💻 Bilgisayar

Google Groups da sizlere ömür

Tebrikler, sonunda Google’dan da bir yerleri engellediniz!

Öyle bir duruma geldik ki, “Şükür bugün Google hala açık.” diyoruz bilgisayarımızı açınca. Güne başlarken daha başka hangi sitelerin yasaklandığını öğrenmek için bloglarda geziniyoruz ilk. Aslında wordpress.com da kapalı olduğu için bloglarda bile gezinemiyoruz istediğimiz gibi.

Bugün öğrendim ki Google Groups da engellenmiş. Şaşırdım… Neden Google’ı engellememişler ki doğrudan? Müthiş bir incelik (!) olmuş.

Amaç kötüleri mi engellemek? Hadi be, onlar devam ediyorlar yazışmaya aynı grupta çatır çutur. Sanki çok müthiş bir şey yapmak gerekiyor o “yasak” sitelere girebilmek için!

Gruplarınıza erişmek için kullanabileceğiniz iki yol:

  1. Ege Üniversitesi’ne bağlıysanız kütüphane proxysi üzerinden bağlanın. ULAKNET üzerinde yasak yok. =)
  2. Yok değilseniz, o zaman beleş bir Proxy bulun. VTunnel isimli web servisi işinizi görecektir.

Eee? Yasakladınız da… Ne değişti, sorması ayıptır?

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Google Groups da sizlere ömür 2 yorum aldı.

  1. Bende açılıyor ama arkadaşımda açılmıyormuş Ama sitede de yazdığı gibi ya Google sinirlenir de Türk’leri yasaklarsa, ayvayı yeriz.

  2. en çok kızdığım da, misal geocities adresinde kişisel sayfasını yapılandırmış olanlar mağdur olmuyor mu?? şahsen homepage’im geocities uzreindeydi ve simdi erişimim imkansız oldugu gibi başkalarına işlerimi gösterme imkanım da elimden alınmış oluyor. aynı youtube ve diğer sitelerde olduğu gibi. insanları çileden çıkarmaya çalışıyorlar herhalde. bu yasaklardaki mantıksızlığın boyutları hakkında yorum yapamayacağım!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir