tff logo
🎈 Hayat

Şike İddiaları

tff logoHaberlere bakan diğer herkes gibi ben de şike iddialarını takip ediyorum. TFF uzun bir süre sessizliğini korudu. Yargı sürecini bekleyeceğini söyledi. Neden? Çünkü suçsuz yere bir takımı ligden düşürmek veya suçlu bir takımı ligde tutmak istemedi.

Fenerbahçe şike yapmış da olabilir, yapmamış da. Yargı süreci sonlanmadan buna kimse kesin bir şey diyemez.

TFF, Fenerbahçe’yi ligden düşürmeme kararı aldı. Çünkü her zaman olduğu gibi yargı yine uzamıştı ve suçlu-suçsuz bir sonuç yoktu ortada. “Bir kişinin suçluluğu kanıtlanana kadar masumdur.” sözü bence gayet mantıklı. Bu yüzden TFF bu kararla iyi bir şey yapmıştı, ileride yeni bir karar verebilirdi ama Fenerbahçe henüz netleşmemiş bir iddiadan dolayı güme gitmemişti.

emrahDerken UEFA geldi, TFF’ye dedi ki “Kardeş Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne göndermeyeceksin.” Kendi ligini ilgilendiren kararlarında mantıklı kararlar veren aslan TFF ne yaptı, UEFA karşısında Emrah moduna büründü. “Peki, ağbi, tamam ağğbi, sen ne dersen ağbi!” dedi. Aslında başka bir terim daha var bu davranışı özetleyen ama yazmayalım, sonra başım derde girmesin.

Fenerbahçe suçsuzsa (şimdilik) neden bir şampiyon gibi Şampiyonlar Ligi’ne gidemiyor, eğer suçluysa o zaman Spor Toto Süper Lig’de ne işi var?

TFF’nin aynı konuda verdiği birbiriyle uzaktan yakından alakası olmayan bu iki karar, aslında ilk kararın da mantık çerçevesi içerisinde verilmemiş olabileceğini akıllarımıza getirdi. Bu kadar oynak kararlar çıkabildiğine göre!

Demek ki Fenerbahçe Süper Lig’den düşmüyor, çünkü Dijitürk abi öyle buyurdu. Fenerbahçe 1. Lige düşerse TRT’den beleşe izlenecek maçlar, gidecek onlarca para değil mi? Dijitürk abi düşürtmedi demek ki Fenerbahçe’yi. Demek ki eğer biz Fenerbahçe’ysek, Galatasaray’sak veya Beşiktaş’sak ligden düşemiyoruz. Neden, çünkü milyonlarca Dijitürk abonesi var. Öte yandan yine aynı TFF, bu sefer de UEFA’nın dediklerini yapıyor, Şampiyonlar Ligi’nde yok. Demek ki önüne gelen bir şey isteyebiliyor bu Federasyon’dan.

Benim düşüncelerim üst paragraftaki gibi. TFF, abileri ne buyurursa onu yapıyor, aslında “adil karar”, “suçsuz olabilecek takımların zarar görememesi” gibi iyi niyetler falan da yok.

Futbolu zaten çok sevmezdim, şimdi bir parti daha soğudum. Futbolda alınan kararları çoktan paraya dökmüşüz bile, sportmenlik yalan olmuş.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Şike İddiaları 3 yorum aldı.

  1. Federasyon dansözler gibi kıvırıyor.Yaptıklarının tutarlı bir yanı yok.UEFA ya ne demeli? Çifte standart uygulamasının alasını gördük.2006 senesinde, şike yaptığı kesinleşen Milan’a önce küme düşürülme cezası verilmiş, daha sonra ise kulübün bir üst kurula yaptığı itirazın kabul edilmesini takiben şikeden dolayı 8 puanının silinmesine karar verilmiştir. UEFA, ceza almış Milan’ı Şampiyonlar Ligi’ne 2006-2007 sezonuna katılımdan men etmemiştir ve Milan o sezon Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuştur. Fenerbahçenin ise henüz kesinleşmiş bir hükmü ve cezası yokken nedense büyük bir "hassasiyet" göstererek katılmasını istememiş ve bunu kendisi de yapamayıp TFF yi maşa olarak kullanmayı yeğlemiştir.Takımlarımızın haklarını korumakla yükümlü TTF ye yazıklar olsun.Altın yere düşmekle değer kaybetmez.Fenerbahçemin olduğu her yer süper ligdir bizim için.

  2. Futbolla ilgilendiğim tek alan eski görev yerimde haftada bir gittiğimiz halı sha maçlarıydı 😀 Bu sene yeni bir ilçeye tayin oldum. Burada da varsa halı saha maçlarında ilgilenmeye devam edeceğim, yoksa da futbola gerek yok 😀

  3. Şike olayı çok karıştı büyük takım olmasından dolayıda bir şey yapılamadı. Küçük takım olsaydı 10 kere düşerdi şimdi. İşin içinde para varsa herşey olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir