🎈 Hayat, 🧐 Kişisel

Gitmek İstemiyorum

Göndermeyin beni oraya. Gitmek istemiyorum. İyiyim ben Antalya’mda. Ne çabuk geçti kocaman tatil! Nasıl bitiverdi huzurlu günler… Dönmek istemiyorum ben oraya, her şeyin ortasına. Kenarda köşede, huzurun başucunda iyiydim ben burada.

Her zamanki gibi güzeldin Antalya… Huzur dolu, sıcak ve içten.

Hoşça kal. Her zamankinden de kısa bir süre sonra tekrar geliyorum.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Gitmek İstemiyorum 4 yorum aldı.

  1. Gelmemek senin elinde. Emin ol İzmir sen gelmediğin için hiç bir şey kaybetmez ve tabi ki bölümümüz de bir şey kaybetmez. Tahminim kimse ÖSS sonrası tercihlerini yaparken silah zoruyla Ege Üniversitesini yazdırmamıştır. İzmir aleyhinde yazdığın her yazıda öfkeleniyorum. Ergenekon davaları sırasında bir slogan ortaya çıktı bilmem hatırlar mısın? “Ya sev, ya terket.”

    Bu arada ismini vermek istemeyen okuyucu olmaktan vazgeçtim. Ben Canburak bunlar da benim düşüncelerim.

    1. Derdim şehir olan İzmir’le ya da bölümle değil. Yazılarımın tamamını okusaydın bunu sen de anlardın. Kimse bana silah zoruyla üniveristeyi yazdırmadı, hakikaten iyi bir tahminde bulunmuşsun. Açıkçası öfkelenmen de çok umrunda değil. Sonuçta kimsenin sana bu bloğu silah zoruyla okutturduğunu sanmıyorum, hatta bu kadar agresif yorumlar yazacaksan mümkünse okuma.

      İzmir’i sevmiyorum, çünkü İzmir benim için bir yaşam. Kaldırım taşından içindeki insanlara geçirdiğim her saniye benim için İzmir anlamına geliyor. Antalya için de aynısı geçerli. Antalya benim için raylı sistem şantiyesi ya da turizm başkentinden fazlası. İzmir’i nasıl İzmir’de yaşadığım her şey oluşturuyorsa, Antalya’yı da Antalya’da yaşadıkları oluşturuyor. Ve Antalya daha güzel.

      Bu ne senin yargılayabileceğin, ne de değiştirebileceğin bir şey. Çünkü bu benim hayatım.

      Niye terkedecekmişim? Okuyacak bir okulum, çocukluktan beri istediğim bir bölüm var elimin altında en basitinden.

      İzmir niye ben gelmediğim bir şey kaybetmeyecekmiş? Sen ne düşünüyorsun ya da katılıyor musun bilemem ama herkes birileri için bir anlam taşıyordur mutlaka. Ben böyle düşünüyorum. Ben İzmir adı altında anabileceğim birileri için önemliyim. Eğer olmasaydım yaşam durmazdı, olmam da hayatı hızlandırmıyor. Eminim İzmir’e gelmesem arkadaşlarım üzülürlerdi… Zaten İzmir’in vereceği tek kayıp da bu olurdu.

      Umarım yazılarımdaki İzmir’in ne olduğunu anlatabilmişimdir. Ve eğer kızdırıyorsa okumak zorunda değilsin. Vallahi elimde silah yok.

  2. İzmir’i ve Antalya’yı tanımlama biçiminiz çok hoşuma gitti. Hiç böyle düşünmemiştim ama ne kadar doğru; sizin İzmir’iniz ve sizin Antalya’nız…

    Benim İzmir’im özlediğim bir yer. Kaldırım taşlarını değil ama oradayken yaşadıklarımı gülümseyerek anıyorum…

  3. Umut sen gelmezsen İzmir depresyona girip Artvin’in yanına taşınacakmış, bölüm de kapanıp pembe patates yetiştirme ve geliştirme enstitüsü olacakmış.

    Ayrıca ismini vermemekten son anda vazgeçen Canburak isimli okuyucu arkadaş, 2006 ağustosunda elimde bazukayla Umut’un başında ben vardım. O da tek tercih yapmak zorunda kaldı, şanssızmış ki tuttu.

    Bunların hiçbirinin doğruluk payı olmadığını düşünecek olursak tespit yeteğini içtenlikle kutluyorum.

    Yazıların üçte birini okuyarak, mükemmel muhakemenle bu yazının ne demek istediğini anlardın. Şöyle söyleyeyim, bir milliyetçisi olarak İzmir konusunda Umut’la pek çok kereler tartışmışımdır, ancak bunlar asla arkadaşlığımıza zarar verecek düzeye gelmemiştir. Kaldı ki kendisinin de belirttiği gibi İzmir’in kaşıyla gözüyle sorunu yoktur sadece burdaki yaşanmışlıklar ya da yaşanamamışlıklar yazıları bu noktaya getirmiştir.

    Sen olsaydın muhtemelen bu yorumu beğenmiyorsan okuma arkadaşım anlamına gelecek “ya sev, ya terket” gibi faşistçe bir cümleyle bitirirdin, ancak ben diyorum ki istediğin kadar oku, istediğin kadar da yorum yap ancak yapıcı yorumlar yap ki bir anlamın olsun.

    iletişim için: yasevyaterk@cimeyil.com*

    *Bu iğrenç cümlenin gündeme geldiği zamanlarda Penguen’de yer almış bir espridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir