💻 Bilgisayar, 💾 Programlama

Bilmuh’u Elden Geçirsek…

Bizim bölümün sitesini elden geçirsek, eksikleri hataları gidersek, yeni birkaç özellik eklesek nasıl olurdu?

Güzel olurdu sanki.

Bu dönem, Windows ile Web Programlama dersi kapsamında bilmuh.ege.edu.tr’yi iyileştirmek için, dersi alanlar olarak kodlara el atacağız. Böylece hem site adam olacak hem de biz ASP.NET ve web mimarilerine aşina olmuş olacağız.

O halde soruyorum:

Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nin web sitesinin eksikleri nelerdir? Neler eklenseydi daha güzel olurdu? Neler sizi sinir ediyor? Lütfen görüşlerinizi ve önerilerinizi paylaşın. Analiz edelim, tasarlayalım ve hayata geçirelim. Fikir sizden, yazması bizden olsun. =)

Bitirirken

Sıradaki yorum formu, önerisi olanlar ve içini dökmek isteyenler için gelsin…

Dipnot

Fikirlerini söylemeleri açısından, bu yazıyı arkadaşlarınız arasında yaymanız proje takım arkadaşlarımı ve beni mutlu edecektir. Buraya yazdıklarınız boşa gitmeyecek. Ciddiye alınacak, yapılıp yapılamayacağı tartışılacak ve hayata geçirilecek.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Bilmuh’u Elden Geçirsek… 8 yorum aldı.

  1. Öncelikle duyuruların yayınlandığı kayan yazı etiketiyle yapılmış. Ancak bildiğim kadarıyla bu html etiketi hala standart değil. Tamam Chrome, IE ve Firefox da görüntüleniyor ve kayıyor ama onMouseOver ve onMouseOut olaylarına tepkisi farklı ve hızlı şekilde yukarı ya da aşağı kaydırma kısmı düzgün çalışmıyor.

    Onu standart dışı etiketten kurtarıp, JavaScript vs. gibi bir dille bütün tarayıcıları destekler hale getirseniz iyi olur. Gerçi bu sizin ASP.NET ya da internet teknolojileri öğrenmenize yardımcı olmaz ama sitede sürekli gözüme batan en büyük eksik budur bence.

  2. Üyeliklerde de problem var.Üye işlemlerine girdiğim zman teknik bir sorunla karşılaşıldı yazıyor.2 senedir teknik sorun çözülemedi.Bu yüzden güncelleştirmeleri de yapamıyorum.Hala 0.sınıftayım siteye göre:D
    Son eklenen ftp dosyaları bölümünde de eksikler var.Arama bölümü falan yapılsa güzel olur:D

  3. Üye ol ve Giriş gibi linkler JavaScript kapalyken çalışmıyor. Sanırım ASP.NET doPostBack muhabbeti yüzünden.

  4. kişisel bilgi işlemleri ve ftp dosyalarında çoğu işlem çalışmıyor.
    Bora arkadaşın durumnu benden iyi gene,ben sistemde hiç gözükmüyorum:-D
    bunların dışında arkaplanın tamamında sol üstte üniversitemizin logosunun olduğu yerdeki gibi kod parçaları olsa çok ta fena olmaz bence??:D

  5. Aklıma ilk gelen, ie dışındaki tarayıcılarda (opera ve firefox ile denedim) kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdikten sonra enter’a basarak giriş yapamıyorsunuz. illa ki Mouse ile giriş butonuna basmanız gerekiyor. Internet explorer’da böyle bir problem yaşanmıyor.

    Öğrenciyken zaman zaman beni kıl eden diğer bir durum ise, Eğitim > Dersler kısmından dersleri incelerken karşılaştığım problem. Örneğin 4.sınıf derslerini incelemek istiyorum. Checkboxtan 4’ü seçiyorum. 4. sınıfın derslerini listeleniyor. Daha sonra bir derse basıp o dersin içeriğini inceliyorum. Backspace ile veya Geriye Dön butonunu kullanarak 4.sınıf derslerinin sayfasına geri dönmek istiyorum. Ancak, checkbox’ta seçtiğimiz “4” değeri değişmezken, ekrana 1.sınıfın dersleri listeleniyor. 4.sınıf derslerine bakmaya devam etmek için önce 4.sınıf dışında başka bir sınıf seçmem, daha sonra tekrar 4’ü seçmem gerekiyor 🙂 Özellikle Erasmus ders eşleştirmeleri döneminde kafayı sıyırtmıştı bu durum.

    Bölüme girdiğimden beri yetersiz geldiğini düşündüğüm kısım ise Tanıtım kısmı. Oradaki Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili açıklamalar ne zaman ve nereden kopyalanmış bilmiyorum ama bırakın bölümümüze yeni girecek bir lise mezununa bir anlam ifade etmesini; bizim bölümü bitirmiş birisinin ya da onu oraya koyanların da o açıklamalardan en ufak bişey anladığına inanmıyorum. Bilgisayar Müh. ne iş yapar, mezun olduktan sonra ne gibi alanlara yönelebilir sorularının cevabı kafamızda oluşmadan mezun oluyor büyük çoğunluğumuz. Bölüme girdiğimizde bu soruların cevabı kafamızda oluşmadığından, eğer bölüme girmeden önce özel bir ilgi alanınız yoksa, hangi alanda çalışmak istediğine karar veremeden bir bakıyorsunuz ki okul bitmiş 🙂 Neyse, konudan saptım, eğitimle ilgili de bir eleştiri oldu birazcık bu durum. Teknik anlamda bir eksiklik görmüyorum bu alanda, sadece içeriğiyle ilgili düşüncelerimi paylaşmak istedim.

    Bölüm sitesindeki forum kısmında da paylaştım daha önce ama forumun hali belli, pek bakan yok artık eskisi gibi 🙂 http://www.bilgisayar.gen.al adresinde ağırlıklı olarak yazılım ve programlama alanlarında paylaşım yapılabilecek ve birbirimize yardımcı olabileceğimiz bir forum oluşturmaya çalışıyorum. Orayı canlandırmamız ve hepimizin işine yarayabilecek bir ortama dönüştürebilmemiz için yardımcı olursanız çok sevinirim. En azından inceleyip, eksik gördüğünüz kısımları ya da önerileri iletirseniz çok yardımı dokunur arkadaşlar 🙂

  6. benim de gözüme en çok çarpan şey anasayfadaki müthiş boşluk kısmı.neden o kadar büyük boşluk var anlamış değilim.oraya bir şeyler konulsa ya da sayfa boyutunu değişse fena olmaz…dersler hakkında da biraz bilgilendirme olmalı bence..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir