kingston datatraveler 2gb
💻 Bilgisayar

Flash Diskinizin Hızını Ölçün

kingston datatraveler 2gb

Piyasada sürüyle flash disk var. Pazarda 10 milyona satılanı da var, Teknosa’da 100 milyona satılanı da. Tabiki her zaman “pahalı olan iyidir” diye bir şey yok, ama her flash disk aynı da değil.

Bir flash diskin iyiliğini nasıl belirleyebiliriz? Kendimize birkaç test kriteri belirleyerek olabilir:

  • Güvenilirlik: İçine koyduğunuz veri içinde kalmalı. Rastgele çökmeler olmamalı. “Adi kopyalarda” (replika) buna rastladığım oldu. Kafasına göre dosyalarımı uçuruyordu.
  • Dayanıklılık: Suya, toza, çarpmaya, manyetik alana vs. ne kadar dayanıklı?
  • Tasarım, kullanım kolaylığı: Çok flash disk kapağı kaybettim, çok küfrettim. Daha sonra “sustalı” flash diskler çıktı. (USB’yi çıkarmak için bir mandalı itiyorsunuz, ben onlara sustalı flash disk diyorum.) Kısacası tasarımı ve görüntüsü hoş olmalı.
  • Aktarım hızı: Bu yazıda inceleyeceğim özellik, atarım hızı: Flash disk aldınız, hem de 32GB! Vuuv, süper! Ama ya flash diskin hızı yavaşsa? Ya dosya kopyalamak için saatlerce beklemek zorunda kalıyorsanız?

Aktarım Hızı

Aktarım hızı tahmin edebileceğinizden daha önemli bir kriter. Özellikle dosya yazma hızı flash disklerin en yavaş oldukları nokta. Bu yüzden satın alırken hıza dikkat etmelisiniz.

Bazı markaların kutularının arkasında disk yazım hızını görebilirsiniz. Özellikle büyük markalar bu tarz bilgileri flash disklerin kutusunun arkasına yazıyorlar. Ama maalesef her zaman şanslı olmayabilirsiniz. O zaman arkadaşlarınızın flash disklerine sulanacaksınız. Bir saatliğine disklerini rica edip, hız testine tabi tutup sonucu birinci elden öğreneceksiniz.

USB Flash Benchmark

USB Flash Benchmark datatraveller kingston ubenzer


Usb Flash Benchmark, flash diskinize çeşitli dosya büyüklüklerinde dosyalar ile okuma/yazma hız testi yapabileceğiniz ufak, ücretiz ve taşınabilir bir programdır. Bu program ile diskinizin performansını ayrıntılı bir şekilde görebilir ve isterseniz paylaşabilirsiniz.

Başkalarının aldığı test sonuçlarını da uygulamanın sitesinden görebilirsiniz. Satın almadan önce fikriniz olur.

Armut alır gibi flash disk almamak için…

Pazara gidip en ucuz pazarcı abiden armut alır gibi flash disk almamak için kullanabileceğimiz bir bilgi bankamız var. Ama alt tarafı bir flash disk için bu kadar uğraşmaya, kasmaya değer mi; orasını bilemem. 🙂

İndir & İncele

  • Programı UBenzer’den indirmek için tıklayın.
  • Programı kendi sitesinden indirmek için tıklayın.
  • Programın sitesine gidip, buradaki test sonuçlarını incelemek için tıklayın.
  • Kendi flash diskime yaptığım ve aldığım rezalet performans değerlerini görüp benimle dalga geçmek için tıklayın. 😀
👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Flash Diskinizin Hızını Ölçün 9 yorum aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir