gateway girisimcilik ege yazim hatasi
🎈 Hayat

Ana Spor Kamil Koç…

Yanlış okumadınız. Ana spor Kamil Koç! Diyeceksiniz o ne? Tahminimce Ana Sponsor. Ama broşürde Ana Spor yazıyor.

Bahsettiğim broşür Ege Üniversitesi Gateway Öğrenci Topluluğu’nun 4. Teknoloji Zirvesi’nin duyurusunu yapmak için kullandığı broşür. Hatta bir örneği hemen aşağıda:

Gateway Girişimcilik Yazım Hatası

Bakalım Başka Ne Hatalar Var…

Yazıtipi

Programdaki yazı tipleri niye değişik? Niye saatler alt alta hizalı değil? Hiç hoş görünmüyor bence. Aceleye gelmiş izlenimi mevcut.

Part 1

Part 1, Part 2 nedir Allah aşkına? Rapidshare mi burası? Film mi indiriyoruz? “Bilge Adam Sunumu 1. Bölüm” yazsanız olmaz mıydı? Bu kadar mı yabancı özentisi olduk? (Ha pardon topluluğun adı Gateway’di.) (bak düzelttim)

Özel İsim

Yeşil Köşk özel isimdir. “yeşil köşk karşısı” yazılmaz, “Yeşil Köşk karşısı” yazılır. Bunu bilmek için edebiyat profesörü olmaya da, üniversiteli olmaya da gerek yok. Biraz özen yeterlidir.

Yazım Kurallarını Bile Bilmeyen Üniversiteliler

“Ayrıca her iki günde ilk gelen 200’er kişiye…” Abi yapmayın bunu ya. Üniversiteliliğinizden utanın. “günde” ne ya? Ayrı yazılır o “de”! Sen üniversiteye gelmişsen ama daha “de”yi “da”yı yazamıyorsan ve utanmadan bir de sana tasarlattırıyorlarsa o broşürü, “insaf” dışında diyecek ne kalır ki geriye?

Ve Günün Bombası: Ana Spor

Eğer Kamil Koç ben en son bindiğimden bu yana, otobüs firmalığından voleybola alternatif bir spor dalına dönüşmediyse burada bir hata var. Ana spor, ana sponsor olacak.

Bitirirken: Ciddiyetsizliğin Bu Kadarı

Bu hataları bulmak için saatlerimi harcamadım. Amacım çamur atmak ya da boşa eleştirmek değil yani. Bunları fark edebilmek için sadece 1 (yazıyla: bir) defa okumam yetti.

Peki neden bu hatalar broşürde var? Niye “Ana Spor” bile fark edilmemiş? Muhtemelen hazırlandıktan sonra bir defa bile okuyan olmadığındandır… Başka neden olacak ki? Bu da topluluğun müthiş ciddiyetsizliğini ortaya koyuyor. Tabi broşürü hazırlayanın bilgisizliğini ve dikkatsizliğini de…

Bu broşür aynı zamanda, bu topluluğun işlerine ne kadar özendiğini de ortaya koyuyor. Topluluğun dışarıdaki insanlara ulaşabilmek için kullanılan sayılı yollardan biriyle bir şeyler sunuyorsunuz ve sunduğunuz şeye bakın! 10 santimlik kâğıtta 5 tane hata.

Hoş değil. Gidişat iyi değil.

Bu sadece Gateway topluluğuna has değil. Üniversitenin kendisinin bile hazırladığı metinlerde tonlarca hata var. Türkçe’yi kimse takmıyor. Kimsenin umurunda değil.

Üniversitelerde bile böyleyse, Allah’ın apaçisi, emosu ve daha henüz yükseköğrenim okumamış liseli arkadaşlar niye önemsesin ki Türkçe’yi?

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Ana Spor Kamil Koç… 7 yorum aldı.

  1. “Bilge Adam Sunumu 1. Bölümü” yazsanız olmaz mıydı?

    Hayır olmazdı!
    Önermiş olduğunuz cümlede Bilge Adam Sunumu bir tamlamadır.
    "1.Bölümü" ifadesindeki Bölüm kelimesini hangi kelime ile birlikte kullanarak bir tamlama oluşturdunuz?
    Eğer Bölümü ifadesi herhangi bir tamlamanın parçası değil ise (ki değil) Bölüm kelimesinin sonuna eklediğiniz ü iyelik eki nereden geldi?

    Kısacası önermiş olduğunuz cümle hatalı.Üstelik farklı yazı tipi kullanarak yazı yazmaktan daha ciddi bir hata olduğunu düşünüyorum.

    Tek amacı,yazanı aşağılamak olan eleştirilerinizi yazarken önce kendi yazdıklarınıza bakınız…

    1. Teşekkürler sayın profesör. Uyarınızı dikkate alarak gerekli düzeltmeyi yapıyorum.

      Ha ayrıca: Keşke isminizi verip eleştirinizin arkasında durabilecek cesaretiniz de olsaymış.
      Ha ayrıca 2: Eminim bu de da eklerinin yazılmasından da ciddi bir hatadır. Yazının tamamını okudunuz mu?

    2. farklı yazı tipi kullanmanın bir hata değil, yaptığı işe saygısızlık olduğu belirtiliyor yazıda. ayrıca yapılanlar sadece kişisel bir eleştiri olup, getirilen önerilerin her türlü tüzüğe uygun olması gibi bir durum söz konusu değildir.
      bilmem kaç kişilik üyesi olan bir topluluğun son derece komik ve aşağılayıcı hatalar yapması bir yana, bir kişinin kendi kişisel blogunda bu duruma ne kadar doğru alternatifler önermesi bir yana.

      amacım: sırf kuyruk acısı yüzünden, nereden açık bulurum gibi bir hedef güderek fesatlık yapanları fütursuzca eleştirmek.
      oldu mu?

    3. Ortada inkar edilemez bir gerçek var ki birçoğumuz güzelim Türkçemizi özensiz bir şekilde kullanıyoruz! İnsanların sözlü ve yazılı olarak kendilerini ifade ettikleri dili kullanma hassasiyetleri toplumun kendilerine karşı göstereceği saygıda önemli bir ölçüdür. Dolayısıyla Türkçemize göstermiş olduğumuz saygı aslında kendimize göstermiş olduğumuz saygıdır!
      Yapılan araştırmalar, bu tip dil yanlışları bulunan insanların karşı tarafta olumsuz intiba oluşturdukları sonucuna ulaşmıştır!
      İnsanların sevgili Türkçemize karşı gerekli hassasiyeti kalplerinde taşıyacakları günleri umut ederek, sağlıcakla kalın!

  2. en başta ana sponsor olarak teknoloji ile ilgili bir şeyde kamil koç'un ne işi var.bu da ayrı bir kavram kargaşasıdır…

  3. Geçen sene Gateway Öğrenci Topluluğu üyesiydim. Ve Bilgi-İşlem Koordinatörlüğü'nde çalışıyordum. Bana ulaşılacağı söylenmesinden 2 ay sonra hâlâ ulaşılamadığını söylememden sonra koordinatörlüğümüz ancak toplanabilmişti. Ayrıca, topluluk içerisinde derin bir hiyerarşi söz konusu. Toplantıya zamanında gitmişsiniz ama ilgili diğer kişiler orada değilse ve bitmesi gereken yönetim kurulu toplantısı bitmemişse köşede bir yerde geç kalanları beklemeniz önerilir.
    Yazıyla ilgili olarak, geçen seneki Teknoloji Zirvesi'nin sertifikalarında da düzenlendiği gün ve ay yazmasına rağmen yılı yazılı değildi. Üzerinde Microsoft, Intel ve Bilge Adam gibi kuruluşların amblemini taşıyan bir sertifikanın amatörce hazırlandığı ortadadır.
    Bütün bunlara rağmen,gerçekten kendinizi geliştirmek istiyorsanız, düzenlediği eğitimlere katılmanızı tavsiye ederim.

  4. İntel sunumu da ayrı bir komik olmuş.

    Gerçi kendi ana dillerini bu kadar düzgün kullananlardan İntel yerine Intel yazmalarını beklemek çok anlamsız evet.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir