seriousbit netbalancer ss
💻 Bilgisayar

Programların İnternet Önceliğini Ayarlayın

seriousbit netbalancer ssSeriousbit NetBalancer, bilgisayarınızdaki programların internete erişim önceliklerini tek tek ayarlayabilmenizi sağlayan bir yazılımdır.

Böylece, kullandığınız tarayıcıya (mesela Firefox) yüksek öncelik, dosya indirme yazılımınıza (mesela Free Download Manager) düşük öncelik taşıyarak, Firefox tarafından aktarılan paketlerin İnternet’e daha öncelikli ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Bu şu anlama gelir:

Dosya çekerken, web sayfalarının açılma hızı daha az yavaşlar, dosya indirme yöneticiniz web tarayıcınızdan artakalan bant genişliğini kullanır.

Programla ayrıca, herhangi bir programın kullanabileceği maksimum bant genişliğini belirleme şansınız vardır: Firefox, saniyede 80KB’tan daha fazla veri alamasın gibi… Veya bir programın internete erişimini komple engelleyebilirsiniz.

Kullanıcı Yorumu

Programı Windows 7 Professional x64 İngilizce işletim sistemi yüklü kendi bilgisayarımda bizzat denedim. Free Download Manager ile, Bones isimli dizinin üçüncü sezonuna abanırken, bir yandan Firefox ile gezmeyi denedim. Eskiden, dosya indirme varken bir sayfa bile açamazken, Netbalancer sayesinde İnternet’te fena olmayan bir hızla gezmeye devam edebildim.

Ancak, daha sonra görev yöneticisini açtım ve bir süre programın işlemci kullanımını inceledim. Genelde %10 civarında bir işlemci tüketimi gördüm. Programın sağladığı işlev çok güzel olduğu halde, çok sağlam bir sistem kaynağı yiyordu. Programı kaldırmaya karar verdim.

Bitirirken

Eğer harcayabileceğiniz bolca işlemci gücünüz varsa (mesela 65757 çekirdekli bir işlemciniz) programı denemenizi öneriyorum.

Programı, üreticinin web sitesinden indirebilirsiniz.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇
Etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir