🎈 Hayat

Belediye Otobüslerinde Sinir Olduklarım

Şehir dışından gelip Antalya’yı tam bilmeyenler, özürlüler, yaşlılar, hamile bayanlar ve baş edemeyecekleri çocukları olanlar hariç, otobüste ineceği durağa gelene kadar k.çını oturduğu koltuktan ayırmaktan aciz insanlara gıcık oluyorum.

Senaryo

Otobüs tıklım tıklım doludur. X şahsı bir durak sonra inecektir ama otobüsün orta kısımlarında ayrıca pencere kenarında oturmaktadır.

Bu şahıs ineceği durağa yaklaşıldığında koltuğunda kıpırdaşmak suretiyle yanındakine ineceğini belli eder. Sonra koltuğunda hafifçe ayağa kalkarak ineceği durağa dikkatlice bakar. Burada neyi amaçladığını ben de bilmiyorum. Acaba ineceği yere ne kadar mesafe kaldığını ve kaç saniye daha koltuğunda oturacağını mı hesaplamaktadır? Yoksa durağın üstüne nükleer bomba düşüp düşmediğini mi kontrol etmektedir? Bu hep sır olarak kalacak. Bu esnada karakterimiz “DURACAK” lambasının yanıp yanmadığını da kontrol eder.

Otobüs durakta durur. Bizim vatandaş inmek için ayağa kalkar. Otobüsü özel limuzini ile karıştıran karakterimiz önceden kapıya doğru yürüyüp orada hazır beklemeyi düşünememiştir. Yanında oturanın üstünden fişek gibi geçer. Ayaktaki tıklım tıklım kalabalığı hırpalayarak kapıya doğru ilerler. Bu esnada (haliyle) kaptan otobüsü hareket ettirmiştir. Çünkü inecek normal insanlar zaten inmiştir. Karakterimiz “Hoop kardeşim inecek var burada görmüyor musun?” şeklinde çemkirir. Kalabalıktan şoför ne görebilmekte ne duyabilmektedir bu serzenişleri… Zaten yeterince beklediğini düşünmektedir durakta ve haklıdır da. Ayakta bekleyen toplulukta yayılır inecek biri daha var söylentileri… Şoförün haberi olur, mecburen durdurur otobüsü, yarısı duraktan çıkmış vaziyette. Otobüs yolu tıkadığı için yolda kuyruk oluşmaya başlar. Arabalar otobüs şoförüne korna çalar. Bizim karakter, otobüsçüye çemkirirken bir yandan arka kapıya yürümeyi yine akıl edememiştir. Otobüs o vaziyette beklerken karakterimiz arka kapıya yürümeye devam eder. Tam aşağı inerken de şoföre bir küfür savurmayı ihmal etmez. Bu küfrü şoför elbette duyamamaktadır. Ama karakterimiz yakınındaki insanlara duyurduğu bu küfürle karizma yaptığını ve tüm suçun şoförde olduğunu ifade ettiğini sanmaktadır.

Sizce karakterimiz ineceği durağa az kala ayağa kalkıp otobüsün arka tarafına ilerlese ölür müydü?

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Belediye Otobüslerinde Sinir Olduklarım 3 yorum aldı.

  1. Kesinlikle ölmezdi ama böyle karakterlerimiz dooluuuu. 😀 valla bir de bunlara ek olarak inemeyip süklüm püklüm bir sonraki durağı bekleyenler de var

  2. Bu karakterin aynılarından İzmir’de de mevcut.Pek cevvaller,pek çığırtkanlar.Küçücük sıkış tıkış otobüste kapıya 2 sn de yürüyemeyince ayakta bekleyenlere “Çekilin..Görmüyo musunuz inicek var yeaa” diye çemkiriyorlar.

    Bir de delirmiş şöförlerimiz var ki geçen gün şöförün duracak yazısına aldırmaması,durakta durması için el kol hareketi yapan otobüs bekleyen insanları görmezlikten gelmesi,bir otobüse göre yaptığı aşırı hız ve çok gözü dönmüş görünmesi sebebiyle inmek istediğim duraktan 3 durak sonra inebildim.Sayın şöför öyle uygun gördü.

  3. Ayrıca yukardaki yorumu ben yazdım =)
    Anonim değilim,sadece biraz dalgınım.İsim yazmayı unutmuşum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir