yuuuuh
🎈 Hayat, 🧐 Kişisel

Tek Kişilik Garanti

Hayat insana bir sürü şey öğretiyor. Ne olursa olsun tek kişilik de düşünmek, tek başınıza gerçekleştirebileceğiniz bir acil kaçış planınızın olması gerektiği bunlardan bir tanesi.

Takım halinde çalışıyor olabilirsiniz. Grup halinde bir etkinliğe gidiyor olabilirsiniz. En iyi arkadaşınızla yemeğe çıkacak olabilirsiniz. Tatile bir arkadaşınızın yanına gidiyor ve uçak biletinizi çoktan almış olabilirsiniz. Bunlar olağan şeyler. Ama bunlardan hangisini yaparsanız yapın, yanınızda kimse olmayacakmış gibi, herkes size yamuk yapacakmış gibi bir B planınızın olması gerekiyor. Daha sonra şaşkınlık içinde, dudaklarınızı büzerek, “Ama… ama…” dememek için. Ortada g.t gibi kalmamak için.

İnsanlar yamuk yapmak konusunda doğal bir yeteneğe sahip. Az yamuk yapanı var, her seferinde yamuk yapanı var. Yamuk yapacağını belli eden var, gizleyebilen var. Ama eninde sonunda herkes yamuk yapıyor. Hepimiz. Size yapılan yamukları, bir dereceye kadar tolere etmeniz gerekiyor. Sonuçta “insanlık hali” dediğimiz bir kavram var.

Ama bazen her şey farklılaşıyor. Hiç ummadığınız bir kişi sizi umursamıyor. O kadar koyuyor ki! Hiç beklemediğiniz o kişi aylar boyu size ufak ufak yamuklar yapıyor, her şeyi sürekli erteliyor, bazen gülünecek bahaneler uyduruyor. Paranoyak olsanız sizden kaçtığını sanacaksınız, o derece! Aslında suç bende. “Ummadığım kişi” gibi bir kavram yarattığım için kafamda. Kime güvenebilirsin ki? Herkes kaytarır.

Yuuuh!Yukarıdaki nedenlerden dolayı, her zaman, her şeyi tek başına yapacakmışsınız gibi bir B planı ile dolaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Sizi sizden iyi tanıyan olamaz ve bu yüzden kendinize kazık atamazsınız. İstediğiniz kişiyle anlaşın, istediğinizle buluşacak olun, istediğiniz kişiye gidecek olun fark etmeksizin, karşıdaki insan bir telefon görüşmesiyle (hiç haber vermeyen bile oluyor, ne diyorsunuz!) sizi başından atacakmış gibi hazırlayın kendinizi. (Çünkü genelde (bazen değil, genelde) atıyorlar.) Böylece, öylece bakakalmazsınız, kazığı yediğinizde.

Bugüne bugünlük, “Annem izin vermiyor.”‘dan (Öğlen saatleri için çağırdığım bir arkadaşın bahanesi olup, bilimum ödüllere aday gösterilmelidir. [Arkadaş 20+ yaşında.]), “Dünkü sınavım kötü geçti.”‘ye kadar çok geniş bir yelpazede ekilmişliğim vardır.

Sonuç olarak, tüm arkadaşlık ilişkilerinde (istisnalar kaideyi bozmaz) eninde sonunda bir yamuk ile karşılaşacağınızı unutmayın!

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Tek Kişilik Garanti 7 yorum aldı.

  1. Evet bu konuda katılıyorum sana Umut. Eklemek istediğim bir şey daha var. Eğer tamamen çoklu bir aktivite değilse söz konusu olan, birlikte yemeğe çıkmak, ya da arkadaşa tatile gitmek gibi, sadece birileriyle daha eğlenceli hale gelebilecek bir aktiviteyse, sinemaya ya da tiyatroya gitmek veya bir topluluğa katılmak gibi bir şeyse yapılmak istenen, B planının arkadaşlar olmasında fayda var. Yani ben şunu yapıcam diyip yanında isteyeceğin insanlara duyurmak, gelirlerse daha çok eğlenerek, gelmezlerse kendileri bilir diyerek yapmak istediklerinizi yaparsanız daha mutlu olacağınıza garanti verebilirim. Çünkü ne yazık ki hayat ertelemeye gelmiyor. Erteleme sebebinin ise 2 gün sonra yanında olup olmayacağı belli olmayan makarnadan arkadaşlar olmasına hiç gerek yok.

  2. Evet, tamamen haklısın. Ummadığın kişi kavramı bende de hep vardır.
    Hiç ummam, ama yine de hak etmediğim şeyleri görürüm. Ben buna biraz da olsa bağışıklık kazandım sanırım. 🙂
    Ama yalnızca takıldığım bir satır oldu. Eğer öğlen saatlerinde çağırdığın ve “Annem izin vermiyor” bahanesiyle karşılaştığın kişi bensem, o sabah kan aldırdığımı ve kan aldırınca genelde bayıldığımı, bayılmasam bile fenalaştığımı biliyorsun. O gün bayılmamıştım ama kötü hissediyordum, üstelik 2 saat içinde buluşmamız gerekiyordu. Her neyse, tek başına yola çıkacağım için, yine bayılmamdan korkan annem izin vermemişti. 🙂
    Yani oradaki bahsettiğin bensem eğer, çok üzüldüm, gerekçelerimi biliyordun. Bahane olmadığını da. Üstelik bir gün önceden sana söz vermediğimi, iyi hissedersem çıkışta arayacağımı da.
    Ben değilsem, boşver , yine alınganlık yapmışımdır. 🙂

  3. bu sıralar..bu durumla çok sık karşılaştığım için sanki benim için bu yazı yazılmış 🙂 sevgiliniz,en samimi arkadaşınız,herkes buna dahil …hayatta önce kendine güvenip tek başına mutlu olmayı öğrenmek gerek..herkes yamuk yapar…ben de yapıyorum :))

  4. Kazık yemenin sebepleride önemli aslında “Dünkü sınavım kötü geçti” aslında “Dünkü yediğim burger bozuk çıktı” da olabilir. Bütün gün yandaki turuncu adam gibi oturmak zorunda kalan kişilik utanıp söyleyememiş olabilir.
    Tabi okey masasını dörtlemek için sizi satmışta olabilir.
    Unutulmaması gereken şey hayatınızda yaşamakta olduğunuz çoğu ilişkinin çıkar ilişkisi olduğudur. Ne zaman ki simbiyotik ilişkiyi buldunuz o zaman yanına bir tik atıcaksınız.

    Not:Biri bana bu kutucuklara yazarken “tab” tuşunu nasıl kullanabileceğimi anlatabilir mi?
    Örnek A:^^ Bu bir çıkar ilişkisidir. : ) ^^

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir