windows live safety scanneri yenmek
💻 Bilgisayar

Windows Live OneCare Safety Scanner’ı Yenmek

MSN Messenger’ı ya da Microsoft’un yeniden adlandırdığı şekliyle Windows Live Messenger’i bilirsiniz, güvenliğimizi bizden çok düşünür (!). O yüzden karşı tarafa rar, zip, exe gibi dosyalar göndermemizi engelleyerek günümüzü zehir eder ve kendine binlerce küfür yağdırmamızı sağlar.

Bilgisayardan birazcık anlayan kişiler, exe dosyasının uzantısını exe2 gibi anlamsız bir uzantıya yeniden adlandırarak bu güvenlik engellerine takılmadan işini halleder. Ancak herkes dosya uzantısını değiştirmenin ve exe2 uzantılı bir dosyanın yeniden exe’ye dönüştürülebileceğini bilemez. Aslında birçok kişi exe’nin ne olduğunu bile bilmez.

engellenen dosya

“Tehlikeli olabilecek” ama genelde olmayan dosyaları MSN’den aktarmaya mecbur kaldığımızda MSN, sizi Windows Live OneCare Safety Scanner’ı yüklemeniz için uyarı yağdırır. Bu bir virüs tarayıcıdır ve MSN’den alınan dosyaları otomatik olarak tarar. Kısacası, sırf bu iş uğruna bilgisayarınıza tamamen gereksiz ikinci bir virüs tarayıcı yüklemiş olursunuz. Bu gereksizlik bir yana, bu tarayıcı her dosya alışınızda kendini update ettiğinden dolayı (yeni virüs tanımlamalarını indirdiğinden dolayı) dosyanız karşı taraftan tamamen geldiği halde, %100’de (ya da %99’da) takılı kalır, birkaç dakika boyunca bu güncellemeyi beklersiniz. Her seferinde! Boş yere!

MSN’in sizi ikide bir uyarmasını ve deli etmesini engellemenin çok basit bir yolu var aslında: Kendi virüs tarayıcınız varmış gibi göstermek.

Windows Live Messenger ayarlarını açın ve Dosya Aktarımı sekmesine geçin. Aşağıdakine benzer bir pencere ile karşılaşmalısınız:

windows live safety scanneri yenmek

“Scan viruses using:” seçeneğini işaretlediğimiz zaman Windows Live Messenger, bizden bilgisayarımıza yüklü kendi virüs tarayıcımızı seçmemizi isteyecektir. Buraya öyle bir programın adresini girmeliyiz ki, program bizi One Safety Scanner’dan kurtarmalı, ekrana bir şey çıkarmamalı ve hemen sonlanmalı. Böylece geri zekâlı MSN kendi çapınca virüs taraması yaparak dünyayı “daha güzel bir yer haline” getirirken, biz de gereksiz beklemelerden kurtulmuş oluruz.

Dünyanın En Basit Amaca Sahip Programı

Dünyanın en basit amaca sahip programını tanıtıyorum: direkkapan.exe

Bu programın tek ama tek amacı, açıldığı anda kapanmaktır. Kendisi C# ile yazılmış olup, bir satır kaynak koduna sahiptir. 🙂 İnanmayıp virüs falan içerebilecek zararlı yazılım olduğunu düşünenler varsa, derlenmiş halinden ters mühendislik yaparak kodlara ulaşabilirler, kendi içlerinde paranoyalarını yaşayabilirler.

Virüs tarayıcı olarak direkkapan.exe’yi seçmeniz halinde, Messenger virüs tarayıcınız var sanacak. Böylece hem bilgisayarınıza gereksiz bir tarayıcı daha kurmayacak, hem de bazı dosya uzantıları için yapılan dosya aktarım engelinden kurtulmuş olacaksınız.

Uyarılar

  • Dosya engelleme iki taraflı işleyen bir işlemdir. O yüzden karşı tarafın da benzer çakallıklara başvurduğundan emin olmalısınız. Unutmayın ki MSN hem alınan, hem gönderilen dosyaları engellemektedir.
  • Sisteminizde bir virüs tarayıcı mutlaka yüklü olmalıdır. Anlatılan yöntem size özgürlük sağlamakla beraber, MSN’den gelen dosyaların virüs tarayıcıdan geçmemesi anlamına da gelmektedir.
  • UBenzer, bu yöntemin uygulanması ve sonucunda doğabilecek sorunlardan kesinlikle sorumlu tutulamaz. Herkesin derdi kendine.
👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Windows Live OneCare Safety Scanner’ı Yenmek 6 yorum aldı.

  1. İşin bir ilginç yanı da o kısma winamp.exe’nin dahi konabilecek olması. Hatta biraz uğraşılsa gelen her dosya için bir şarkı çalınabilinir…

  2. Bu yazıyı yeni okudum ve iyi ki de okudum:) Ben de kendimce bir yöntem bulmuştum dosya aktarımı için.0 tamamlandı yazısı çıkınca tıklıyorum ama açılmıyor tabiki de:D Sonra windows uyarı penceresi geliyor ekrana.Onu kapatıp iptal ettikten sonra alınan belgelerimi açınca aldığım dosyaya tıklıyorum,işte dosyam karşımda:DAma bunca işlemi yapmak uğraştırıyor.Yazması bile zor oldu buraya.Çok sağol bu yöntem için:D

  3. ahaha süpersin bayıldım.teknolojiden anlamayan biri olarak evet exe. ne lan dedim,evet yaptım bunu,yine olsa yine yaparım:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir