aerofoil ram usage
💻 Bilgisayar

Aerofoil: 3 Megabaytlık Batarya Koruma Programı

aerofoilİster Windows 8, ister Windows 40 çıksın bir gerçek değişmeyecek: Donanıma ne kadar çok iş yaptırırsanız o kadar çok enerji harcarsınız ve bataryanız o kadar çabuk biter.

Windows 7’de enerji tüketimini azaltıp bataryayı daha uzun süre kullanabilmek için yapabileceğiniz birkaç şey mevcut:

  • Aero Glass’ı kapatmak
  • Daha az enerji harcayan bir güç ayarına geçmek (işlemci hızı, donanım yapılandırmaları, parlaklık vs.)
  • Hoparlörü kapatmak
  • Masaüstü “Gadget”larını kapatmak

Tabiki daha fazlası da mevcut. Yukarıdakileri yazmamın sebebi, bunları otomatik yapan bir programın olması.

Aerofoil

Aerofoil bilgisayarınızı fişten çıkardığınızda yukarıda yazanlardan istediklerinizi otomatik olarak yapıp, fişe taktığınızda eski hallerine döndürebiliyor. Benzer özellikler sunan diğer programlardan en büyük farkı ise, herhangi bir Framework ile değil, saf C++ ile yazılmış olması ve böylelikle herhangi bir kütüphane gerektirmeden çalışabilmesi sayesinde bellekte harcadığı yerin çok az olması.

Programın hızlı olması ve az yer kaplaması için o kadar çok uğraşılmış ki, programın herhangi bir ayar penceresi bile bulunmuyor. Ayarları değiştirmek istediğinizde programın kurulumunu tekrar çalıştırıyorsunuz.

Kullanıcı Yorumları

aerofoil ram usage
Programı bilgisayarıma Windows’u kurduğum ilk günden beri kullanıyorum. Ne kadarlık bir enerji tasarrufu yaptım, bataryada çalışma sürem ne kadar uzadı, bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var: Program gerçekten hızlı, az yer kaplıyor ve sağlıklı bir şekilde dediğini yapıyor.

İndir

Programı incelemek ve kendi sitesinden indirmek için buraya tıklayabilirsiniz. Programı indirirken kendi bilgisayarınıza uygun olanı (32 bit veya 64 bit) seçmeyi unutmayın.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir