linus tech tips youtube channel
😂 Eğlence, 💻 Bilgisayar

Linus, fotoğraf çekilsek?

The Matrix’ten çıkma bir saatçi ile başlayıp, Linus Tech Tips ile biten bir rüya okumaya hazır mısınız?

Geçenlerde çok ilginç bir rüya gördüm…

Rüyamda, (dijital) kol saatim bozulmuş. Üst tuş basmıyormuş. Ben de saati tamir ettirmek için saatçilerin en ustası, bilge kişilik, Saatçi’ye gidiyormuşum.

Saat tamircisinin olduğu yer, çok büyük ve bomboş bir endüstriyel depoymuş. Bu dev depoya, deponun bir ucundaki demir kapıdan giriyorum. Kapıyı kapatırken kapı gıcırdıyor ve tüm depoda yankılanıyor. Deponun taa öbür ucunda dev gibi bir masanın etrafında saatçi hayal meyal seçiliyor. Elimde saat, ona doğru gidiyorum…

michal franczak OvEZZaeIxaI unsplash
Saatçi’nin bulunduğu warehouse (temsili) – Photo by Michał Franczak on Unsplash

Saatçi’ye yaklaşınca önünde kuyruk olduğunu görüyorum. Başkaları da saatlerini tamir ettirmeye gelmiş. Kuyruğun olduğu yerde yerde sosyal mesafeye uygun çizgiler var ve insanlar kurallara uygun bir şekilde bekliyor. Ama kimsede maske yok. 🙁 Sıranın bana gelmesini bekliyorum.

the keymaker
The Keymaker from The Matrix

Depoda kimse kalmıyor. Sadece saatçi ve ben varım. Saatçi, Matrix’teki The Keymaker’ın aynısı. Derdimi saatçiye anlatıyorum. Adam saati alıyor ve üst tuşuna basıyor. Tuş çalışıyor! Aklımdan “keşke saatçi gibi üstadın vaktini almadan önce saati bir yeniden başlatmayı deneseydim” diye geçiriyorum ama hiç bozuntuya vermiyorum. Saatçi’ye çok teşekkür ediyorum. Saatçi de bana ne kadar iyi dilek varsa hepsini ardı ardına söylüyor: “Allah ne muradın varsa versin, zihin açıklığı versin, yolunu açık etsin, sevdiklerinle bir etsin, vb.”

Saatim kolumda, depodan çıkarken, deponun o ana kadar fark etmediğim üst katından tanıdık sesler geliyor. Çıkıp bir bakıyorum ki Linus Tech Tips’ten Linus orada!

Meğerse aynı deponun üst katı, Linus Tech Tips kanalının stüdyosuymuş ve adamlar çekim yaparken onların sesini duymuşum. Hemen Linus’un yanına gidip konuşmak istiyorum.

(rüyanın devamı İngilizce geçiyor)

U: Merhaba Linus, ben Umut. Arada videolarına bakıyorum, izlemesi çok zevkli oluyor.

L: Teşekkür ederim. Favori videon hangisi?

U: Farklı şekilde sürülen termal macunların işlemci sıcaklığı üzerine olan farklarını incelediğiniz video.

L: 😑 (wtf)

O anda pot kırdığımı anlıyorum, çünkü o video Steve Burke’a ait. 🤦‍♂️ (Bu arada, öyle bir video gerçekten var. 👇)

Linus’a hatamı fark ettiğimi söyleyip toparlamaya çalışıyorum ve Linus’a kendi videolarından örnekler veriyorum. Neyse ki adam çok cool birisi çıkıyor ve bunu sorun etmiyor. Linus bana stüdyoyu gezdiriyor ve ekiple tanıştırıyor. Bir süre daha sohbet ettikten sonra beni stüdyo çıkışına kadar geçiriyor. Ardımdan kapıyı kapatıyorlar.

Stüdyodan çıkar çıkmaz “keşke Linus’la bir fotoğraf çekilseydim, sağlam havam olurdu” diye düşünüp hemen stüdyo kapısına doğru dönüyor ve içeri doğru bağırıyorum:

U: Hey! Daha yeni aklıma geldi. Bir fotoğraf çekilebilir miyiz?

İçeriden kapalı kapının boğduğu bir ses geliyor: No!

Rüya bu kadar.

Bitirirken

Arada bu tarz garip rüyalar gördüğüm oluyor, ancak genellikle sabahına unutuyorum. Bu sefer aklımda kaldı ve paylaşmak istedim.

Bir insan neden böyle bir rüya görür, en ufak bir fikrim yok. Konusu ilginçse Linus’un videolarını ara ara izlerim ama fanatik bir takipçisi değilim. Ne alaka rüyama girdi en ufak bir fikrim yok. Bilinçaltı çok çılgın bir şey!

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir