Yasin Ekrem Serim
🎈 Hayat

Ucube Yıkılıyor…

Ucube Heykel İnsanlık AnıtıRTE’nin “Ucube” olarak nitelendirdiği heykel yıkılacakmış. Birileri bir bahane bulmuş, heykel “hukuksal problemler nedeniyle” yıkılacakmış…

Keşke bizim de her dediğimizi yapan bir yağ tabakamız olsa…

RTE ve Ucube

RTE heykele ucube demişti biliyorsunuz. Bence ucube demesinde bir sıkıntı yok. Dediği yerde sıkıntı var. Biz de benzer benzetmeler yapmışızdır hayatımızda. Örneğin bir müzeye gitmiş, sanat eserlerinden birine bakmış, hiçbir şey anlamamış ve “Bu ne ya g.tüm gibi olmuş.” demişizdir mutlaka.

Olabilir yani. Adam sonuçta sanat uzmanı değil. Heykelin sanatsal yönünü anlamamış olabilir. Gözüne hoş gelmemiş olabilir. Sevmemiş olabilir. Buraya kadar bir sıkıntı yok. Arkadaşlarıyla muhabbet ederken ucube dese, yine sorun yok.

Ama sen koca başbakansın, topluluk karışında nasıl konuşacağını bizden iyi biliyor olmalısın. Televizyonda “Ucube” denir mi ya? İnsanda azıcık nezaket olur. “Bence güzel değil”, “Ben beğenmedim.” falan de bari…

Gerçi başbakanımızın düzgün konuşmayı bildiğine inanmıyorum. Eğer hakikaten saygılı ve nezaket kuralları içerisinde konuşabiliyor olsaydı “Ananı da al git” tarzı şeyler demezdi… Başka bir örnek de Kılıçdaroğlu ile girdikleri polemikler olabilir. Buna Devlet Bahçeli’yi de dâhil edelim. Açıp televizyonu izleyince sanırsınız ki ilkokul 5 çocukları kola kutusu ile maç yapmak için kavga ediyor! Seviyesizlik boyu geçiyor! Yani RTE konuşmayı bilmiyor olabilir ama diğer partililerin aşağı kalır yanı mı var?

Yasin Ekrem Serim

Unutmayın Galatasaray yuhalanınca Twitter’da hakaret eden politikacıları… Bir defa damarına basıp kızdırdık mı, gerçek yüzleri çıkıyor, bir çoğunun lisedeki ergenlerden farkı kalmıyor. Siz olsanız, biz olsak, halktan bir adam olsa tamam… Sinirimi bozana küfrederim ben. Çünkü arkamda bir medya ordusu yok. Klasik standart insanım ben. Lider değilim. Örnek olmam gereken koca bir halk yok.

Ya politikacılar? Yaptıklarına/dediklerine en çok dikkat etmesi gereken onlarken, bir saniye sonrasını düşünmeden konuşuyorlar.

Padişah Benzetmesi

RTE’ye padişah benzetmesi yapanlar oldu. Kısmen haklılar da. Baksanıza, adam heykeli sevmedi, heykel yıkılıyor… Yıllardır tartışmalı olan heykelin yıkılması kararı arkadaki yağdanlık takımı sayesinde bir anda veriliveriyor! Heykelin bir anda “aslında yasalara aykırı olduğu” keşfedildi. Ve muhtemelen de jet hızıyla yıkılacak o heykel.

Bu ne demek? “Sen buyur, biz yapalım ağam.” demek. Hukuki, yasal, sosyal veya çıkabilecek diğer tüm pürüzleri biz kılıfına uydurur istediğinizi yaparız ağam demek.

Seçimler

Bakalım 2011 seçimlerinde ne olacak, bir değişiklik olacak mı demek isterdim ama sanmıyorum gerçeği isterseniz… AKP devam edecek maalesef. Alacak yine oyları. Daha da acı bir şey söyleyeyim, adama muhalefet edebilen yok! CHP, CHP olduğu için oy almıyor, AKP’ye oy gitmesin diye alıyor.

Erzurum’a kar yağmamasını bile RTE’ye bağlamayı başardı Kılıçdaroğlu. İlkokul 5 siyasetini kaldığı yerden devam ettirmeye devam etti…

İçim kararıyor her gün haberleri izleyince.

Bitirirken

Yazı ıslık ve yumurta içermemektedir. Dava açmazsanız sevinirim.

Haberin Metni

‘Ucube’ heykel için son karar verildi

Başbakan Erdoğan’ın “ucube” heykel olarak nitelendirdiği Kars’taki İnsanlık Anıtı için yıkım kararının çıktığı açıklandı.

KARS – Kars’ın AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ucube” dediği İnsanlık Anıtı için yıkım kararı çıktığını açıkladı.

Bozkuş, önceki belediye döneminde, heykelin inşaatına başlandıktan sonra izin için başvurulduğunu söyledi.

MHP İl Başkanlığı’nın şikâyeti üzerine Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Koruma Kurulu’nun heykelin kaldırılmasına karar verdiğini anlatan Bozkuş, şunları söyledi:

“Kanun ihlal edilerek heykel burada yapılmış. Yoksa Kurul sanata karşı değil. Tescilli bölgedeki taşınmaz üzerinde tesis yapılamaz. Bir kuruma tahsis edilemez, devredilemez. Tescilin devamı ve mevcut heykelin yıkılması kararı alınıyor. 6 Ocak 2011’de Anıtlar Yüksek Kurulu yetkiyi belediyemize verdi ve heykelin kaldırılması konusunda kararını açıkladı. Yani burada bir hukuk ihlali var. Belediye olarak hukuksal boyutta olaya bakıyoruz. Yani sanatsal esere şu veya bu şekilde olumsuz bakmıyoruz.”

[Kaynak: NTVMSNBC]

👋 🚨 Yeni yazılardan haberdar olmak ister misiniz? 👇

Ucube Yıkılıyor… 2 yorum aldı.

  1. Sözkonusu sözde heykelin hiçbir sanat yanı yok
    Bunu yapan aşık,köşeyi dnmek ve kendine paye çıkarmak için hikay garibesini yapmış.Toplumun sevmediği,istemediği,anlayamadığı sözde yapıtları yapanın kafasında parçakalmak lazım.Delinin biri hata yapar,ülkede geri zekalılar da onu korumaya çalışır..Halka sırtını dönenleri eşek çobanı yapmak bile hatadır

    1. Bunu yapan kişinin kendine bir şeyler çıkarmak için yaptığına ve toplumun anlamadığına, sevmediğine dair bir kanıt gösterir misiniz? Bununla ilgili yapılmış bir anket, bir çalışma mı var? Heykelin bir sanatı olmadığına kim karar vermiş?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir