🎈 Hayat

E ama suç unsuru oluşmamış.

Yukarıda duyduğunuz cevabı telefon ile kredi kartı dolandırıcılığını polise ihbar etmek için karakola gittiğimde aldım.

Geçenlerde 05321111106 numaralı telefondan Marmaratek isimli “Bakanlık Onaylı” bir firma aradı. “Elektrik tasarruf cihazı” veriyorlarmış. Bu cihazı evin sigorta kutusuna en yakın prize bağlıyormuşum ve elektrik tüketimim %70’e varan oranda azalıyormuş.

Bunun için tek yapmam gereken, kimlik bilgilerimin onaylanması için hangi bankayla çalıştığımı ve kredi kartımın ilk 6 hanesi hariç tüm hanelerini söylememmiş. İlk 6 harf (normalde ülke ve banka kodu olan 6 harf) bana özelmiş ve asla kimseye söylememeliymişim.

Kısacası dolandırılmaya çalışıldım. Sırf meraktan kafadan kredi kartı numarası atarak görüşmeyi sonuna kadar da götürdüm. Arkaya “başka çok kişiyle konuşulduğunu” hissettirmek için “call center gürültüsü” bile koymuşlar.

Sonra telefonumuza gelen POLIS mesajlarında belirtildiği üzere 155’i aradım ve durumu anlattım. Bana karakola giderek derdimi anlatmamı söylediler. Ben de karakola gittim. Derdimi anlattım.

Dediler ki:

Biz bir şey yapamayız. Dolandırılmamışsınız. Suç unsuru oluşmamış.

Ağzım açık kaldı. Dolandırılmadığım için bir dolandırıcıyı ihbar edemiyordum. Adam başkalarını soymaya devam edebilecekti!

Ülkemizin güvenliği bu seviyede maalesef. Rezilliğin dahası da var ama anlatmayayım.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

E ama suç unsuru oluşmamış. 6 yorum aldı.

    1. Dahasında şu da oldu: Sence biz onların peşine düşsek, onlar o numarayı kullanmaya devam ediyorlar mıdır? Hemen değiştirirler şeklinde akıl verdiler. Halbuki Google aramaları gösteriyor ki en azından 2012'den beri o numarayı kullanarak insanları dolandırıyorlar.

      Muhtemelen hala milleti dolandırıyorlardır…

      1. İnsan üzülüyor işte, böyle insanlığa yardımları dokunabilecek güçte olurken bu gücü kullanmamalarına.İsraf bence hatta, küçük adımlarla büyük yollar katedilir şu ülkede, website sahibi olmak da bu yüzden güzel bir araç.Teşekkürler bütün yorumlarımla ilgilendiğiniz için, tekrardan tebrik ederim blogunuzun kalitesi için 🙂

  1. Geri bildirim: Bu Numaraya (0532 111 10 22) Dikkat! « Bonibon l "Hayata dair bonibon.ca tepkiler!"
  2. Merhaba,
    Bunun bir benzeri benim başıma geldi. Eskiden mesaj atıyorlardı. Şimdi artık direkt arıyorlar. Operatöre bildirirseniz bizim 'konbara uygulamamız yoktur' deyip kestirip atıyor. Yani anlayacağınız herkes topu taca atıyor ama ortada olan yine vatandaşa oluyor. Hırsızın bile hakkı varken mağdur her zaman maalesef mağdur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir