20111209 211823
Genel

Bir Android dağıtımı olarak MIUI

Uygulamalar ve widgeteri birleştirmiş, ayrıca bir uygulama menüsüne ihtiyaç duymamanızı sağlayan launcherHabire aynı arayüz, habire aynı arayüz, telefonumdan sıkılmıştım.

Samsung’un orijinal ROM’u ile devam etmek yerine, orijinal bir şeyler denemeye karar verdim. Cyanogenmod’u çok merak ediyordum. Onu yüklemeyi düşünürken, Cyanogenmod temelli hazırlanmış, arayüze baya baya önem verilmiş başka bir sistem gördüm: MIUI.

Yükledim. Android 2.3.7 temelli. Hızlı. Arayüzü de güzel. Haftada bir yeni sürümü çıkıyor, doğrudan internetten (OTA: On The Air) güncellenebiliyor. Hoşuma gitti.

Aşağıda birkaç ekran görüntüsü paylaşıyor, farklı ROM’lar denemeyi sevenlere MIUI’ı öneriyorum. =) Yaklaşık bir aydır MIUI kullanıyorum, herhangi bir ciddi yamuğunu ve eksiğini görmedim. Ama eksiklikler de yok değil tabii…

Eğer vakit bulabilirsem başka MIUI temalarından ekran görüntüleri koymak ve MIUI’i uygulama bazında detaylı bir şekilde incelemek isterim. Ve, kısa bir süre sonra yeni Andorid’imiz Ice Cream Sandwich’i deneyeceğim, denediğimde ondan da bir şeyler paylaşırım artık. 😉

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Bir Android dağıtımı olarak MIUI 4 yorum aldı.

  1. Benim lg orta sinif bir telefon o nedenle fazla kurcalamaya gelmiyor. Sanirim kaldirmaz bu rom u :/

  2. Selam ,
    Miui süper ama telefonlar 053-2xx-xxxxx şekilnde gözüküyor bunun normla 0532-2xx-xx-xx şeklinde gözükme imakanı yokmu. Sorun +90 dan kaynaklı galiba .
    yani araken vs. sorun yok ama bir numaraya bakmam gerektiğinde okumak zor oluyor.
    şimdiden teşekkürler
    Samsunsg S2 en güncel MiUİ kullanıyorum

    1. Aynı sorun başka bir custom romda bende de olmuştu. Dil ayarlarından English(UK) yaparak düzeltmiştim diye hatırlıyorum. Olmadı English (USA)'i de denersiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir