yanilsama
😂 Eğlence

Görmek ve Algılamak

Aşağıdaki animasyona bakın. Animasyondaki kadın ne tarafa dönüyor?
Sağa? Sola? Yoksa her ikisine de mi?

yanilsama


Bu animasyonu yıllar önce Yiğitcan bana e-posta ile göndermiş. Arşivi karıştırırken buldum. İlk baktığımda sağa dönüyor gördüm. Ancak çok dikkatli bakınca, sola döndüğünü de görebiliyorum.

Sonuç mu? Sizin bakışınıza göre, kadın iki yöne de dönüyor. Bu tamamen sizin algınızla alakalı. Bir çeşit göz yanılgısı ya da beynin bir oyunu diyebiliriz.

Dalga geçmiyorum. İki yöne de dönüyor.

İlginç.

Görebildiniz mi? Hangi yön(ler)?
(Yorumunuzda belirtebilirsiniz.)

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Görmek ve Algılamak 9 yorum aldı.

  1. Ya bu psikopat bişey, oturup ailecek “sağa dönüyor, yok yok sola dönüyor, sağa mı dönüyo yoksa?!” diye tartıştığımızı bilirim 🙂 Bana gelince ben bunu yukarıdan aşağı dönerken görüyorum da çaktırmıyorum (normalim ben).

  2. Bir süre sonra dönmesini istediğiniz yönü kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Sadece bir nokta seçin ve odaklanın, mesela ben kendi etrafında dönen topuğa odaklanarak istediğim yere döndüğünü görebiliyorum 🙂

  3. Mevlana geldi direk aklıma. Mevlana resmi de koyulabilirdi 😀

    Şimdi kafam karıştı. Bu bağlamda Mevlana ne tarafa dönüyor? 😀

  4. kızın sol bacağını referans alırsanız ( yani gözleriniz o noktaya bakarsa ) sola döndüğünü algılarsınız. ama sağ bacağı referans alırsanız sağa döndüğünü algılarsınız. ;)) yani bakılan noktaya göre değişen dönme yönünden bahsediyoruz. açıklayıcı olmuştur umarım :DDDD

    umut’um senin açıklama bölümünde de yazdığın gibi. yazdıkların tamamen doğru. ;)) kesin bir cevabı yok. sadece gözlerin ve beynin fonksiyonlarına göre değişen cevaplar var ortada ;))))

  5. bugün tekrar aklıma geldi bu, bir bakayım dedim. gölgesine bakınca yönünü değiştirebiliyormuşuz(: derinliği hesap etmek gerekiyor bakarken sadece. işi çözünce sevdim, saçma gelmişti ilk baktığımda(:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir