antalya cakma rayli sistem
🎈 Hayat

AKP Antalya’da Niye Kazanamadı?

Aşağıdaki fotoğrafı büyültün (gerekirse yeni bir sekmede açın) ve inceleyin. Uğruna milyon dolarlar harcanan ve belediyeyi borca batıran aynı ulaşım sisteminin 100 metre önceki ve 100 metre sonraki hallerini görün.

antalya cakma rayli sistem

Nüfusu 2 milyona yakın olan ve yazın bu nüfusu ikiye katlayan bir kentte bu sistemin zaten daracık olan yolları nasıl kapattığını düşünün. Yola atlayan yayaları düşünün. Tramvay yolunda top oynayan çocukları, sipariş yetiştiren Pizza Pizza motosikletini hayal edin…

Üzerinde Binilir ve İnilir kapıları olan, yağmurlarda çalışmayan bir “hafif metro”ya bindiğinizi düşünün. (Maalesef eski belediye başkanımız Menderes Türel bu sisteme hafif metro deme yalancılığını göstermişti.)

Sonra Tayyip Başbakanımız utanmadan çıkıyor seçimlerden sonra… “Antalya’yı kazanamadığımıza üzüldüm, o kadar yatırım yaptık” diyor. Bu başbakan, daha rayları döşenmeden, raylı sistem inşaatının bittiğini ilan edip, bu sistemin açılışını yapma yüzsüzlüğünü de göstermişti zamanında.

Bir Antalyalı olarak kendisinden hiç hoşlanmadığımı ve meraklısıysa raylı sistemini alıp uygun bir şeyler yapabileceğini söylüyorum kendisine. (Uygun bir şey derken, başka bir şehre falan adapte etsin, mesela E-5’in ortasından geçirsin. 🙂 )

Bu yazı ne şimdi böyle, seçimler biteli yıllar oluyor derseniz, şöyle açıklayabilirim sizlere: Antalya’ma gidip, sistemi deneyip, saatte 25-30km ile gittiğini GPS ile ölçüp, sistemden nefret edip, Tayyip Başbakanımıza gösterilebilecek iki kareyi çekip ancak yan yana getirebildim.

Her kente, adam gibi işler yapan belediye başkanı diliyorum. Bizim başımıza gelenler başka yerlere gelmesin.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

AKP Antalya’da Niye Kazanamadı? 20 yorum aldı.

  1. Tren Sisteminin antlaşması yapılırken kavşaklardaki çalışmaların yetki ve sorumululuğu işletmeci firmaya verilmiş. İyidir, kötüdür demeden Büyükşehir Belediyesinin bana verdiği cevabı kes-yapıştır ile aktarıyorum. Yorum sizlerin…
    "Kavşağın mevcut fiziki ve geometrik yapısına göre o noktaya oto/yaya sinyal direğinin dikilip dikilemeyeceği ,sinyal süreleri vb.konular ile kavşağın sinyalizasyon sistemi ise Raylı sistemin işleticisi durumundaki firmanın yetki ve sorumluluğundadır(kavşağın yapılan projesinde tramvay uyarmalı yapıda tesis edilerek çalışmasından dolayı)."

    Birde şunu eklemeden geçemeyeceğim. Toplu taşıma derken insanları kum çuvalı gibi taşımanın mantığını anlayabilmiş değilim. Antalya'da dolmuş bırakmadılar, hatırlarsınız dolmuşta ayakta yolcu almak yasaktı. İnsanca seyahat ederdiniz. O koskoca , 5 parçalı trende 73 kişilik oturma yeri var. Herhalde ayaktada 273 kişidir. Otobüs(d)olmuş larda ise durum, yanlış hatırlamıyorsam 19 oturan, 39 ayakta yolcu kapasiteli yazdığıdır. Bu şartlar altında toplu taşıma araçlarını kullanın demenin bir mantığını görmüyorum. İnsanlar biniyorsa, mecburiyettendir. Yoksa, bu şartlarda imkanı olan kesinlikle binmiyor.

  2. takım tutar gibi parti tutma zihniyetinin ve sen sağcısın ben solcuyum gibi ayrımcı yaftalamanın devam ettiği bu ülkede icraat beklemeyeceksin. beklemeye de hakkın yok zaten. ben oyumu chp ye verdim ben oyumu akpye verdim ne biçim bir ezik zihniyettir ya? madem belediye başkanı seçiyorsunuz adam gibi iş yapacak olana vereceksiniz onun şahsına yani. hangi partiden olduğuna bakmayacaksın. bunları tekrar etmenin de bi faydası yok ya neyse belki biri görür bilinçlenir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir