zoomit 5
💻 Bilgisayar

Sunum Yaparken Ekranı Büyültmek

PresentationProjektörle insanlara bir şeyler gösterirken, özellikle de benim gibi kaynak kodlarını anlatıyor veya kod yazıyorsanız yaşayacağınız büyük sorunlardan biri sürekli olarak ekranı büyültüp küçültme ihtiyacı duymanızdır.

Kodun tamamını göstermeniz gerekir, uygun boyutta bir yazı tipi ayarlar yazarsınız. Ancak bazen dinleyenlerinizi sadece bir noktaya odaklamanız gerekir veya küçük bir yeri kısa bir süre için büyültmeniz gerekir. Ne yapacaksınız? Üstelik bir de kullandığınız program size büyültme imkânı sunmuyorsa ne yapacaksınız?

“Yazılar biraz küçük ama… kem küm… kusura…öeuueuu…bakmayın…” mı diyeceksiniz? Ya da bilgisayarın DPI ayarını veya çözünürlüğü mü değiştireceksiniz?

ZoomIt

Zoom It, ayarladığınız kısa yol tuşları ile ekranınızı büyültüp küçültmenize yarayan, ekrana bir şeyler çizebilmenizi sağlayan ve geri sayım sayacı özelliği sunan, sunumlarda kullanılması oldukça yararlı taşınabilir bir programdır.

İstediğiniz kısa yolları programın ilk açılışında bir defalığına ayarlarsınız. Daha sonra, sunumunuz sırasında bu tuşları kullanarak farenin olduğu bölgeyi büyültebilir, fare ile ekran üzerine geçici notlar düşebilirsiniz.

Varsayılan

Programın varsayılan kısa yol tuşları Ctrl + 1, Ctrl + 2, Ctrl + 3, Ctrl + 4’tür.

İndir

Programı üreticinin web sayfasından indirmek için buraya tıklayabilir veya bu yazı yazılırken çıkmış son sürümü (4.1) UBenzer’den indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Ekran Görüntüleri

Programı indirmeden daha fazla incelemek isteyenler için ekran görüntüleri geliyor:

zoomit 1 zoomit 2 zoomit 3 zoomit 4 zoomit 5

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Sunum Yaparken Ekranı Büyültmek 7 yorum aldı.

  1. Kullanışlı gibi duruyor ama benim hoşuma gitmedi. Daha hoş bir görünüme ve daha fazla fonksiyona sahip olabilirdi. Yine de dediğim gibi, kullanışlı duruyor.

  2. Bende Böyle bişey arıyordum sağolun 🙂 zaten ne arasam burda buluyorum teşekkurler.

  3. Hocam kusura bakmayın ama üstteki yorumumu silermisiniz bu sitem sandbox a düştü linkleri temizliyoruz ilginiz için teşekkurler.

    1. Yorumunuzdaki bağlantıyı kaldırdım. Ancak bildiğim kadarıyla nofollow linklerin bu durumu değiştirmiyor olması lazım. İyi akşamlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir