🎈 Hayat

Yükseklik Farkından Tıkanan Kulakları Açmanın En Pratik Yolu

Bu keşfi daha önce yapmıştım ama tesadüfen mi oldu, yoksa cidden hep işe yarıyor mu bilmediğimden kendime saklamıştım. Artık bu gerçeği saklamanın gereği yok. Buraya yazacaklarım olay yaratacak…

SUS DA ANLAT ŞU YOLU!

Tamam efendim, tamam…
=)

Yokuştan kulağınız mı tıkandı? Çözüm: Esneyin. Yapmacık da olsa, öylesine de olsa, saat öğlen 12 de olsa, hiç uykunuz olmasa da esneyin. Bunu birkaç defa yapınca, hani esneme esnemeyi çeker derler ya, istemsiz olarak cidden esnemek isteyeceksiniz.

Kocamaaaaaaaan bir esneyin. Gerekirse ağzınızı bile kapamayın. Buyrun, tıkanan kulağınız açıldı. Öyle burnunuzu tıkayıp kulağa hava vermek gibi atraksiyonlara girmenize hiç gerek kalmadan hem de.

Saygılar efendim saygılar.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Yükseklik Farkından Tıkanan Kulakları Açmanın En Pratik Yolu 4 yorum aldı.

  1. Bu güzel keşfin açııklamasını yapmak istiyorum.Yokuş esnasında oluşan basınç değişikliğinden kulaklarımız tıkanır.Basıncın eşitlenmesi için östaki borusunun açılması gerekir.Esneme ve yutma işlemi östaki borusunu açan kasları harekete geçirir. Sakız çiğnerken veya şeker yerken de yutma işlemi sık sık yapıldığından yarar görülebilir.Bence esnemek daha kolay tabii :))

  2. bencede yutkunmak işe yarayacaktır…….
    ama ayrıntılı anlatan arkadaşa da teşekkür ediyorum…..

  3. Aşağı inerken de artan basıncı eşitlemek için burnunuzu tıkayıp hafifçe burundan nefes vermeye çalışabilirsiniz. kulak zarını yırtmadan tabii. genelde dalışta kullanılan bir yöntemdir ama normal durumda da kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir