character mapk
💻 Bilgisayar

Klavyede Olmayan Karakterleri Yazılara Eklemek

Karakter EşlemGünün birinde siz de klavyede olmayan bir karakteri yazınıza ekleme ihtiyacı duyacaksınız. Meselâ dûzêltmê işareti eklemeniz gerekecek bir gün. Ya da © ß ½ ∏ ∑ Ω ™ gibi karakterlere ihtiyaç duyabilirsiniz bir gün yazınızı yazarken.

Windows, bu tip karakterleri eklemek için kolaylık sağlamış bize. Programlar->Donatılar->Sistem Araçları->Karakter Eşlem yolunu izleyerek ulaşabileceğimiz Karakter Eşlem programından istediğimiz karakteri seçerek metinlerimize ekleyebiliriz.

(İngilizce Windows kullanıcıları Programs->Accessories->System Tools->Character Map yolunu izlemelidir.)

Karakter eşlem programcığı yardımıyla sisteminize yüklü tüm dil paketlerine ait tüm özel karakterleri listeyebilirsiniz. Bu listeden yazınıza eklemek istediğiniz karaktere çift tıklayarak aşağıdaki metin kutusuna alabilir ve daha sonra kopyala yapıştır yöntemiyle istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

İkinci ipucu: Harflerin üzerine inceltme işareti eklemenin daha kolay bir yolu var. SHIFT + 3 ve bu tuşları bıraktıktan sonra üzerine inceltme işareti koyacağınız harfe basarak inceltilmiş harfi elde edebilirsiniz.

Örnek: SHIFT ile 3 aynı anda, daha sonra a karakteri: â

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Klavyede Olmayan Karakterleri Yazılara Eklemek 3 yorum aldı.

  1. İkinci ipucundaki yöntem “tilda” işaretinde de geçerli.Mesela ispanyolca yazarken kullanmanız gereken “enya” yani “ñ” harfini Alt Gr Ü yaptıktan sonra “n” tuşuna basarak elde edebilirsiniz.

  2. Bu Windows un pekte bilinmeyen özellikleri aslında çok güzel.
    Ama dediğim gibi bilinmiyor pek.
    Bu bilinmeyen özelliğine de dikkat çektiğin için sağolasın.
    İşime yaradı verdiğin bilgi.
    Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir