🎈 Hayat, 🧐 Kişisel

Değişim İyidir

Bir an için gözlerimizi kapatalım. Siyahlığı hissedelim. Hiçbir şey görmediğimizi idrak edelim. Simsiyah! Ardından gözlerimizi açalım. Ne değişti? Her şey aynı, her şey olduğu yerde, değil mi?

Şimdi, bir yıl için gözlerinizi kapatın. Deyim yerindeyse, o yıl “göz açıp kapayıncaya kadar” geçsin. Daha sonra gözlerinizi açın ve öncenizle şimdinizi karşılaştırın. Ne değişti? Her şey nasıl bıraktıysanız öyle mi? Gözle görülür-görülmez kayda değer hiçbir ilerleme, hiçbir değişim yok mu?

Değişmek, farklı şeyler denemek, sürpriz yapmak, sürprizlerle karşılaşmak, yeni şeyler öğrenmek, tatmak ve (belki de) (gerektiğinde) kurallara karşı çıkmak…

Mutluluk bunlar ve bunlara benzer şeylerle başlıyor olsa gerek. Birbirinin aynısı yüz bin milyon kopyala-yapıştır günle değil!

* Dipnot: Arızalı bilgisayar serüveninin ikinci sürümünü yaşadığımdan yazı yazmakta güçlük çekebilirim.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Değişim İyidir bir yorum aldı.

  1. çok doğru ancak alışılagelen sistem: oku-çalış-üre’den ibaret olduğu için sanırım zorlaşıyor bunu aşmak, özellikle bu ülkede araya süprizler eklemek çok zor: “mezun olursun, hayırlısıyla bir iş bulursun askerliğini de yaptın mı bir de kız buluruz sana ohh tamam” düşüncesi çok hakim ailelerde zaten… ama böyle olmamalı… bazen farklı olmalı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir