💻 Bilgisayar, 💾 Programlama

Çakma Türkçe Klavye Kullananlara Çözümler

İngilizce klavye düzeninde bir Türkçe klavyeniz mi var? Ya da İngilizce klavye kullanıyorsunuz, ama Windows’tan Türkçe Q mu yaptınız?

Eğer bunlardan birini yaptıysanız soldaki Shift tuşu gereğinden fazla uzun ve yanında &lt yerine Z tuşu olmalı. Ve bu düzende bir klavye ile &lt &gt ve | karakterlerini İngilizce’ye geçmeden yapamıyor olmalısınız.

Eğer araştırdıysanız Karakter Eşlem size bu karakterler için kısayol sunmaz. (Zaten klavyede olduğunu düşünmüş olmalılar.)

Bunlar başıma gelince bu karakterleri kolayca yapmamı sağlayan ufak bir programcık yazdım. Bu programcık sayesinde, klavye düzeni değiştirmeden, Windows + Z tuşu ile &lt, Windows+X tuşu ile &gt, Windows+C tuşu ile | yapabiliyorum.

Siz de acı çekiyorsanız bu basit ama etkili çözümü deneyebilirsiniz. Program arkaplanda çalışır. Bellekte 2 MB civarı bir yer tutar. Herhangi bir arayüzü yoktur, çalışıp çalışmadığını anlamak için ilgili kısayolları deneyin. Kuruluma gerek yoktur. Kendini başlangıca atmadığından, bunu sizin yapmanız gerekir.

Programı İndirin (203 KB)

Programın Kaynak Kodu


#NoTrayIcon
#SingleInstance ignore

#x::>

#z::< #c::|

Dipnot: Program Windows Vista ve Windows 7 32 ve 64 bit işletim sistemlerinde denenmiştir. Yönetici haklarına ihtiyaç duymamaktadır. Windows XP’de de muhtemelen çalışır. Öncesini bilemem. =)

Dipnot 2: Programladan anlayanlar "Bu ne biçim dil lan?" diyorlardır şimdi. =) AutoHotkey adlı açık kaynak bir makro yazılımına ait dil. Ayrıntılar Google'da.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Çakma Türkçe Klavye Kullananlara Çözümler 3 yorum aldı.

  1. Çözüm güzel ama bu acı çekilecek bir durum değil. Yani bir dilden başka bir dile geçmek o kadar zor değil..Bir kaç yoldan en kısa olanı Alt Shift kombinasyonudur..

  2. Diğer markalarda da olur mu bilmem ama dediğin durumdaki kendi Vaio’mda o karakterleri alt gr ” (1’in yanındaki tuş) ile ve alt gr – (backspacein yanındaki alt çizgiyi de yazdıran tuş) ile yazdırabiliyorum. Deneyin belki sizde de olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir