con5
💻 Bilgisayar

Windows’ta Con İsimli Klasör Oluşturmak

Windows’ta con isimli klasör oluşturamazmış. Gelin oluşturalım.

Windows Gezgininde yeni klasör deyip con yazarsanız aşağıdaki hata mesajı gelecek sizi bulacaktır:

con1

Peki neden oluşmuyor?

Kesin bir bilgi yok. Ama oluşturulamayan con ve diğer tüm isimlerin dostan kalma bazı önemli komutlar olduğu bilinenler arasında. İlk Windows DOS’un geliştirmesi olduğu için o zamandan bu yana kalmış bir kısıtlama olması mümkün. İnternette görebileceğiniz “Çok ilginç bir durum. Bill Gates dahil tüm Microsoft ekibi bunun neden olduğuna bir cevap bulamamış.” tarzı yazıların ise saçmalık olduğunu düşünüyorum.

Başka neler yaratılamaz?

AUX, COM1, COM2, COM3, COM4, LPT1, LPT2, LPT3, PRN, NUL
Buyurun, teker teker deneyin.

Peki nasıl yaratılır?

con2

MS-DOS Komut İsteminden. Önce Komut İstemini açalım. Bunun iki kısa yolu var. Birincisi Başlat -> Çalıştır diyoruz ve cmd yazıyoruz. Ama bu yöntem Vista kullanıcılarının başını ağrıtabilir. Bazı yerlerde işlem yapabilmek için vistada yönetici haklarına sahip olmanız gerekebilir.

con3

İkinicisi ise Başlat Menüsünden komut istemini seçmek. Başlat -> Tüm Programlar -> Donatılar -> Komut İstemi’ne tıklamak. XP kullanıcıları kısayola tıklayabilir. Vista kullanıcıları burada sağ tıklayarak Yönetici olarak aç seçeneğini seçmeliler.

Komut istemini açtık. Şimdi C:\’ye con isimli bir klasör yaratalım. Aşağıdaki kodu olduğu gibi komut istemine yazıyoruz:
mkdir \\.\c:\con
(ve tabi enter 🙂 )

con4

Artık C:\ de con isimli bir klasörünüz var.

con5

Şimdi de silemediğinizi fark etmelisiniz. 🙂 Yine MS-DOS Komut İstemi yardımımıza koşuyor. Aşağıdaki komutla da aynı klasörü silebilirsiniz:
rd \\.\c:\con

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇
Etiketler

Windows’ta Con İsimli Klasör Oluşturmak 31 yorum aldı.

  1. daha sonra tekrar con adında bi klasör acmaya çalıştıgımızda hiç bir hata vermiyor aynı zamanda klasöre con adını da veremiyoz.bu durum nasıl açıklanabilir.

      1. ne alakası var. yani o kadar kimyacı bulamadı bu elementi. element boğazın altında. 1 bölü x çarpı x miş :))). ne kadar bilimsel… elementler öyle saf halde bulunmazlar onları komplex kimyassal formüllerden ayrıştıtrarak çıkarırlar. bu saçmalığa inanan ne kadar insan var yaaaa.

  2. Öncelikle tüm sitelerde bu con isimli klasölerin yakından takip ettiysek eğer başarılı olduğunu görmüşüsüzdür.Ama siz bunu uğraşmayıp bu con klasörünün neden açılmadığınıda soruyorsanız
    Ama bende okudum yukarıdada yazdığı gibi bazı bilim adamlarıda bulamamış diyor. Benim fikrim con klasörünün oluşturalamama sebebi bir konroö tuşunun kısayolu olmasından çıkabılirYani şöyle düşünsek control ctrl tuşu birde kısaltmasından con benim fikrimce bundan dolayı olmuyor ama tabiki bu sadece bu klasörün açılmamasının benim fikrimce bir nedeni.Bu dosya bazı işletim sistlerimde açılabilir yada ayrıca çok açmak isteyenler yukardaki arkadaşımızın yaptığı gibi yapabılir.

    Buda benim fikrim sizin fikirlerinizi bekliyoruz
    Saygılar!!!

    1. bence dediğin çok saçma control ctr tuşu kısaltması con felan 😀 con u kabul etmio neden control ' ü kabul edio ozmn 😀 kısaltmısını kabul etmio tam adını kabul edio böyle bir şey olabilirmi beyler uğraşmayın karanlığa doğru yol almaya devamm !! ^^

      Saygılar 🙂

  3. benim yaptığım bi araştırmada ve facede ki bir videoda con asıl adı contirium(bir çeşit mineral) bunun çokbüyük bir enerji kaynağı olduğu bulunmuş ve bir gramı bile bir bilgisayarı fişe takmadan yıllarca çalıştırabildiği biliniyor ancak denizin dibinde olduğu için çıkartılamıyor sadece bir kaç parçası çıkarıla bilmiş ve oda araştırmalara gitmiş.Madde çok önemli olduğu için isminden söz edilemiyor(internette ve dosya adlarında) kullanılamıyor.Bunun nedeni milletin bu kaynağı öğrenememesi.böylece bu konuyu öğrenen zengin iş adamları (arap şeyhleri vb.) istanbul daki yalıları alabilecek ve araştırma yapabilecek.bu enerjinin bir kilo su bile türkiyenin bütün borçlarını kapata bilecekse dünya zenginleri buna neden sahip olamasın.bu nedenle bütün bildiklerini haberdar edin ve bu mesajlerı paylaşın

    1. @oguzhan: O vakit sinemada koltuğa oturmadan önce AIDS’li iğne var mı onu da kontrol etmeliyiz ya da Coca Cola’ya tersten bakınaca Allah yoktur yazısını görebilmeliyiz.

  4. Yapma arkadaşım contirium ile işletim sistemnin ne alakası var. con klasörü açılamıyor özel komut cümlesi olduğundan. Bunu nasıl con klasörü açılmaması ile bağdaştırdın. Ayrıca 1 kg mı Türkiyenin tüm dış borcunu ödiyebiliyorsa gözleri para hırsı ile kararmış ülkeler bırak okyanus dibini mars ta olsa getirirdi.
    Microsoft bile bu olayı açıklayamıyormuş gibi huraelere inanmayın böyle güzel bilgislendirici makalelere abuk yorumlar yazmayın.

  5. Arkadaşlar o kadar uğraşmaya gerek yokk klasörün ismini koyarken alt 255 yazın ardından con yazın 100% oluyor 😀

      1. alt 255 bir karakter toplam 4 karakterli klasör açmış oluyosun.
        sadece alt 255 yapıp klasör açabilirsin isimsiz görünüyor.

  6. contirium hikayesine inanmayın.Öyle bir şey olsa microsoft reklam edermiş gibi con isimli klasör oluşturamazsınız mı derdi? Öyle bir maden olsa inanın savaş çıkardı.
    Eğer bu efsane doğru olsaydı.com1 dosyasının da açılımı olmaz mıydı? Com1itium elementi tüm nükleer kirlilikleri temizliyor vs… kısacası her söylenen yalana inanmayın…
    com alt 225 klasöründe con klasörü değil con(boşluk) klasörü oluştursunuz.

  7. konu sıçramış gitmiş. sadece con değil diğer lpt1 com1 vb. kodlarda olmuyor. zaten düşününce sebebi gayet açık. con com1 lpt1 aux vb. kodlar bilgisayarlarda bağlantı noktalarının adıdır ve bu noktalar klasör adı olarak verilemez. siz klasörü açmaya çalıştığınızda aynı anda bağlantı noktasınıda açmaya çalışacak ve sistem kararsızlığına düşecektir bilgisayar. bunu engellemek ve zaten var olan bağlantı noktalarını tekrar açamayacağı için bu isimler verilemiyor. örnek: lpt: yazıcı bağlantı noktası. aux: harici aygıtlar, com1 eski sistem veya güncelleme isteyen donanım ve aygıtlar(uydu alıcısı vb.) noktalarıdır.

  8. arkadaştan duyduğuma göre windowsun kurucusuna ilkokuldayken sebepsiz yere con deyip alay ederlermiş onun için klasor vs. açılmaz diyor…
    diğer isimlere gelirsek hiç birbilgim yok onlarda mı alay sözleri bilemem

      1. bilgisayarında yapta gör windows 95 ve üstü windowslarda kim kime gülüyo görürüz

    1. abi malmısın bi s.ktirin gidin kaç yaşında adamsınız akıl fikir bulun la bi yerden git kimya çalış fizik çalış inşaatta çalış. beyin bedava ya. hainceymiş siktirgit ananla dalga geç bu ne lan sabahtan beri sinirim bozuldu amk contorium diye klasör açabiliyorum bu ne oluyor oluyor bunu engelleyememişler mi. ulan nefes almanız kabahat. ölün gidin ya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir