eshot logo
🎈 Hayat

ESHOT 10 Kuruşlarla Zengin Olacak

eshot logoESHOT, Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs açılımına denk gelmekte olup şu anda İzmir’in sadece otobüs işletmesi ile ilgilenen bir devlet kurumudur.

525, Ege Üniversitesi öğrencileri tarafından efsaneleştirilmiş, içinde balık istifi gibi öğrenci taşınan, kampusun içindeki ulaşımı sağlayan ESHOT otobüsü hattıdır.

Bir tarafta kampus içi ulaşım, diğer tarafta devlet kurumu olunca, insan otomatik olarak 525’in öğrencilere ücretsiz olması gerektiğini düşünür. Çünkü öğrenci kendi kampüsünde ücretsiz ve hızlı bir şekilde gezme hakkına sahip olmalıdır.

Bir ay kadar önceye kadar 525 ücretsizdi zaten. Daha sonra ESHOT öğrencileri sömürmediğini fark etti ve 525’i paralı yaptı. Birkaç sivil toplum örgütü hariç kimse umursamadı. Bazı “ilgili” kişiler hemen facebook’ta “525’in paralı olmasını protesto ediyoruz” grubu açıp, kendi çaplarında bilinçli vatandaş olduklarını sandılar.

Neyse ki, o sivil toplum örgütleri işe yaradı ve ESHOT 525’i paralı yapmasına karşın, onun yerine kampus içi ücretsiz bir ring otobüs tahsis etti. Ne kadar dünyanın en saçma rotasından geçse de, sonuçta ücretsizdi o otobüs.

Ama ESHOT öğrencileri sömürmeye karar vermiş bir defa. Biz çok zengin olduğumuzdan olacak, bu ücretsiz ring servisi kaldırıp 525’te öğrenciden de para almaya karar vermiş. Öğrenciler otobüse binmek için 10 kuruş ödeyecekmiş.

Anlayacağınız ESHOT bizim 10 kuruşlarımızla zengin olmaya karar vermiş. Belki de üst düzey yöneticilerinden birisi yeni bir havuza ihtiyaç duyuyordur, kim bilir… Sonuç olarak, yıllar sonra ESHOT öğrencileri sömürmeye kadar verdi, sivil toplum falan yalan oldu ring otobüs seferi olmadı, haydi pamuk eller cebe…

Protesto Ediyormuş Hissi Yaratın

Protesto ettiğinizi sanmak istiyorsanız yapmanız gerekenler çok kolay. Aşağıdaki adımları takip edin:

  1. Yeni bir facebook grubu açarak adını “ESHOT’u protesto ediyoruz! 525 paralı olmasın!” koyun.
  2. Tüm arkadaş listenizi davet edin.
  3. Tebrikler, artık yapılan haksızlıklara karşı çıktığınızı sanıyorsunuz.

Bitirirken

ESHOT bir de utanmadan “ESHOT öğrencileri 10 kuruşa taşıyacak” başlıklı, “Biz kralız bak bu kadar ucuza taşıyoruz, var mı ha sizin şehrinizde hı?” havalarına giriyor ya yemin ederim el bombası, bazuka, füzeyle dalasım geliyor binalarına. Daha önce aynı hatta ücretsiz taşıyordunuz, çünkü orası üniversitenin içiydi. Adam mı kandırıyonuz lan siz?! (Cevap: Evet abi. :D)

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

ESHOT 10 Kuruşlarla Zengin Olacak 4 yorum aldı.

  1. 9,90 kuruş olmamasına şaşırdım doğrusu. ben aynı zihniyetten “sadece 9,90 kuruş” şeklinde bir başlık beklerdim.

  2. lan kucuk parrkta biraya 4tl veryorSnz 10krşmu cokgeldibence tam bilet olmali size az bile bence bussru seyi kakmis var hadi bira 10tl olmuş kosun bakalim

    1. Sayin cokbilmis eshot avukati zengin kisi, isterseniz birayi 100 lira da yapabilirsiniz. İçmedigimden bana koymaz. Aaa ama tabi siz icmedigimi bilmiyorsunuz. Bence ne yapıp ne yapmadıgımı bilmeden isim verme cesareti bile gosteremeden konusmayın bosuna. Ayrıca bira ile eshotu baglayan mantıgınıza baktırsanız iyi olacak, su kaynatıyor. İsminizi verecek kadar yazdıklarınızın arkasında duramıyorsanız, bundan sonra yorumlarınız onaylanmayacak. Burası gelen gecene hakaret etme yeri degil.

      1. İstanbul'da veya güya bira içmeyenlerin oy kullandığı başka bir şehirde olsaydınız öğrenci 4 lira veriliyor olurdu… Hem orda da bira içene 100 lira ceza keserlerdi..

  3. arkadaslar onemlı olan parası degıl ıkıncı aktarma 75 kurus ama o kadar ınsan sabahın korunde sıra beklıyor got kadar otobuse bınecem dıye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir