abanici
💻 Bilgisayar

Heavy Load: Bilgisayara Abanma Aparatı

abaniciSenaryo: Bilgisayarınızı hata götürmez ve çok uzun sürecek çok ciddi hesaplamalar için kullanacaksınız. Bilgisayarınızın buna dayanıp dayanmayacağını bilmek istiyorsunuz. Dünyanın geleceği buna bağlı.

Daha gerçekçi senaryo: Hafif çılgın ve bir o kadar da meraklısınız. Sırf laf olsun diye, bilgisayarınızın ne kadar yük kaldırabileceğini ölçmek istiyorsunuz.

Böyle bir durumda yardımınıza Heavy Load isimli ücretsiz ve taşınabilir bir program yetişiyor. Bu program, işlemci ve ram kullanımına abanarak bilgisayarınızı kitlemeyi hedefliyor. Eğer güçlü bir soğutma sisteminiz veya sıcaklığa dayanıklı bir işlemciniz yoksa bilgisayarınız bu yüke dayanamıyor. RAM için konuşmak gerekirse, işletim sisteminizin RAM yönetimi pek bir uyduruksa, bilgisayarınız yine çökme riskiyle karşı karşıya gelebiliyor.

Sırf meraktan kendi bilgisayarımda denediğim, gece yatarken açıp sabah uyanınca hala çalışıyor gördüğüm bu program işlemci sıcaklığımı 104 dereceye kadar çıkartmayı başarsa da bilgisayarım hayatta kalmayı başardı. =)

Eğer macera arıyorsanız veya çok dayanıklı olması gereken bir datacenterınız varsa bu programı deneyebilirsiniz.

Bitirirken

Daha güvenilir ve daha sağlam abanan bir alternatif program biliyorsanız lütfen benimle paylaşın. =) Heavy Load, diske ve ekran kartına abanmıyor.

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇
Etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir