ubuntu logo
💻 Bilgisayar

Ubuntu’nun Türkçeleştirilmesine Destek

ubuntu logoLinux denince akla ilk gelenlerden biridir Ubuntu. Linux çekirdeğine sahip işletim sistemlerinden en yaygını olan Ubuntu’nun ülkemizde de önemli sayıda kullanıcısı bulunmakta.

6 ayda bir yeni sürüm çıkarması, sürümlere uzun süreli destek vermesi, Türkçe dil seçeneği bulundurması gibi birçok artı yönü bulunan Ubuntu’nun geliştirilmesi de diğer tüm özgür yazılımlarda olduğu gibi bizzat kullanıcılar tarafından tamamen gönüllü olarak yapılmakta. Özellikle Türkçeleştirme çalışmaları Ubuntu’nun ve özgür yazılımın ülkemizde daha fazla yaygınlaşması açısından oldukça önemli bir yere sahip. Bu konuda Ubuntu Türkiye Çeviri Tayfası elinden geleni yapıyor ve özgür yazılım kullanıcılarından da bu konuda destek istiyor.

İster Ubuntu Türkiye Çeviri Tayfasına katılarak ister bağımsız olarak Launchpad üzerinden çevirilere destek olabilirsiniz. Hedef şu anda %83 oranında Türkçe olan Ubuntu’yu %100 Türkçe yapabilmek.

Ubuntu Türkiye Çeviri Tayfasına katılmak isterseniz buraya tıklayabilir, çevirilere doğrudan destek vermek için buraya tıklayabilirsiniz.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir