firefox yazi tipi koyu sorun duzelmis
💻 Bilgisayar

Firefox’ta Yazı Tipi Sorunu ve Çözümü

Geçenlerde Firefox’um Google ve Google gibi Arial yazı tipini kullanan sitelerdeki tüm yazıları koyu kalın puntolarla (bold) gösteriyordu. Bunun kendi sistemimle ilgili bir cinslik olduğunu sandığımdan çözümünü yazma gereği duymamıştım.

Geçenlerde fark ettiğim üzere bu yaygın bir sorunmuş ve genelde Firefox güncellemelerinden sonra çıkıyormuş. Nedenini bilemem ama çözümü bende.

İsterseniz, tamamı koyu görünen bozuk bir web sayfası ile başlayalım:
firefox-yazi-tipi-koyu-sorun-bozuk

Gelelim Çözüme

  1. Şuradan arial_0.ttf sistem dosyasını indiriyoruz. (Bu dosyayı kendi Windows Vista sistemimden yüklemiş bulunuyorum. Ancak yine de güvenlik endişeniz varsa, sourceforge’dan arattıp oradaki kopyasını da yüklemeniz mümkün.)
  2. Daha sonra C:\Windows\Fonts\ klasörüne gidiyoruz. Arial Normal yazı tipinin olup olmadığını denetliyoruz, ve eğer mevcutsa silmeye çalışıyoruz.
  3. Sonra, benim sitemden indirdiğiniz arial_0.ttf dosyasına sağ tıklayarak “Yükle”‘ye basarak yazı tipini sistemimize yüklüyoruz.
  4. Fonts klasöründe arial_0.ttf dosya isimli Arial Normal yazı tipinin göründüğünü kontrol ediyoruz.
  5. Firefox’u yeniden başlatıyoruz.

Eğer her şey düzgün giderse, artık tarayıcınızda ne şimdi ne de bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda sorun olmaması gerekiyor.

Bu da, düzeltmeyi uyguladıktan sonra bir ekran görüntüsü:
firefox-yazi-tipi-koyu-sorun-duzelmis

Bitirirken

Bitirirken, üst resimdeki yazım hatasını görmemiş olduğunuzu diliyorum. 😀 İyi günler, iyi tatiller…

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Firefox’ta Yazı Tipi Sorunu ve Çözümü 6 yorum aldı.

  1. benim cufon uygulamamda bir sorun var. Sorun FF'nin strong olarak atanan içerikteki textlerimi göstermemesi. Yani başlığım gayet güzel geliyor ama spot yazım bir süre görünüp daha sonra bomboş beyaz ekran geliyor. anlamadım, çözemedim.

    1. Bunun bilinen bir cufon sorunu olduğunu duymuştum, ancak hiç başıma gelmediğinden nasıl çözülebileceğini hiç araştırmadım maalesef. Umuyorum ileriki sürümlerde çözülür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir