🎈 Hayat, 🧐 Kişisel

Dön Dolaş İğnele

Hatanızı kabul ettiğiniz, özür dilediğiniz, bir daha tekrarlamadığınız bir konu hiç kapanmazsa ve üzerinden yıllar geçtikten sonra bile fırsatı bulundukça hala yüzünüze vurulmaya devam edilirse ne hissedersiniz? Sizce bu yapılan doğru mudur?

Kendi adıma cevap veriyorum: Sabır var, taşı var, ama bir yere kadar! Sizce?

Bir Örnek

Konuya açıklık getirmek için bir örnek sunayım:

Bundan bir sene önce arkadaşınız sizi aradı ve Saat 19.00’da evin pencerelerini açıp odayı havalandırmanızı istedi. Siz de unuttunuz bunu. Arkadaşınız geldi, pencereleri kapalı gördü, içerisi sigara dumanı doluydu ve arkadaşınız astımından dolayı büyük zorluk çekti evde. Haklı olarak size kızdı. Biraz atıştınız. Ama sonunda hatanızı fark ettiniz ve özür dilediniz. Bir daha yapmayacağınızı, dikkatli olacağınızı söylediniz.

Oldunuz da. O günden beri bir defa daha dumanlı bir odaya sokmadınız arkadaşınızı. Ama yaptığınız hatayı sıkılmadan, usanmadan yüzünüze vurmaya devam etti. İlk başlarda, “Ben sana bir daha pencereyi açmanı hatırlatmam, sonra bozuşuyoruz.” şeklinde damardan girdi, gelirken oksijen maskesi ile geldi. Siz ise her seferinde odayı havalandırmaya devam ettiniz. Daha sonra oksijen maskesini bıraktı. Ama arkadaş çevresi ile evde buluştukça, “Umut da pencereyi açmayı unutur, sonra bozuşuruz, o yüzden ondan pencereyi açmasını hiç istemem.” diye defalarca ve defalarca yüzünüze vurmaya devam eder. Bir defa daha yapmadığınız halde. Özür dilediğiniz halde. Bunu espri amaçlı yaptığını düşünüp, habire laf sokup hatırlatmasının hoş bir şey olmadığını kendisine söylediğiniz halde.

…ve o hala devam eder. Bıkmadan usanmadan…

Bitirirken

Bana bunu yapan bir arkadaşım var. Kendi adıma diyorum; sabır var, bu sabrın bir de limiti var. Bir süre sonra kötü bir şeyler olacak.

Peki ya siz? Siz böyle bir durumda ne yapardınız?

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇
Etiketler

Dön Dolaş İğnele 3 yorum aldı.

  1. Sabır…. Ya Sabır. diyecek fazlaca bir şey yok. Haklısın ya sabır çekmeye. Bazı insanlar erişemedikleri meyveyi taşlar, bazıları yapamadıkları şeylere mundar der. Ama bazıları da kusurunu bulamadığı, hayranlık duyduğu , gıbta ettiği kişinin hatasını yakalamayagörsün durup durup aynı konuyu getirmekten haz alır. Gariban ne yapsın kendini başka türlü gösteremiyecek ya. sen en iyisi ya sabır çekmeye devam et. Daha da iyisi bu eleştiriyi hiç duyma. Çince söylenmişcesine anlama.!!!!!!!

  2. Hani espri tarzında söylüyorsa şahsen hiç takmazdım, kendi kendine konuşur dururdu. Bir süre sonra da keserdi bu esprilerini. Ama iş espri yönünde değil de ciddiye kaçıyorsa oturur konuşurdum ciddi ciddi: “Bak kardeş bi kere yaptım, özür diledim bidaha da yapmadım vs vs ” … Bunlara rağmen yapıyorsa sabretmeye gerek yok, direk PATLA 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir