komutistemiacmak
💻 Bilgisayar

Service Pack 1 Kaldırma Bilgilerini Temizleme

Ne güzel Windows Vista Service Pack 1’i kurduk, bilgisayarımızı hızlandırdık. Normalinde Windows Vista’da yüklenen tüm güncelleştirmeler kaldırılabiliyor. Service Pack 1 de aynı şekilde daha sonra kaldırabileceğiniz bir güncelleştirme.

Tahmin edersiniz ki Windows Vista Service Pack 1 güncelleştirmesinin kaldırma bilgileri hatırı sayılır derecede büyük bir yer kaplıyordur. Service Pack 1’den memnunsanız ve kaldırmayı düşünmüyorsanız SP1 kaldırma bilgilerini sisteminizden silmek size boş yer kazandıracaktır. (Bazı kaynaklara göre 1GB ila 1.5GB arasında bir alandan söz ediyoruz.)

Şu kaynakta yazana göre aşağıdaki adımları uygulayarak SP1 kaldırma bilgilerini sistemimizden silip, bilgisayarımızda yer açabiliriz:

Windows Vista\'da Yönetici Olarak Komut İstemi Açmak1. Yönetici olarak komut istemi açın. Yandaki resimde nasıl yapılacağına dair bir örnek bulabilirsiniz. Komut İstemi sizin bilgisayarınızda Donatılar klasörü altında görünüyor olabilir.
2. vsp1cln.exe yazarak Service Pack 1 Kaldırma Bilgileri Temizleyicisini açın.
3. Sorulan soruya Y (yes) ile cevap verin.
Kısa bir işlemin ardından SP1’i sistemden kaldırmak için gerekli olan dosyalar sistemden silinecektir.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇
Etiketler

Service Pack 1 Kaldırma Bilgilerini Temizleme 6 yorum aldı.

  1. Arkadaşım afedersin ama sen gerizekalı mısın , bu kalıcı hale getiriyormuş senin yüzünden silemicem de şimdi :S

  2. Yorumlarınıza dikkat edin!

    Eğer yazımda geçen “Service Pack 1’den memnunsanız ve kaldırmayı düşünmüyorsanız SP1 kaldırma bilgilerini sisteminizden silmek size boş yer kazandıracaktır.” cümlesini okuma özürünüz varsa ya da bir programın kaldırma bilgileri kaldırılırsa programın kaldırılamayacağını anlayamıyorsanız ya da kaldırma esnasında gelen uyarıları da okuyacak yeteneğiniz yoksa ya da yönetici olarak oturum açmayı bilemeyecek kadar acemi biriyken böyle işlere kalkışıyorsanız kimin geri zekalı olduğunu tekrar düşünmek gerekir…

    Bir daha görüşmemek dileğiyle!

  3. arkadaşlar bana yardım edermisiniz bi oyun yüklerken yönetici parolası gerekiyo onu nası kaldırırım yardım edin pls

  4. selam arkadaslar benim cihazim windows 7 64 bit SP1 yüklü sifir aldigimda yüklüydü heralde kaldiramam ?
    Kaldirmak istememín sebebi benim pc almanca türkceye cevirmek istiyorum update üzerinden olmuyor zaten.
    o acidan vistalizator diye bir program ceviriyormus oda bu SP1 yüzünden acilmiyormus :S ne bilim yardim ede bilecek biri olursa dua ederim valla 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir