💻 Bilgisayar, 🎈 Hayat

Aradığınız Yurt Şu Anda Çevrimdışıdır

Bu nasıl bir arıza bilemiyorum. Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’nde üç buçuk gündür İnternet kesik. Ve hiçbir uyarı, arızanın nedenine ve ne zaman çözüleceğine dair bilgilendirme yok! Sanki her şey günlük güneşlik, kelebekler uçuşuyor, böcekler sevişiyor, dünya pespembe.

Sanki biz keyfimizden giriyoruz internete! Sanki hepimizin amacı Rapid’i sömürüp, YouTube’dan video izlemek. Değil işte! Sorumlu olduğum iş verenlerim, çalıştığım bir işim var! Ve sayenizde üç gün geri kalmış durumdayım! Tamam, atom fiziği çalışıp dünyayı kurtarmıyor olabilirim ama yine de bilgilendirmeyi ve Ege Üniversitesi’ne yakışır kalitede bir hizmeti hak ettiğimi düşünüyorum.

Üniversitenin internet ağından sorumlu olan BİTAM acaba neden böyle arızalara karşı bazı acil durum önlemleri alamıyor? 2500 kişi internetsiz kalmışken 23 Nisan (ya da bazen hafta sonları) resmi tatil diye nasıl dükkanı kapatıp gidebilirsiniz? Bu kadar büyük bir ağdan sorumluysanız acil durumlar için önlem almanız ve nöbetçi bir ekip kurmanız gerekmez mi?

Dipnot: Eğer başka bir internet kesintisi hikayesi daha okumak isterseniz buraya ışınlanabilirsiniz.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Aradığınız Yurt Şu Anda Çevrimdışıdır 2 yorum aldı.

  1. Hmm ben de bugün öğrendim kesik olduğunu ama “yurdun önü kazıldığı için kesilmiştir, biryerler koptu galiba yine” demişlerdi.

  2. “Biraz önce izledik seçim kurullarının önüne neden belediye otobüsü gelmiş, gelir ne var bunda. Efendim, elektirikler kesilmiş kesilir, serverler çökmüş. Bunları muhatabına sorun.” – 29 Mart 2009 gecesi, bir başbakan.

    Yani burada bu işler normal karşılanıyor. Yarım saatte 4 defa elektriklerin kesilip geri geldiği bir yerde elektrik kesintileri yüzünden diskiniz bozulur içinden yazmakta olduğunuz kitap gider, projeleriniz gider “neden ilk kesintiden sonra birkaç saat beklemediniz” denir.

    Bu edebiyatı yapmak istemiyorum ama filmlerde de görüyoruz Amerika’da elektrikler kesilince insanlar terörist saldırısı oldu sanıyor. Onlar için elektrik kesintisi bu kadar alışılmadık. Bizde ise normal.

    E, ne demiş büyüklerimiz. “Serverlar çökmüş, çöker.”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir