MSDNAA
💻 Bilgisayar

MSDNAA’dan İndirdiğiniz Language Pack ile Windows 7’yi Türkçe Yapmak

MSDNAAÖğrencisiniz. Üniversiteniz MSDN Academic Alliance üyesi ve size Microsoft’un bazı ürünlerini ücretsiz sağlıyor.

Bunların içinde Windows 7 Professional de var. Ama İngilizce. Siz ise, işletim sisteminizi İngilizce kullanmak istemiyor, Türkçe olsun istiyorsunuz.

MSDNAA’da Windows 7 Language Pack diye bir şey daha var. İndirdiniz onu da. Bir DVD boyutundaydı!

İndirdikten sonra açtınız/DVD’ye yazdınız ama o da ne! Setup dosyası falan yok! Windows 7 Professional yüklü, elinizde İnternet’ten indirdiğiniz MSDNAA Windows 7 Language Pack var, ama kuramıyorsunuz.

O zaman aşağıdaki adımları izleyin. =)

Gerekenler: Windows 7 Professional, Windows 7 Language Pack (MUI Dil Paketi)

İkisi de lisanslı ve ücretsiz olarak varsa MSDNAA hesabınızdan indirebileceğiniz paketlerdir. =) Dikkat etmeniz gereken, indirdiğiniz dil paketi ile işletim sisteminizin biti birbirine uymalıdır. 32-bit işletim sistemi kurduysanız x86, 64-bit işletim sistemi kurduysanız x64’ü indirmiş olmalısınız.

Adım Adım Kurulum

Adım #1

Öncelikle yönetici olarak komut istemini açın. Bunu yapabilmenin en kolay yolu, başlat menüsünü açmak ve en alttaki arama kutucuğuna CMD yazmak. Yukarıdaki sonuçlarda cmd.exe göründüğünde, cmd.exe’ye sağ tıklamak ve Run as Administrator’u seçmek.

Adım #2

Daha sonra aşağıdaki komutu, kendinize göre düzenleyerek çalıştırın:

DISM /Online /Add-Package /PackagePath:(DİL PAKETİNİN YOLU)
Örnek:
DISM /Online /Add-Package /PackagePath:E:\languagepack\tr-tr

Adım #3

Sonra aşağıdaki komutu kullanın:
bcdedit /set {current} locale tr-TR

Adım #4

Ve daha sonra şu komutu kullanın:
bcdboot %WinDir% /l tr-TR

Adım #5

Son olarak registryi açın. Başlat menüsündeki kutucuğa regedit.exe yazarak açabilirsiniz.

Aşağıdaki ağaca gidin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages

Adım #6

Ağaçlardan en-US isimli olanını silin.

Adım #7

Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınız Türkçe olacak.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

MSDNAA’dan İndirdiğiniz Language Pack ile Windows 7’yi Türkçe Yapmak 10 yorum aldı.

    1. MSNDAA'daki key'ler ile kurulan orijinal Windows 7 Professional'ler benim anlattığım yöntemle Türkçeleştirilince korsan kopya uyarısı alınmıyor ve lisanslama ile ilgili bir problem çıkmıyor. İki makinede bu şekilde Türkçe kullanıyorum (biri 32, biri 64 bit). Diğer yöntemleri bilemiyorum.

  1. hocam daha ilk adımda hata verdi. aynen hatayı yazıyorum

    Error:87
    The online/add-package/packagepath option i unknown.
    for more information… şeklinde devam ediyor

  2. Merhaba;

    Bu makaledelileri uygulmaya çalıştım ama malasef bazı sıkıntılar oldu. İşletim sistemim "Windows 7 Professionel N" sürümü ve ingilizceydi.

    Adım 3 dahil sorunsuz şekilde ilerledim ama, adım 4 te bulunan "bcdboot %WinDir% /l tr-TR" kodunu yazdığımda, işlem yapılmıyor ve sanki yazım hatası yapmışım yada herhangibir parametreyi atlamışım gibi, ekrana bcdboot paremetlerini gösterir ekran geliyordu.

    Daha sonra bu adımı atladım ve Regeditten en-us kaydını sildim ve makinayı restart ettim. Ama inanılmaz derecede bilgisayar donmaya ve yavşlamaya başladı, örneğin açılması 5 dakika, bilgisayarıma tıklayınca açılması 40-50 sn sürüyor.

    Acaba Windows Sürümümüm "N" olması ile alakası varmıdır, yada "bcdboot %WinDir% /l tr-TR" komutundaki sıkıntı nedir, fikriniz varmı acaba ?

    1. Windows'un 'N' sürümü olduğunu bile yeni duydum. Ama evet, alakalı olabilir. Öte yandan bdcboot'un parametrelerinin farklı olacağını sanmıyorum iki sürüm arasında. Parametre listesine göz atıp eksik parametreyi tespit şansınız var mı?

      1. Sorunda orda başlıyor bcdboot için komutun kullanımını gösteren 2-3 örnek sunuyor bana, ama sizin verdiğiniz ve benimde yazdığım bcdboot komutu doğru ve eksiği yok. Acaba siz konsolda bcdboot komutunu verdiğinizde sonuç olarak ekranda nasıl bir cevap geliyor acaba ?

  3. "bcdboot %WinDir% /l tr-TR" komutunu yazdığımda, sizin gördüğünüz ekranın aynısını görüyorum.

      1. Yok hocam yazılımcıyım, syntax doğru ama yinede anlam veremediğim bir şekilde paremetreleri yazmamışım gibi sonuç dönderiyor konsol.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir