💻 Bilgisayar, 🎮 Bilgisayar Oyunları, 😂 Eğlence

Faydalı ve Eğlenceli Linkler 4

Internet’te sürterken rastladığım ilgi çekebilecek siteler No: 4.

Kaç gündür Ubuntu kurmaya çalışıyorum. Ama fark şurada: Ben bilgisayarıma değil de, Flash diskime kurmaya çalışıyorum bu işletim sistemini. Eh, biraz yol kat etmemiş de değilim ve çalışmalarım sürüyor bu konuda. Bu esnada yakaladığım güzel siteler oldu.

Burada Ubuntu 7.10’u bir Flash diske değişiklerin kalıcı olacağı şekilde (persistent mode) nasıl kurabileceğimiz anlatılıyor. İlginçtir ki orada yazanları harfiyen uyguladığım halde 1GB’lık Flash diskimde başarılı olamazken, 2GB’lık diskimde başarılı oldum.

Her neyse… Macera arıyorsanız ve Ubuntu’yu da merak ediyorsanız siz de deneyebilirsiniz. Ama ne yazık ki sık sık hata çıkabiliyor ve çok da başarılı değil. (Ubuntu değil, Flash disk için olan uyarlama, kızmayın hemen.) Ayrıca yine aynı sitede başka Linux dağıtımlarının taşınabilir kurulumları var. Belki Ubuntu maceralarımı başka bir yazımda anlatabilirim.

Dikkat: İşletim sistemini Flash diske bile kuruyor olsanız dikkat edin! En ufak bir hatada bilgisayarınız güme gidebilir.

Devam edelim…

True Knowledge bir arama motoru olarak nitelendirilebilir. Google’dan farkı “İnsan gibi soru sormanız.” O ne derseniz, Google’daki gibi anahtar kelime girmek yerine gerçekten sorunuzu soruyorsunuz, o sizin ne demek istediğinizi bilgisayarın anlayabileceği şekle dönüştürüyor, Internet ve kendi veritabanında arıyor, size cevap veriyor.

Sistem şu anda pek soru cevaplayamıyor. (zaten henüz BETA) Ben bir BETA testçisiyim ve kendi çapımda sistemi test ediyorum. Sistemi kullanabilmek (test etmek) için sizin de BETA testçisi olmanız gerekiyor. Bunun için ana sayfada gördüğünü formu doldurarak başvurmanız gerekiyor. Bir süre sonra cevap vereceklerdir. (Bana cevap verdiklerinde başvurduğumu unutmuştum, o derece uzun sürdü.) Sistem tamamıyla İngilizce.

Buradaki şirin ve basit servis aslında ismiyle her şeyi anlatıyor. “Down for Everyone or Just Me?” Site kimse de mi açılmıyor yoksa sadece bende mi sorusuna cevap alabileceğiniz olabildiğine basit bir site. Bu siteyle şirket/üniversite ağınızda bir sitenin bloklanıp bloklanmadığını öğrenebileceğiniz gibi, Türkiye’de yeni bir sitenin de yasaklanıp yasaklanmadığını anlamak için her an kullanmanız gerekebilir.

Buradaki siteyle YouTube ve açılmayan diğer tüm sitelerin üstesinden gelebilirsiniz.

Buradaki adreste Grid16 diye bir oyun var. Oyun cidden 16 oyundan oluşuyor ve oldukça eğlenceli, bir o kadar da zor bir oyun. Siteye girince sağda üstlere doğru göreceğiniz PLAY THIS GAME’e basarak oyunu başlatabilirsiniz. Oyunda tek kullanacağınız klavyedeki dört ok, başka tuş yok.

Burada ise kendini dünyanın en zor oyunu ilan eden oyunu bulabilirsiniz. (cidden zor, aşama 3 yaptım en son.)

İyi günler!

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Faydalı ve Eğlenceli Linkler 4 bir yorum aldı.

  1. Linkler sahiden güzelmiş. Paylaşım için teşekkür etsem iyi olur ve evet şimdi teşekkür ettim 🙂

    “True knowledge” sitesinin türkçe hali bile var şu sıralar. Hakia. com’du yanılmıyorsam. Hatta türk olmakla kalmayıp, google’a rakip olduklarını bile söylüyorlar.
    Faydalı linkler arasında yer alabilir, sanırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir