minecraft subway ss
💻 Bilgisayar, 🎮 Bilgisayar Oyunları, 😂 Eğlence

Minecraft Metrosu

Daha önce Minecraft’la ilgili bir yazı yazmış ve üç arkadaş oluşturduğumuz dünyayı biraz tanıtmıştım. Bu yazıdaki videoda ise ulaşım aracımız olan tamamen otomatik metro sistemimizde bir tura çıkıyoruz. Dakikada bir gelen trenler sekiz istasyonluk bir hat boyunca turluyor.

Lütfen sarı çizgiyi geçmeyiniz. Tren hattında yüksek elektrik enerjisi olduğundan hatta inmeyiniz.

Bitirirken

Eğer bir önceki yazıdaki video ile bu videoyu karşılaştırırsanız geçen aralıkta metro sistemini ne kadar geliştirip otomatikleştirdiğimizi görebilirsiniz.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Minecraft Metrosu 17 yorum aldı.

  1. Minecraft hayal gücünün sınırlarını zorlayan bir oyun. Metro sisteminiz güzel olmuş, büyük emek harcamışsınız gibi gözüküyor. Metronun durduktan birkaç saniye sonra kendi kendine hareket etmesini nasıl sağladınız acaba? 🙂

    1. Multiplayer sunucusu olarak Bukkit kullandık ve bukkite onunla ilgili birkaç eklenti kurduk ama isimlerini şu an hatırlamıyorum. Traincraft mı Traincarts mı ne öyle bir eklentiydi. Baya vaktimizi aldı hakikaten. Tünelde acil çıkış gibi şeyler falan da var.

    2. TrainCarts veya MineeCarts diye bir eklenti kullanıyorum. Eğer adını karıştırmadıysam bu iki isimden biri olmalı.

  2. Umut eline sağlık. Çok emek olduğu belli, bir hayli vakit harcanmış

    Metro istasyonundaki perondan, ray hattına açılan boşluğa koyduğunuz küçük korkuluk dikkatimden kaçmadı 🙂 Bkz. 03:56 orijinal bir detay olmuş.

    Son olarak ilk durak İstanbul Taksim Metrosu gibi, 2 dakikalık seyahat için 5 dakika perona yürüme mesafesi var sanki. Aynı teknikle belki bir tane asansör yapabilirsin.

    Küçük not: Sarı çizgiyi geçmeyiniz, Tren hattında yüksek enerjisi… cümlesi biraz garip gibi 🙂

    1. Teşekkür ediyorum. Yüksek enerjisini düzelttim. 🙂 Asansör için bir eklenti bulmam lazım, eğer uygun bir şeyler çıkarsa karşıma, neden olmasın?

  3. Selamın aleyküm kardeş süper yapmışsınız. Zahmet olmazsa bu mapı bize verebilirmisiniz 15 kişi arkadaşlarla oynicazda lütfen.

    1. Beğendiğiniz için çok mutlu oldum. Şu an için haritamı paylaşmayı düşünmüyorum ama ileride kesinlikle paylaşacağım. 🙂 Hatta hosting falan ayarlamayı becerirsem online oynarız hep beraber.

      1. Traincarts plugin v1.4.5 ve v1.4.6 için çıkmadı kötü olan kısmı o

  4. Bir sorum daha olucak traincarts plugin çıkmış v1.4.6. trenimizi yaptık fakat istasyona geldiği zaman durdurmayı beceremedik nasıl durdurcaz ve sonra hareket ettirebilicez bi bilginiz varmı teşekkürler.

      1. Cevabınız için teşekkürler. Bir sorum daha olucak; Ne zamandır bu plugini kurdum düzlük mapda 30 dakika oynuyorum sonra trenler donarak gitmeye başlıyor siz de bu sorun oldumu olduysa yardımcı olurmusunuz. Teşekkürler

      2. Evet 1 tane daha sorunla karşılaştım trenler uzaklaştıktan sonra bir yerde donuyorlar öbür gönderdiğim trenler geri geliyor ben izleyerek gittiğimde ise normal gidiyorlar. Önceki yorumumdaki sorun ise şu ben trene binerek gittiğimde fps 0'a düşmüyor fakat tren uzaklaşınca fps 0 lara düşüyor. Bilgisayarım sony vaio 8gb ram i7.

      3. Bunun bir ayarı vardı TrainCarts'da, (trenlerin sen uzakken gitmemesi hakkında) onu hatırlayabilirsem yollarım yorum olarak. Performans konusunda bir sorun yaşamadım, bilgisayarımızın özellikleri aynı.

  5. Kardeş ben plugini indirdim plugins klasörüne attım fakat serverı açınca plugin çalışmadı neden olabilir??

  6. Merhaba hocam, müsait bir vakit bulursanız yaptığım haritayı size göstermek istiyorum havaray ve tramway yaptım şuan'da geliştiriyoruz arkadaşlarla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir