yas 3
💻 Bilgisayar, 🎈 Hayat, 🧐 Kişisel, 💾 Programlama

Yaş 3

yas 3Bugün UBenzer.com 3.yılını doldurdu. Beni bu üç yılda yalnız bırakmayan tüm okurlarıma teşekkürlerimi sunarım.

Bu üç yıl içerisinde ben ve değerli misafirlerim tarafından yazılan toplam 500 yazıya sürüsüne bereket yorum geldi. Bunların büyük bir çoğunluğu spamdı, Akismet yakaladı. 😀 Geriye kalan yorumların büyük bir çoğunluğu yayımlandı. Yazdıkları ile bakış açımızı zenginleştiren 1750 yorumun yazarlarına da tek tek teşekkürlerimi sunuyorum. Siz olmasaydınız, yazmanın tadı çıkmazdı.

Bu sene, UBenzer’de yeni bir uygulamaya başladım: Dış Ses. Bu bölüme, her ay bir yazar davet ettim. Davet ettiğim birçok kişi beni kırmadı, sağ olsunlar. Böylece, sadece benim gözümden dünya ile ilgili değil, başkalarının gözünden görünen dünya ile ilgili de yazılar okumuş oldunuz. Şimdiye kadar sitemde yazmış 6 konuk yazarıma da ayrıca teşekkür ediyorum.

Bu sene Haziran ayında ilk defa günlük 3000 tekil ziyaretçiyi gördüm UBenzer’de… Gerçi gelenlerin çoğunun tek amacı “Dönem Sonu Not Hesaplayıcısı”nı kullanmaktı. Yorumlardan da görürsünüz zaten… Olsun, yine bile o kadar trafiği almak süper bir şeydi. Bandwidthi (bant genişliği) zorla yetiştirdim, orasına girmeyelim tabi. =) Bunun dışında, istatistiklere daha fazla girmeyelim. İyi diyelim, iyi olsun. 🙂

Reklamlardan bir kuruş bile elde edemedim bu sene (de). Neyse ki, çok umurumda değil reklamlardan para kazanmak falan. Ama hala, en azından giderini karşılasaydı şu site de cepten para çıkmasaydı çok güzel olurdu inancındayım. Sponsor olabilecekler varsa, ne güzel olur var ya!

Gelecek

Ubenzer.com’un 4.yılında gidişatta pek bir değişiklik olmayacak. Hayat, kişisel ve ilişkiler kategorilerine verdiğim ağırlık biraz daha azalacak, bilgisayar konusuna verdiğim ağırlık artacak. Bunu isteyerek yapmıyorum, gidişat böyle. PHP konusunda vakit buldukça yazmaya devam edeceğim. Gelecek sene kurs vermeye karar verirsem, zaten kursla beraber yine sürüsüne bereket doküman paylaşabilirim.

Ödevleri ve projeleri de İnternet’e koymaya devam edeceğim. Bunun dışında gelecek sene ASP.NET ve Microsoft SQL Server hakkında da yazma olasılığım var. Gelecek sene tezimde bu teknolojileri yoğun bir şekilde kullanmayı planlıyorum.

Ayrıca gelecek ay, yaz stajım olarak da kabul edilecek Microsoft Türkiye tarafından organize edilen Microsoft Yaz Okulu başlıyor. Orada alacağım eğitimler esnasında yine Microsoft teknolojileri hakkında yazılar yazabilirim (olur da vakit bulabilirsem) diye düşünüyorum.

Tasarım Değişsin mi?

Şimdilik planlar böyle. Geçen üç sene boyunca, UBenzer’in tasarımını iyileştirsem de, hiç kökten değişiklik yapmadım. Sizi bilmem ama ben sıkıldım bu tasarımdan. Değiştireyim diyorum ama tasarım yapmayı da pek beceremediğimden emin olamıyorum.

Sizce UBenzer’in tasarımını komple değiştirmeli miyim? Değer mi? Eğer değiştirmeliysem, temel olarak hangi tasarımı kullanabilirim? (Sıfırdan tema tasarlama yeteneği yok bende, olan bir şeyi değiştirmeliyim. Ha ama siz tasarlayacaksanız bana bir tane, olur tabi.) Tema öneriniz olursa, illaha da WordPress teması olmasına gerek yok. Ben onu uyarlarım HTML’den de. Problem olmaz.

Başka da diyecek bir şey kalmadı. Öyle geçip gidiyor anlayacağınız… Bir yaş bitti, yenisi başladı. Yazmaya devam.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Yaş 3 6 yorum aldı.

  1. Nice nice nice yıllara =)1. yaş,2. yaş,3. yaş derken 30 lu yaşlarını da görelim UBenzer’in:D Ve darısı başıma diyorum bitirirken=)

  2. Tebrikler, yeni yaşı hayırlı uğurlu olsun UBenzer’in. Sponsorluk konusunda bir ayarlama yapabilirim belki. Sitenin dosya alanı ve aylık band limiti hakkında bir mesaj yollarsanız bir durum değerlendirmesi yapalım. 🙂

  3. tebrikler, nice mutlu bol ziyaretçili yıllara 😉 tema değilde bence rastgele değişen resimlere yenilerini ekle derim. çünkü aynı resimlere alıştık. farklı resimler olursa güzel olur 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir