bad sector windows
💻 Bilgisayar, 🎈 Hayat, 🧐 Kişisel

Elimde kalmayan teknolojik cihaz yok…

bad sector windows

Şimdiye kadar bir sürü bilgisayarım oldu. İstisnasız her birinde bir arıza çıktı. İlk Asus’um kulaklık taktığım halde hoparlörden ses vermeye devam etti. 2 defa. Sonra HP’min sağ ok tuşu kendi kendine çıkıp elimde kaldı. Bir sonraki HP’min “7” tuşu elimde kaldı. Packard Bell’e geçtim. Ekran kartı bozuk çıktı, mavi ekran yiye yiye bir hal oldum, ana kart değişti. Bir süre sonra bu sefer fanı bozuldu, etrafı yanık silikon kokusu kapladı… Şu anda yeniden ısınma sorunları başlamış durumda… Samsung Galaxy S, cep telefonu olan, evet. İçindeki hafıza çipi bozuldu. İçine yazdığım veriler yazılmıyor, hiçbir değişiklik yapılamıyordu. En sonunda disk direk mount edilememeye başladı. Garantiye gitti, ana kart değişti.

Bunlar eski anılar… Dahası da var ama bunlar yeter.

Kendi bilgisayarlarım yetmezmiş gibi şimdi şirkette kullandığım bilgisayar da ayvayı yedi. Tatile çıkmadan önce sağlam bırakmış olduğum bilgisayarımı (ve diskini) tatilden dönünce nur topu gibi bir bad sector ile buldum.

Bu kadar şansız olmanın bir açıklaması olmalı. Manyetik dalga falan yayıyor olmalıyım.

Bitirirken

Neyse ki “bad sector” tam şirketin bize bilgisayar olarak Mac verdiği döneme geldi ki, arada bilgisayarsız kalmaktan kurtuldum. Bir Mac kalmıştı bulaşmadığım, ona da el attım. 🙂

mac

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Elimde kalmayan teknolojik cihaz yok… 3 yorum aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir