulabilirken, bir elektrik sorunu çözülemedi. Çözülemediği gibi, sorunu çözemeyen firmalara binlerce dolar verdiklerini de övünerek anlattılar. “Siz sorunu çözemediniz ama vallahi süper firmasınız yine de, alın bu iki bin doları cep harçlığı yapın!”

Kaç tane firma getirirlerse getirsinler, bir türlü sorun çözülmediği halde, görevini layıkıyla yapamadığını düşünüp istifa eden bir tek kişi bile olmadı. Çünkü kimsenin umurunda değildik.

Sonunda internet 18 Ocak 2010 günü geldi… …diyorduk ki beş saatlik bir sürenin ardından tekrar gitti. Direkten döndü.

yalanci ege universitesi ogrenci koyu

İroni

Bugün Şebnem Hanım’dan aldığım bilgilere göre, zamanında üniversitemizin ilgili bölümlerinden hocalar gelmiş, elektrik sorununu çözmek için incelemelerde bulunmuşlar.

Ve tahmin edin ne olmuş?

Oturup bu işin dersini veren koca profösörler, doçentler uygulamaya gelince fıss foss diye sönmüş, hiçbiri çözüm getirememiş!

Bu acı verici değil midir? Eğitim kalitesi bu kadar kötü mü koca Ege Üniversitesi’nin? İş kağıt üzerinde olunca oluyor da, uygulamaya gelince kimse bir şey yapamıyor mu? Hani proje yöneticileri? 3 ay boyunca adım atılamayan proje mi olur? Hani elektrikçiler? Nerede verdiğiniz dersler? Kim o gelen hocalar? Siz bilmediğiniz, yapamadığınız şeyi hangi cesaretle ve hangi vicdanla öğrencilerinize anlatabiliyorsunuz ki?

Anlayacağınız, bizim üniversite böyle bir üniversite. İçler acısı. Öğretim kurumuyuz biz. İnsanları bilgilendirir, alanlarında uzman yaparız, ancak bir sorun çıktığı zaman kendi paçamızı kurtaramayacak durumdayız.

Durum içler acısı. Çünkü burası koca Ege Üniversitesi. 50 yılı aşkın tecrübesi olan (?) koca bir kurum. Çevre yolunda sağdan üçüncü köy değil!

Paçayı Kurtarmak

Yurttan ayrılıyorum.

Sonunda!

Geç bile kaldım!

Üç buçuk yıldır kaldığım yurdumdan keşke daha iyi düşüncelerle ayrılabilseydim… Bir türlü çözülemeyen internet sorunu, rektörün bile bu konuya duyarsız kalması, üstüne üstlük verdiği sözleri tutamaması, en ufak bir indirim dahi yapılmaması, akıl almaz zamlar, ilk sene iki olan, daha sonra bire indirilen temizlik günleri, güvenlik tehlikesi nedeniyle siparişimizi almak için bile ana kapıya gitmek zorunda olmamız ama ana kapıdaki kart sisteminin bir ay boyunca bozuk olması dolayısıyla elimizi kolumuzu sallayarak içeri girdiğimiz müthiş yurt güvenliği (!), çalışmayan telefon hatları, Akasya Blok 3. katta insanlıktan çıkmış bir arkadaşın cep telefonunun gece gündüz Harry Potter müziği ile bas bas çalması, iki oda komşumuzun da gece gündüz odamıza canlı gürültü yayını yapması, uyarmamıza rağmen anlamamaları, blok sorumlusunun uyarmasına rağmen anlamaması, sırf haremlik selamlık olsun diye Mimoza’dan cehennemin dibindeki Akasya’ya ve daha dar bir odaya sürülmek, bir yıl önce yurttan tek isteğim olan üstü kapalı bisiklet park yerinin yapılmadığı gibi, dilekçeme cevap bile verilmemesi üstüne üstlük, blok içine alınmasının da yasaklanması ve bisikletimin çürümeye yüz tutması, 2008 yazı Haziran ayında günlük ödeme yapılırken çift kişilik odalardan tek kişilik odalara oranla daha fazla para alınması ve buna itirazıma (evet doğru tahmin ettiniz) cevap verilmemesi ve buna benzer daha nice olaydan sonra sanırım bana hak verirsiniz.

Yurda ilk yerleşen öğrencilerden biri olarak, bu kadar şeyi hak ettiğime inanmıyorum.

Bakalım şimdi ne olacak?

Çarşaf kirli, yastık kirli (havada uyuyorum sanki, tabi kirlenecek), badananın rengi solmuş (iki sene hiç boyamazsanız solar tabi!), buzdolabının içi soğuk ya da benzer bahanelerle çirkeflik yapıp depozitoya el koyacaklar mı, yoksa o işi tatlıya bağlayabilecek miyiz, onu göreceğiz. İki hafta sonra…

Bitirirken: Gelebilecek Örnek Yorumlar

  • İnternet gelmiş, hala sövüyorsun, ayıp. (Acaba beş saatliğine geldiğinden ve üç aydır gelmediğinden olabilir mi?)
  • Rektörünüz sizin için çalışıyor, hepsi görevlerini yapıyor, sen çıkıntısın. (Hayat pembe, kessen mutluluk damlayacak, ekonomik kriz falan da yok, başkan da Tayyip değil, biz de Pollyanna’yız.)
  • İnternet yok diye yurttan çıkıyordun, internet geldi kapak oldu sana. (Hayır olmadı, ben zaten çıkacaktım, dönem başından beri ev bakıyorum.)
  • Ege Üniversitesi’nin adını kirletmeye utanmıyor musun? Sen ne biçim üniversitelisin? Yazık, çok yazık… (Sanki evlendik üniversiteyle, iyi günde kötü günde yanında olmaya yemin ettik. Mantığa gel ya.)
  • Sevgili Umut; ben de senin yollarından geçtim. Köy yöneticilerini ve rektörümüzü iyi tanırım. Emin ol ellerinden geleni yapmışlardır, ah biraz sabretmeyi ve inanmayı öğrensen… (Samimiyetine inanmıyorum, ama yağcılık sınır tanımıyor.)
  • Hello. I am from Spain. I am 18 and pretty. Waiting for you. Call me. (Akismet’in yakalayamadığı spam.)
  • İnternet kesintisi kesin senin psikolojik sorunlarındandır. 😀
  • Siz aslında Özlem’le aynı kişisiniz. Hatta aslında yurt yöneticileri ile de aynı kişisiniz. Hatta sen rektörsün. Hatta sen Obamasın. (Çüş.)
  • Ya umut bırak bu işleri, yurtta internet kesikti ama ben kabloya kaynak yaptım giriyodum. (Kabloyu nerene kaynak yaptın diye sorarlar insana 😀 )
  • asdasasdasd (bazı mal insanların nedense gönderince zevk aldıkları yorum metni.)
👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

İnternet Geliyordu, Geliyorduuu, Direkten Döndü! 20 yorum aldı.

  1. bu netin bu sene geleceği yok yurttaa bir birlikte yok herkes kendi havasında umursamaz dünyada. herkes 1er aylık aidetlarını yurda yatırmayıp birleştirsin buda milyarlar eder istemimiz avukatlarıı tutar hatta baro bile satın alırız:)) hakkımızda alabiliriz…

  2. köyde bir suru problem var.. ancak ne acı ki tüm bu sorunlara ragmen bende biri gider biri gelir mantıgının altında gelenler arasındayım.yarın yeni giricem odama ama keşke şimdilik baska bir ihtimal olsaydı ve farklı yerde kalabilseydim 🙁 tum olumsuzluklara ragmen nasıl olsa gelen olur dusuncesini haklı cıkaranlar arasında oldugum için de cok üzgünüm ama baska sansım yoktu.. bile bile atese gidiyormuşum gibi bir his bu… üzgünüm ama 2 gun sonra bende aynı durumda olucam hatta o durumda kalmanın stresi şimdiden sardı bile her yerimi… oooffff oooofffffff ne zor şey öğrenci olmak.. paramı kazanıp rahat rahat kendi evimde yaşayacağım günlere de daha çok var… inşallah herşey en kısa zamanda düzene girer!!!

  3. su an 10 hazıran halen internet yok… parayı ısteyınce rektor provakatorluk yapıyorlarmıs dıyor kendısı aynı durumda kalsaydı neler yapardı acaba ,ögrencı koyu yonetımınıde kutluyorum getıremedıklerı ınternet ıcın.bişeyler daha eklemek ısterdım ama terbıyemı koruyim.

  4. İnternet olayı artık öğrenci köyü için alışılır bir durum oldu.Gelmeyeceğini biliyor artık herkes umudu da kestiler.Yeni bir olay var .Öğrenci köyünün interneti olmadığı gibi telefon hattı da yok artık,teller kopmuş diye duydum ama doğrusu nedir bilmiyorum.Arkadaşımın cep telefonu bozuldu geçen hafta.Ailesiyle konuşmak için öğrenci köyünün sabit telefonunu kullanıyordu.Annesi aramış aramış açan yok.Sonradan durumu öğrenmişler.Köyle letişim tamamen kesildi böylece.:D

    1. @Bora: Birisi yürürken ayağı takılmıştır telefon kablolarına, kopmuştur. Kazıp derinlere yerleştirmek gibi bir adeti yoktur bizim köyün. Geçen sene ben de köydeyken, fiberoptik kopmuştu, net gitmişti. Tabiki bir hafta diye yalan söyleyip bir ay sonra anca getirmişlerdi interneti. Neymiş efendim, çevre düzenlemesi için kazı yaparken kepçelerden biri kabloyu koparmış.

      O kablonun orada ne işi var? Ya da kepçenin? Yok mu planlarda oradan kablo geçtiği… Falan filan… Bitmez yani… Başta rektörümüz olma üzere, komple yalan söyleyen bir yönetime sahibiz. Hatta bakarsanız öğrenci köyünün web sitesine göreceksiniz ki halen internet bağlantısı yazmakta. O internet gelmez. Yalan söyleyenler gitmez.

  5. Oha halamı yok! Bende millet susunca artık gelmiştir diyordum meğerse umutta kesikmiş köyde 🙂

    Bence “Seri Kesici” var işin içinde

    İlk kurban internet.
    Sonraki telefon.
    3 aya kalmaz suda kesilir.
    Ondan sonra elektirikte gitti mi kaçın oradan
    Yoksa rüyanızda kaldığınız odalar bile kesilir 😉

    Not:Merak etmeyin emin ellerdesiniz Cm deki Gideon sırf bu Kesiciyi bulmak için o kadar manasızca ayrıldı “behavioral analysis unit”‘ten. Anca çıkarmış profili zor iş tabi

    Unsub torpille doğup , torpille büyüdü. Yakın zamanda yaşadığı tembellikten dolayı psikopatik kriz geçiriyor. Unsub’ın parası yok yada parası olduğu halde daha fazlasını istiyor. Öncelikli victımology koyunlar ve sessizlerin kuzuları. Sanrıları sebebiyle uydurduğu bahanelerin mantıklı olduğuna inanıyor ve karşı çıkanlara çok pis saldırabilir. Denk gelenlere , takviye güçlerini çağırmadan contact kurmamalarını tavsiye ediyoruz. Eğer zorla alıkonulursanız “He canım, kablo koptu” , “Evet gülüm ,valla çok bile uğraşmışsın” , “WOOOW 2000 ha! ,bi yurt için 2000 dolar çooook para” gibi sanrılarını destekleyen cümleler kurun. Bulunduğu durumdan dolayı Unsub’ın kesme hızı önce artıcak sonra birden kesilcek çünki bi yerden sonra maddi kesmeler yeterli olmayıp manavi ihtiyaçlara kayıcak. Bu zamana kadar yakalanamazsa sonraki dönemlerde pasif hale geçip arada bir aynı şeyi kesip kesip tekrar bağlıyarak kurbanlarına fiziksel işkencenin yanında manevi işkence yapıcağını tahmin ediyorum.

    dedi Gideon.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir