tegel havaalani
✈️ Gezi, 🇩🇪 Berlin & Almanya

Berlin Tegel Havaalanı Seyir Terası

Berlin’in iki havalimanı var ve ikisi de çok kötü: Schönefeld Havalimanı konteynerden bozma, 2 oda bir salon ev büyüklüğünde. Tegel havalimanı göreceli olarak daha büyük, ancak ikisi birlikte dahi başkentin trafik yoğunluğunu kaldıracak kapasitede değil.

tegel havaalani

İki havaalanı da benim için hiçbir özelliği ve güzelliği olmayan, “Berlin’den haritadaki herhangi bir X noktasına gitmek için kullanılan bina” idi geçen aya kadar. Bir gün tesadüfen, Tegel Havalimanı’nın yerleşim planına (indoor maps) seyir terası diye işaretli bir yer gördüm ve bir sonraki sefer bir bakmaya karar verdim:

tegel havaalani pist panorama

Seyir terasına gitmek için makineye 2€ atıp biletinizi alıyorsunuz. Güvenlik kontrolünden geçiyorsunuz ve seyir terasına çıkıyorsunuz. Aslında çıktığınız yer havalimanı binasının terası. Önünüzde cam veya başka herhangi bir engel bulunmuyor. Açık havada pist manzarası sizi bekliyor.

Eğer yolunuz Berlin – Tegel havaalanına düşerse seyir terasını ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Seyir terası, checkininizi yaptıktan sonra uçağınızı bekleyebileceğiniz güzel, sakin ve farklı bir yer.

Nasıl gidilir?

Seyir terasının girişi A ve D terminalleri arasından yapılıyor. Giriş bir binanın içerisinde değil, açık havada yer alıyor. Seyir terası akşam belirli bir saatte kapanıyor. Gitmeden önce işletme saatlerini kontrol etmekte fayda var.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇
Etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir