21
💻 Bilgisayar, 🎮 Bilgisayar Oyunları, 😂 Eğlence

Half Life Dosyası-2

Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü)Half-Life 1998 yılında piyasa sürülmüş FPS (First Person Shooter) tipi bir oyundur. Piyasaya sürüldüğü yıl 50’den fazla disiplin tarafından “Game of The Year” unvanını alabilmiş bir oyundur. Valve diye bir şirket olduğunu öğreten oyundur diyebilirim ki bu sanırım sadece benim için geçerli değil.

Daha sonra 2004 yılında da Half-Life 2 çıkmıştı ki, o da müthiş bir oyundu. Half Life 2 Episode One’da HDR Rendering (High Dynamic Range Rendering) ile dinamik ışıklandırma gördük. Dinamik ışıklandırmadan kastım şudur ki, oyunda karanlık bir yerden aniden güçlü aydınlatılmış bir yere geçtiğinizde ışık gözünüzü alıyor, alışmanız biraz zaman alıyordu.

Daha sonra Episode Two çıktı. Episode Two ile özellikler iyice abartılıyordu. Artık el fenerimizden çıkan ışık da dahil olmak üzere; gölgeler, oyundaki tüm ışıklardan etkilenecek şekilde dinamik olarak hesaplanıyordu. Düşünsenize, el fenerinizi yakıyorsunuz ve etrafı bir anda aydınlıklar ve gölgeler kaplıyor. Üstelik bu gölgeler Doom 3’teki gibi çarpma hesaplamalar değil, gerçekten sağlam yapılmış hesaplamalar.

Ekran kartım kaldırmadığı için pek oynayamadım Episode 2’yi. =( (GeForce GO 7300)

Burada özetlediğim bu yepyeni grafiksel özellikleri düşünün şimdi. Sonra bir de 98 oyunu Half Life 1’i düşünün… Black Mesa’yla tanıştığınız o günü… Black Mesa’yı Half Life 2’nin o müthiş grafik motoru Source için ve Fizik motoru Havok kullanılarak modellenmiş halini oynamak istemez miydiniz?

Yerler aynı, senaryo aynı, yaratıklar aynı… Ama her şey sıfırdan modellenmiş ve çok daha can alıcı!

Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü)Şu anda Half Life, Source motoru üzerinde çalışmak üzere yeniden modelleniyor. Elektronik yöntemlerle otomatik çevirme falan da değil bu. Bir grup toplanmış, sıfırdan modellemeye başlamışlar. 2009’da bitmesi ön görülüyor bu projenin. Adını “Black Mesa Source” koymuşlar. Daha sonra Valve, kendi üretimleri gibi görünmesin, karışmasın diyerek “Source” kısmını isimden kaldırmalarını rica etmiş.

Şu anda bu oyunun (modifikasyonun) ismi “Black Mesa”. Senaryo Half Life 1, mekânlar Half Life 1, yaratıklar Half Life 1, karakter Gordon Freeman… Ama grafiksel bir şölenle!

Uzun süredir hiç bu kadar heyecanla beklediğim bir oyun olmamıştı. Sanırım en son The Sims 2 ve hiçbir zaman çıkmayacak Max Payne 3 için bu kadar heyecanlanmıştım. Artık hayattan yeni bir beklentim oldu! =)

Ekran görüntülerinin bir kısmını aşağıda bulabilirsiniz. Projenin web sayfasına buradan ulaşabilir, Wikipedia’da projenin ayrıntılarını buradan okuyabilirsiniz.

Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü) Black Mesa Screenshot (Black Mesa Ekran Görüntüsü)

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Half Life Dosyası-2 2 yorum aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir