speccy screenshot 2
💻 Bilgisayar

Bilgisayarınızın İncik Cıncığını Görün: Speccy

Kimi zaman olur, donanımınızın bir özelliğini merak edersiniz. Mesela işlemcinizin sıcaklığını takip etmek isteyebilirsiniz. Ya da RAM’lerinizin kaç Mhz veri yoluna sahip olduğunu merak edebilirsiniz. (Çocukluğumuzda az “benim bilgisayarım seninkini döver” muhabbeti yapmamıştık. :D)

Böyle bilgileri donanımdan toplayarak hepsini tek bir pencerede sunan, taşınabilir ve kurulum gerektirmeyen bir program sunuyorum: Speecy. Geçenlerde takip ettiğim bloglardan birinde gördüm, denedim, hoşuma gitti. Niye fana elimi koyunca elim yanıyor diyordum, oyunda değilken bile sıcaklığın 80 derecelerde gezindiğini görünce nedenini anladım. =) (AMD’ler için bu sıcaklık doğal. AMD’ler Intel’lere göre daha çok ısınıyor ama ısındım diye de çökmüyor. Dayanıklı gayet. Ha bilgisayarı kucağınıza alıp gelecek nesillerin önünü kesmemeniz gerekiyor o ayrı. :D)

Aşağıya birkaç ekran görüntüsünü eklediğim bu ücretsiz yazılımı üreticinin sitesinden indirebilirsiniz. Yazılımın taşınabilir ve kurulum gerektiren iki sürümü var, istediğinizi seçebilirsiniz. Program Windows 7 64-bit de dâhil olmak üzere tüm güncel Windows sürümlerini destekler.

Üreticinin sitesine ışınlanmak için tıklayın.

speccy screenshot 1

speccy screenshot 2

Bitirirken

Programın sunduğu ayrıntılar bazı kullanıcıları tatmin etmeyebilir. Onlara EVEREST’i önereceğim. Ama bu program taşınabilir ve tıklayınca çalışıyor. Onun için benim tercihim bu programdır.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Bilgisayarınızın İncik Cıncığını Görün: Speccy 4 yorum aldı.

  1. Everest daha kapsamlı tabi ama açmaya üşeniyordum çoğu zaman =) Bu program hoş olmuş bu bakımdan.

  2. çok güzel bi program da bişe sorcm.. sıcaklık degerini alıorz ama bu normal mi yoksa kritik seviyede mi keske onu da belirtseymiş:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir