psd onizleme
💻 Bilgisayar

PSD (Photoshop) Dosyalarında Önizleme

Önceki Windows ve PSD sürümlerine etki eder mi bilemiyorum ama Windows Vista’da Photoshop CS,CS2,CS3 sürümlerinde kaydedilmiş bir PSD dosyasına “Thumbnail” (Türkçesi “küçük resim” olabilir, emin değilim.) görünümünde baktığınızda resim önizlemesinin görünmediğini fark etmişsinizdir.

Bu sorunu çözmek için bir Google araması yaptım ve bir çözüme rastladım.

psd_onizleme

Adım adım yapmanız gerekenler:

  1. Buradaki dosyayı indirin ve bilgisayarınızın bir köşesine açın. (dosyanın nereden alındığına dair bilgiyi readme.txt dosyasında bulabilirsiniz.)
  2. psicon.dll dosyasını C:\Program Files\Common Files\Adobe\Shell klasörüne kopyalayın. Eğer Shell klasörü yoksa kendiniz yaratmalısınız.
  3. Adobe.reg girdisini çalıştırın.
  4. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda ya da (uzman kullanıcılar) explorer.exe’yi kapatıp açtığınızda PSD dosyaları için önizlemeleri görmeye başlayacaksınız.

Bu yönetimi kendi bilgisayarımda uyguladım ve önizlemeleri görebiliyorum. O halde yukarıda anlatılanlar Windows Vista Ultimate 32-bit işletim sisteminde geçerli, diğer sürümleri bilemiyorum. Ayrıca yöntemin orijinalini okuduğum İngilizce kaynakta aynı işlem Windows XP’de yapılıyordu. O halde XP’de de çalışıyor olabilir.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

PSD (Photoshop) Dosyalarında Önizleme 7 yorum aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir