google docs windows
💻 Bilgisayar

Sağ Tıka “Yeni Google Docs Belgesi” Ekleyelim

Google Docs New Menu

Biliyorsunuz, Windows Gezgininde ve masaüstünde sağ tıkladığınız zaman “Yeni” diye bir seçenek çıkıyor ve burada oluşturabileceğiniz bazı dokümanlar listeleniyor.

Eğer “ağır Google Docs’çu” iseniz, neden bu menüye yeni Google Docs belgesi, Google Spreadsheet belgesi ve benzeri seçenekleri eklemeyesiniz?

Adım Adım Yapılacak Listesi

Adım 1

Buradaki dosyayı indirin. Dosyanın içerisindekileri bir klasöre çıkartın.

Adım 2

registry
AddGoogleDocsToNewMenu.reg isimli dosyayı çalıştırarak, sağ tuş menüsü için gerekli registry kayıtlarının sisteminize eklenmesini sağlayın.

Adım 3

google docs windows

Şimdi, menüdeki elemanların simgelerini ve bu simgelere tıklanınca ne olacağını ayarlamamız lazım. Bunun için, sıkıştırılmış dosyadan çıkan

  1. googlespreadsheet.ico
  2. googlepresentation.ico
  3. googledrawing.ico
  4. googledocsrunner.exe
  5. googledocs.ico

isimli dosyaları C:\Windows konumuna kopyalayın.

Adım 4

Bitti. Artık sağ tuş, “Yeni” menünüzde Google Docs seçeneklerini de görüyor olmalısınız. Görmüyorsanız, oturumu kapatıp açmanız veya sağ tıklayıp “Yenile” demeniz yeterli olacaktır.

Bitirirken

Yaptığınız değişikliği geri almak isterseniz UninstallGoogleNewMenu.reg dosyasını çalıştırmanız ve kopyaladığınız dosyaları silmeniz yeterli olacaktır.

Anlatılanlar Windows 7 Professional x64 işletim sisteminde test edilmiş olup, diğer sistemlerde de çalışması kuvvetle muhtemeldir.

[Kaynak: the How to Geek]

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir