kaldirim isagali izmir 5
🎈 Hayat

İzmir’deki Kaldırım İşgali

kaldirim isagali izmir 5

İzmir’de yayaysanız işiniz zor. Şoförlerin trafik ışıklarını pek takamamasını, sağa dönüşte yol vermemesini, yaya geçidinin ortasında durmasını falan geçtim… Kaldırımda yürürken bile işiniz zor.

Öncelikle yürüyecek kaldırım bulmak zor. İnönü caddesine gidin mesela. Bir yıla yakın, belki aşkın bir süre geçmesine rağmen kaldırımlar hala tamamlanmadı. Ansızın karşılaşabileceğiniz, önünde hiçbir uyarı olmayan bolca belediye çukuru mevcut kaldırımlarda. Tam ayak kırmalık.

Belediye çukurlarını atlatabildiyseniz hala bitmedi: Şimdi de kaldırıma park edilmiş arabalar… Yine İnönü Caddesi’ne bakalım örnek olarak. Sanırsınız otopark, kaldırım değil. Alacaksın anahtarı, hepsini boydan boya çizeceksin aslında… Ama yemiyor işte, hepsinde alarm var. Adam cip alacak kadar zengin, ama kaldırıma park edecek kadar da mal. Kroyum ama para bende hesabı…

kaldirim isagali izmir 4Arabaları atlattıysanız, hala bitmedi: Şimdi de kaldırım işgali yapan esnaf ve seyyar satıcılar var. Adamlar kaldırımı öyle bir doldurmuş ki, yola inmeden istediğiniz yere gitmeniz mümkün değil. Hatta bokunu çıkarıp değil kaldırım, yolu bile işgal edenler var ki, onlara zaten diyecek bir şey yok. Neresinden geçeceğiz biz bu engellerin? Öbür tarafına mı ışınlanacağız?

Bu esnafların bir de kaldırımın ortasına masa sandalye atıp kahvaltı yapanları var. Sanırsın kaldırım kendi tapulu malları, balkonları.

kaldirim isagali izmir 2 kaldirim isagali izmir 1

kaldirim isagali izmir 3Kaldırımdan yürümeyeceksin. Orası esnafın yayılma yeri, seyyar satıcının yolu kapatma yeri, arabanın park etme yeri, motorsikletin üstüne sürme yeri, belediyenin çukur yapma yeri, tam ortasına  trafo dikme yeri. Ama yayanın yürüme yeri değil. İnip yoldan yürüyeceksin. Gerekirse ezileceksin. Ama kaldırımdan yürümeyeceksin.

Anlayış farkı

Bu da Antalya’dan bir afiş… Kampanyada ne kadar başarılılar bilmiyorum ama bunun önemini fark etmek bile çok ciddi bir adımdır.

antalya isgal altinda

antalya isgal altinda 2

Bitirirken

Acaba ilk kim “Ya sev ya terk et. Beğenmiyorsan git İzmir’den.” muhabbetine girecek ve ilk kim bir yolunu bulup da bu yazıyı CHP vs. AKP’ye bağlayacak çok merak ediyorum.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

İzmir’deki Kaldırım İşgali 9 yorum aldı.

  1. özellikle konakta saat 5 i 5 dakika geçer geçmez yolun tamamını kapatan belediyenin önündeki seyyarlardan illalah ediyorum. böyle sapıklık olmaz resmen yolun ortasına yerleşiyorlar yanlarından zabıta geçeceğim diye zorluyor kendini. kıbrıs şehitlerini de açtılar her önüne gelen araç giriyor içeri.

  2. evet dün geldim bende ilk defa izmire seyyar satıcılardan şikayetçiyim ama aynı ürünü mağazada 5 katı fiyata almak dahada kötü

  3. Doğma büyüme Hatay'lıyım ve (hala) oradayım. İnönü Caddesi'nin bu durumu beni de aşırı rahatsız etmekte. Belediye hep mi mantıksız iş yapar kardeşim!

  4. levent mahallesi vatan caddesi cumartesi mahalle pazarı sorun ana yola bırakılan pazar esnafının araçları defalarca 155 aradık ama ne gelen var giden belediye otobüsleri daralan yolda sıkışıyor trafik kitleniyor araçlar ve bu ana yolu kullanan herkez madur oluyor yıllardır bu işkenceyi yaşiyoruz iki pazar kamyonu bu tıkanılığa sebep oluyor bu şikayetimiz göz önüne alınıp bu sorun giderilmesini mahalle halkını ve bu yolda çalışan otobüsleri dolmuşları rahat bir nefes almasını ve bu konula belediye trafimizin ilğilenmesini dileriz

  5. Sayın İzmirli arkadaşlarım,

    Artık kaldırım işgali bitti. Olay ikinci aşamaya geçip, yol işgalleri başladı. Karşıyaka Bostanlı da meyhaneler yollara masa atmaya başladı. Konak 1353 sokak da yolun tamamını kapatıp üstüne de yağmur koruması inşa ettiler. İşgalin altında gariban esnaf aramayalım. Burada çok korkunç rantlar dönüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir