✈️ Gezi, 🎈 Hayat, 🧐 Kişisel

Neler Hayal Ederdim?

Bir gün bambaşka bir dünyada uyanmak isterdim. Her şeye sıfırdan başlayabileceğim, arkama bakmamı gerektirecek en ufak bir neden/kişi bile olmaksızın yeni ve umutlarla dolu bir dünyaya adım atmak isterdim.

İsteklerin daha kolay gerçekleştirilebileceği, deyim yerindeyse “pembemsi” bir dünyada…

Ulaşım Araçları

  • Bir Boeing 737-800 uçağının kokpitine ziyaretçi olmak ve kaptanın yaptığı her şeyi izleyip ona sorular sormak isterdim.
  • Bir günlüğüne hava trafik kontrolörlerini izleyip “Vay be!” demek isterdim.
  • İzmir metrosunun raylarında boydan boya bir defa yürümek ve bir gün boyunca metrolardan birini kullanan görevli olmak isterdim.
  • Japonya’daki meglevlerden birine binmek, daha da iyisi birini kullanmak isterdim.
  • Antalya İzmir arasını bisikletle gitmek isterdim. (Pansiyonlarda kala kala.)
  • Antalya İzmir arasını yürüyerek gitmek isterdim. (Pansiyonlarda kala kala.)

Bilgisayar & Elektronik

  • Red Alert 3’ü maksimum grafik ayarlarında oynamak isterdim. The Sims 3’ü ve FSX’i de.
  • PHP uzmanı bir ekibe katılmak ve bir projeye çözüm geliştirmek isterdim.

Gezi

  • Mısır’a gitmek isterdim. Piramitlerden birine süt koyup, bir hafta sonra bozulup bozulmadığını kontrol etmek isterdim.
  • Bir mumya diriltmek isterdim.
  • Paris’i görmek isterdim. Paris’te kız arkadaşımla kadeh tokuşturmak isterdim.
  • Los Angeles’a gitmek ve Kobe Bryant’ı Staples Center’da benchin hemen arkasında, Jack Nicholson’un yanında izlemek isterdim. Jack Nicholson sahaya atlamasın diye kolundan tutmak isterdim.

İlişkiler

  • Uzun süreli ve karşılıklı, huzur verici ve kamyon lastiği tadında olmayan bir ilişkiye başlamak isterdim.
  • Birçok ortak hobimiz olmasını isterdim ki birbirimize sıklıkla yardım edip bir şeyler öğretebilelim, beraber daha çok vakit geçirebilirim.
  • Beni anlamasını isterdim.
  • Mutlu olmak isterdim.
  • Kararsız kalmamak isterdim.
  • Karı kız peşinde koşup kız “avlama”yı bir b.k zannedenleri pompalı tüfekle vurmayı isterdim.

Dini

  • Evrime günah diyenlerin, evrim teorisini çürütmelerini isterdim.
  • İnsanların bilip bilmeden o teori zaten çürütüldü ki dememesini isterdim.

Politik

  • Deniz Baykal’ın CHP’yi bıraktığını görmek isterdim. Aynı zamanda “Ben bu işi yapamadım. Politika artık bana göre değil.” demesini duymak da hoş olurdu.
  • Tayyip Erdoğan’ın yaptığı tüm hakaretler için halktan özür dilemesini ve istifa etmesini görmek isterdim.

Neler hayal etmezmişim ki?

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Neler Hayal Ederdim? 9 yorum aldı.

  1. Yazı gerçekten de güzel.
    Ama malesef istediğimiz herşey olmuyor.Önemli olan bu hayatı “KEŞKE”siz yaşayabilmez.Ne kadar az KEŞKE’n olursa o kadar iyi yaşarsın.Olumlu ya da olumsuz,her yaşadığının mutlaka bir anlamı vardır.Şu an göremesen bile ilerde o olayları neden yaşadığını anlayabiliyorsun.

  2. Tüm isteklerinin olmasını dilerim.
    “Karı kız peşinde koşup kız “avlama”yı bir bok zannedenleri pompalı tüfekle vurmayı isterdim.” bu isteği anlayamadım . Her zaman erkekler kız tavlamayı en ön planda tutmuşlardır. Böbürlenenleri , ilişkilerini hikaye edenleri bende kınıyorum vede sevmiyorum ama , diğer yandan kızlarda erkek tavlamayı ,erkeklerde kız tavlamayı hayat boyu en önemli işleri olarak görmüşlerdir. Sonuçta karşı cins tarafından beyenilmek hoş bir duygu. Ama samimi, güvene dayanan sevgi, karşılıklı saygı maalesef unutulan fakat aranan bir istek yumağı.

  3. Bir şeyler için hiç bir zaman geç olmadı bence ama asıl önemli olan “kendi” geçmişine, “kendi” seçimlerine saygı duyabilmek. Sonuçta doğru ya da yanlış ya da çoğu yerde eksik ve korkak ne olursa olsun o senin geçmişin, senin kararların ve senin yaşantın. Yapmak istediklerini ertelememek, erteliyorsan da bundan şikayet etmemek gerekiyor çoğu zaman. Çünkü o kararı sen vermişsindir, başkası değil. Pek çok zaman kendimize kızmak yerine karşımızdakine ya da dünyaya kızmayı yeğleriz, hepimiz bunu yaparız. Ve elinde olmayan şeyleri değiştirmek için çabalamanın yersiz olduğunu bilip çoğu şeyi olduğu haliyle kabul etmek gerekiyor. Çok klasik sözler farkındayım ama elinden geliyorsa ve onu yapmaya başlayabilecek cesaretin varsa yapmalısın.
    Ama yapamıyorsan, olmuyorsa bence olan şeyleri olduğu gibi kabul edip onlarla beraber mutlu olmayı becerebilmeye “yaşamak” denir.

  4. hayatımdaki keşkeleri kaldırıp iyikide yapmışımları katardım
    kavganın ve şidettedin yerine hoşgörürüyü sevgiyi saygıyı katardım hayatıma daha birsürü şeyi değiştirmek isterdim

  5. merhaba geç de olsa yazınızı okudum… gerçekten ilginç bir yazı ve ilginç tutarsız hayaller.. tabi bu benim düşüncem yanlış anlaşılmasın… bi defa insanı şu an içinde bulunduğumuz dünya çerçevesinde mutlu olabilmesi için ihtiyaç ve isteklerinin karşılanması gerekir… (hoş insanın isteği tükenmez bu ayrı ki zaten öyle de olmalı sırrrınca…. neyse..) bundan sonra insan mutlu olmak için kişiliğine göre bazı alanlarda en yetkili olmak ister ya da her isteğin onun etrafında dönmesi…. şimdi sizin anlattığınız bammbaşka diyarlara gidelim… bu diyar başka olduğuna göre bilgimiz sadece hülyalarımızla sınırlı ve ihtiyacımız ise duruma göre değişip isteklerimizin boyutu ve yönü de değişecektir.. herkes de biliyor ki bunun için bilmek lazım o halde yaşamak lazım o halde bammbaşka dünya arayacağımıza ortak dünyamızı bammbaşka kişilerin sınırlarına girmeden küçük dünyamızla yüzleştirmek ama yozlaştırmamak… hayallerimize yaşama hakkı verirken sebeplere geereğince dokunmak… Atatürk ne demiş “ben bir işin nasıl başarıya ulaşacağını düşünmem o işe neler engel oluyorsa onlara engel olurum. başarı zaten kendiliğinden gelir..”
    işte böyle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir