😂 Eğlence, 🎈 Hayat

Zihinsel Saçmalama

Arkadaş, ben bazen bu yazarları anlayamıyorum. Güzelim senaryo yazıyorsun, müthiş bir kurgu var ortada, acayip ilginç durumlar söz konusu, niye kitabın/filmin/tiyatronun sonunu o kadar berbat bitiriyorsun?

Düşünsenize, Star Wars’ın sonunda Luke Skywalker’ın ayağı kayıyor ve kara deliğe düşüyor. Ya da yüzüğü yok etmeye götürürlerken, yere düşürüp ormanda kaybediyorlar. Lord Voldemort, tren kazası sonucu yatırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi’nde hayatını yitiriyor.

Verdiğim örnekler kadar dandik sonlarla biten o kadar çok film var ki! Bir örnek, Kehanet. Sen o kadar kehanet bul, dünyanın sonunun geldiğini anla ve kurtulmak için gittiğin alana gele gele uzaylılar gelsin. Bu muydu yani?

Bazı kitap/film/tiyatro oyunlarının sonunu okuduğunuzda/gördüğünüzde yazan kişiye sövesim geliyor. Güzelim senaryoyu o kadar iğrenç bir sonla bitirebildiği için.

Bu tip durumlar için “sonunda saçmalama” diye bir suç olmalı bence. 😀

Daha fazla saçmalamadan bitiriyorum.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Zihinsel Saçmalama 5 yorum aldı.

  1. Arada bir saçmalamak iyidir 🙂 O yazarlar da belki öylesine güzel bi senaryoyu bitirmek durumunda kaldığından mecburi son yaratmışlardır .. Yani belki..

  2. O kadar film seyrettim ve hala seyrederim. Örnek çok, mesela kuzuların sessizliği. Bir mantığı yok filmin, yüksek puanlı olabilir ama at çöpe bence…
    Ama unutmamalı biri derdi ki, kötü filmlerde seyredeceksin ki iyilerin kıymetini bilesin 😀

  3. Bir de tüm film boyunca gayet bi sorun yaşamadığın ve sonunu heyecanla beklediğin, sonunun da ‘normal’ biteceğinden emin olduğun filmler oluyor ki onlar gerçekten beni benden alıyorlar. Misal, Sis diye bir film izlemiştim. Filmi izlerken bi derdim yoktu ta ki filmin en sonunda şok edici sahnelerle karşılaşıncaya kadar. Eğer bir şok yaratmak istemişlerse hakkaten başarmışlar ama şoku atlattıktan sonra (şoku atlatmak da 3sn sürüyor topu topu) “Bu neydi şimdi ya?” şeklinde bi tepki verip bütün o filmin böyle bir şekilde sonuca erdirildiğine sövmüştüm. Şu anda filmin sonunu açıklayıp da saçmalığı kamuoyuyla paylaşmak izlerdim ancak, ben o filmi izleyeceğim o sonu da yaşayacağım diyenler çıkacağı için (!) spoiler vermeden yorumumu tamamlıyorum.

  4. Konu kitaplar ve filmler olunca yorum yapmaktan alikoyamadim kendimi. 🙂 Hele de sonu sacmaliklarla bitenler konusundaki. O kadar cok var ki bu konuda örnekler verilebilecek, saymakla bitmez.
    Ama öncelikle iyi son denilenlere bir, iki örnek vermek istiyorum. Birincisi beni sok etmeyi basarmis, filmi ve kitabiyla ayri ayri etkilemis olan Dövüs Kulübü. Bu kadar beklenmedik bir son daha var mi bilemiyorum. Filmin sonunda “Nasil yaaa!!” tarzi agzim bir karis acik bakmisligim vardir. Daha dogrusu filmin her adiminda bunu yapmisimdir. Bir diger örnek ise, Esaretin Bedeli (Shawshank Redemption) filmi. O da sonuyla beni alt üst etmeyi basarmistir. Bu iki film benim mutlaka izlenmesi gereken 3 film listemde vardir. Belirteyim ;-). Kötü sonlara gelecek olursak… En kötüsü bence, basindan sonuna kadar beni hayal kirikligina ugratmis, sonunda ise o koskoca aktör Nicholas Cage’in karizmasini cizdirmis olan Ghost Rider gelebilir. :S Yorum bile yapmak istemiyorum hakkinda, izleyip hayal kirikligini yasayabilirsiniz 🙂

  5. Evvet Esaretin Bedeli gerçekten mutlaka izlenilmesi gereken bir film. Hatta filmin sonundaki kare hala gözümün önünde, tüylerim diken diken olmuş bir vaziyette, suratımda hafif eblek bir gülümseme ile izlediğim o final çok çok etkilemişti beni.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir