packard bell logo
💻 Bilgisayar, 🎈 Hayat, 🧐 Kişisel

Packard Bell’den Paramı Geri Aldım

packard-bell-logoBirkaç ay önce garanti kapsamındaki bilgisayarımı aşırı ısınma ve aşırı ısınma nedeniyle kapanma arızası ile Packard Bell’in Türkiye’deki yetkili servisi olan Destek Bilişim’e göndermiştim. Bilgisayarım

  • benim yerine tanımadığım birine teslim edilmişti.
  • onarılmadan teslim edilmişti.
  • yasal süre olan 20 iş günü içinde tamir edilmeden teslim edilmişti.

Detayları için buraya tıklayın.

Özel Teşekkür

Tanıştığımız andan sürecin sonuna kadar her sıkıntımda bana rehberlik eden Hüseyin Sami Çaprak’a ve başlangıçta beni dava açmam için yönlendiren, bana cesaret veren ve gaza getiren arkadaşım Coşkun Demir’e teşekkürlerimi sunarım.

Bu dava, “para”dan da öte, “haksızlığa karşı” bir savaş oldu benim için.

Tembeller İçin Özet

  1. Packard Bell bilgisayarımın başına gelmedik bırakmadı.
  2. Hakkım olarak bedel iadesi istedim. Kabul görmedi.
  3. Dava açtım.
  4. Dava açılınca Packard Bell bedel iadesini kabul etti.
  5. Bedel iadesini alıp davayı geri çektim.

Meraklılar İçin Ayrıntı

Olayların detaylarını veya özetini okudunuz. Başıma gelen bu olaylardan sonra, yasalarla güvence altına alınmış haklarımdan biri olan “bedel iadesi” hakkımı kullanmak istedim. Ancak ne bilgisayarı satın aldığım yer olan Vatan Bilgisayar ne de yetkili servis Destek Bilişim buna yanaşmadı.

Ben de son çare olarak dilekçemi ve delillerimi hazırlayarak, 21.02.2013 tarihinde İzmir 2. Tüketici mahkemesine başvurdum ve bu iki firma aleyhinde, ürünün bedel iadesi istemiyle dava açtım.

Aynı günlerde, bilgisayarla ilgili başıma gelenleri anlattığım video internette yayıldı. Alkışlarla Yaşıyorum ve Cezmi Kalorifer, Donanım Haber forumları gibi popüler bazı sitelerde ve Facebook’ta birçok kişi tarafından izlendi.

Az yazışma yapmadım
Hazırladığım taslak/gerçek dilekçe/yazışmalardan bazıları…

Davamı maddi çekincelerden dolayı herhangi bir avukat ile anlaşmadan, bir vekil ile temsil edilmeden açmıştım. Tüm yazışma ve takip işlerini kendim yapmayı, anlamadığım garip hukuk terimlerini de Google’dan keşfetmeyi planlıyordum. Bir süre böyle de oldu.

Daha sonra Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sami Çaprak benimle iletişim kurdu. Başıma gelenleri ve attığım tüm hukuki adımları dikkatle dinledi. Bundan sonraki adımlar ile ilgili olarak beni aydınlattı, rehberim oldu.

22 Nisan 2013 tarihinde Destek Bilişim tarafından arandım. “Şirket içindeki sürecin yavaş işlediğini ve bedel iadesi talebimin onaylandığı” söylendi. Daha önce bedel iadesi talebimi dikkate almayan firma “fikir değiştirmişti”.

Ortada açılan bir dava olması nedeniyle (acaba dava açılmasa “yavaş işleyen süreç” daha da yavaş işler miydi?) benimle karşı taraflar arasında iki haftalık bir bürokrasi/belge trafiği oldu. Herkesin “kendini garantiye alacak belgelerin” tamamlanmasının ardından bedel iadesi ve davadan feragat edilmesi işlemleri gerçekleşti.

Zafer!

Bitirirken

Yasaları bilin. Haklarınızı bilin. Sağdan soldan duyduklarına inanmayın. Hele ki satıcıların söylediklerine kesinlikle inanmayın. Açın kanunu okuyun. Evet ilk okuduğunuzda hiçbir şey anlamayacak, küfredeceksiniz. Birkaç defa daha okuyun, biraz araştırın. Anlıyorsunuz. 🙂

Haklarınızın peşinden gidin. Dava açın…

Bu da böyle bir anımdır.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Packard Bell’den Paramı Geri Aldım bir yorum aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir